Επιλογή Σελίδας

Ξεκινάει αύριο το Κύπελλο της ΕΚΑΣΚΕΜ, με πολλές ομάδες να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την ημερομηνία έναρξής του, ενώ πέντε ομάδες αποχώρησαν από το θεσμό.

Ο θεσμός του Κυπέλλου επανεκκίνησε πέρυσι με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς δεκαέξι ομάδες δήλωσαν συμμετοχή και διεξήχθησαν εξαιρετικά ενδιαφέροντες αγώνες καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, με τους προπονητές να έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσουν αγωνιστικά λεπτά σε όλους τους παίκτες τους, λίγο πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Αυτό είχε ως συνέπεια και στη φετινή διοργάνωση να υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής από την πλευρά των ομάδων και δεκαπέντε από αυτές να δηλώνουν συμμετοχή, μεταξύ των οποίων και η Μελίκη, η οποία θα αγωνίζεται φέτος στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Όλα αυτά με το περσινό δεδομένο, ότι η διοργάνωση θα εκκινούσε στα μέσα του Σεπτέμβρη, όπως και πέρυσι, ωστόσο από την πλευρά της Ένωσης δεν είχε ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξής του.

Εν τέλει, το τζάμπολ του Κυπέλλου ορίστηκε λίγο πριν το Δεκαπενταύγουστο για την 1η Σεπτέμβρη, με τις ομάδες να έχουν ήδη ορίσει την έναρξη της προετοιμασίας τους στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα και να ανατρέπεται ο προγραμματισμός τους για τη νέα σεζόν, η οποία αναμένεται για την Α’ κατηγορία να είναι πιο μεγάλη απ’ ότι συνήθως, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα είναι δεκατρείς, γεγονός που σημαίνει ότι οδηγούμαστε σε πρωτάθλημα είκοσι έξι αγωνιστικών.

Όσον αφορά την Μελίκη, λόγω του ότι αγωνίζεται σε εθνική κατηγορία, η Ένωση της έθεσε ηλικιακούς περιορισμούς, αντί να δεχθεί με ανοιχτές αγκάλες την συμμετοχή της βασικής ομάδας, καθώς η συμμετοχή μιας ομάδας που αγωνίζεται σε εθνικές κατηγορίες αυξάνει το πρεστίζ της διοργάνωσης και την αναβαθμίζει εμπορικά, ώστε στο μέλλον να μπορέσει η Ένωση να το εκμεταλλευθεί και να προσελκύσει πιθανόν κάποιους χορηγούς για μελλοντικές διοργανώσεις και να αποτελέσει κίνητρο για την συμμετοχή κι άλλων ομάδων που αγωνίζονται στην εθνικές κατηγορίες.

Πάνθηρες, Μελίκη, Κολινδρός, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών και Αλέξανδρος Αξιού αποχώρησαν τελικά από το θεσμό -η κάθε μία ομάδα για τους δικούς της λόγους, ενώ δεν είναι λίγοι οι προπονητές ομάδων που θα δώσουν τελικά το παρών, οι οποίοι δηλώνουν ότι, αν το ήξεραν εξ αρχής ότι το Κύπελλο θα ξεκινούσε αύριο, δε θα δήλωναν εξ αρχής συμμετοχή.

Έτσι, το πρόγραμμα των δύο πρώτων αγωνιστικών, οι οποίες είχαν οριστεί για αυτό το Σαββατοκύριακο διαμορφώνεται ως εξής:

Α’ Όμιλος

01.09.2018
18:00 ΓΑΣ Βαφύρας – ΑΕΚ Βατανιακός Σάρισα

02.09.2018
16:00 ΑΕΚ Βατανιακός Σάρισα – ΑΓΕ Πιερίας

18:00 ΑΚΕ Πιερίας – ΓΑΣ Βαφύρας

Β’ Όμιλος

05.05.2018
18:00 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΟΚ Αιγινιακός

Γ’ Όμιλος

01.09.2018
18:00 ΦΟ Αριδαίας – ΚουΠα Κιλκίς

05.09.2018
20:45 ΑΠΣ ΚουΠα Κιλκίς – ΚΣ Αετοί Βέροιας

Pin It on Pinterest

Shares
Share This