Επιλογή Σελίδας

Με τον Σιαμάγκα να αποδεικνύεται ”χρυσή” αλλαγή ανοίγοντας τον δρόμο προς τη νίκη με γκολ στο 84′ και τον Μυστρίδη να βάζει το κερασάκι στην τούρτα της επιτυχίας, ο Εθνικός Κατερίνης ”τσέκαρε” το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας, νικώντας με 0-2 τον Άρη Κοκκινοπλιτών μέσα στο Β’ΔΑΚ Κατερίνης,μπαίνοντας με το δεξί στην νέα ποδοσφαιρική σεζόν!

Το ματς ήταν στην μεγαλύτερη διάρκειά του υποτονικό, χωρίς καλό ρυθμό ως φυσικό επακόλουθο και της εποχής, με τους δυο αντιπάλους να παρουσιάζουν ελάχιστες αλλά και κλασικές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.

Η πρώτη εξ αυτών σημειώθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μυστρίδη να εκμεταλλέυται το γύρισμα του Χατζηθεοδωρίδη και με αριστερό πλασέ να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 5′ οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Μπασμπανά να βρίσκεται μία ανάσα από το γκολ, όμως το δεξί σουτ του από το ύψος του πέναλτι εξουδετερώθηκε από τον Βαβατσιούλα. 

Στο 47′ ο Δήμος έπιασε εν κινήσει δεξί σουτ με τον Τσιαμπέρα να αρνείται το γκολ και να παραχωρεί κόρνερ.

Στο 53′ σημειώθηκε η φάση του αγώνα όπου θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα της αναμέτρησης εάν είχε διαφορετική κατάληξη. Ο Εντιαγέ έπιασε καταπληκτικό δεξί βολ πλανέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα όμως να μην του κάνει το χατίρι και να ”τραντάζει” το οριζόντιο δοκάρι!

Στο 84′ και ενώ όλα έδειχναν πως η αναμέτρηση θα οδηγηθεί στην παράταση οι φιλοξενούμενοι θα καταφέρουν να προηγηθούν. Ο νεαρός Σιαμάγκας που χε περάσει ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος, αξιοποίησε το κόρνερ του Δεληγιαννίδη και έστειλε τη μπάλα με κοντινό πλασέ στα δίχτυα νικώντας τον Τσιαμπέρα για το 0-1.

Στο 90+5′ και ενώ όλοι οι παίκτες του Άρη είχαν ανέβει στην επίθεση για να κυνηγήσουν το τέρμα της ισοφάρισης, ο Εθνικός έφυγε με υπεραριθμία στην κόντρα (5 εναντίον ενός) και ο Χατζηθεοδωρίδης έδωσε ασίστ πάρε-βάλε στον Μυστρίδη ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 0-2 οριστικοποιώντας τη νίκη-πρόκριση για την ομάδα του.

Διαιτητική τριπλέτα : Μέγας, Κουτσικανίδης, Αναστασιάδης.

Οι συνθέσεις των ομάδων :

Αρης Κοκκινοπλιτών (Γιώργος Σκέντος) : Χ.Τσιαμπέρας, Τραχίδης, Σαμαλής (46′ Φακίτσας), Λάλλας, Κατσαντώνης, Σκέντος, Τσιμήτρης, Κ.Τσιαμπέρας, Οικονόμου, Μπασμπανάς (55′ Α.Παπαδόπουλος), Εντιαγέ.

Εθνικός Κατερίνης (Γιάννης Κωνσταντινίδης) : Βαβατσιούλας, Θεοδοσιάδης, Δήμος, Αλσελά, Θωμαίδης, Γεμενετζίδης, Δεληγιαννίδης, Γκατζούνης, Μυστρίδης, Δελαβερίδης, Χατζηθεοδωρίδης, Καμπερίδης (46′ Σιαμάγκας).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This