Επιλογή Σελίδας

Την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας εξασφάλισε ο Πιερικός ο οποίος στη διαδικασία των πέναλτι απέκλεισε με 4-2 τον Αχιλλέα, σε ένα ζευγάρι που θα αναμετρηθεί άλλες δυο φορές στη φετινή σεζόν, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Οι δυο ομάδες στην κανονική διάρκεια αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, αποτέλεσμα που δεν άλλαξε και στην ημίωρη παράταση. Ο Πιερικός άνοιξε το σκορ στο 12′ με τον Σεχολάρι ενώ για τους γηπεδούχους ισοφάρισε στο 75′ ο Κατσαμάγκας.

Μπροστά σε περίπου 300 θεατές, η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε γρήγορα, όμως η αναγκαστική αλλαγή του Κυπαρίσση στο 25′ για τον Πιερικό άλλαξε τα δεδομένα και οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης. Στο β’ μέρος ο Αχιλλέας κυριάρχησε όμως ο Κούζας ήταν πολύ σταθερός, διατηρώντας το μηδέν στην εστία του έως το 75′ όταν ο Κατσαμάγκας έφερε το ματς στα ίσα. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στην ημίωρη παράταση. Εκεί, ο Πιερικός αναγκάστηκε από το 98′ να αγωνιστεί με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμού του Τάχου, όμως ο Αχιλλέας δε μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή, χάνοντας, πάντως, μοναδική ευκαιρία στο 102′, με το 1-1 να “σφραγίζει” τις προσπάθειες των δυο ομάδων.

Στη διαδικασία των πέναλτι, οι παίκτες του Πιερικού ήταν απόλυτα εύστοχοι ενώ για τον Αχιλλέα αστόχησε ο Κατσαρός (απέκρουσε ο Κούζας) και ο Βασιλειάδης (η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι) κι έτσι οι Κατερινιώτες επικράτησαν με 4-2. Ήταν η πρώτη νίκη του Πιερικού στη Νεοκαισάρεια μετά από τέσσερις ισοπαλίες και μια ήττα στα πέντε τελευταία παιχνίδια.

Το “φιλμ” του αγώνα
12′ ΓΚΟΛ! 0-1: Οι ποδοσφαιριστές του Πιερικού συνδυάστηκαν όμορφα με τον Κυπαρίσση από αριστερά να πασάρει στον Σεχολάρι ο οποίος από κοντά πλάσαρε τον Βασιλειάδη κι έκανε το 0-1.
17′ Κεφαλιά του Παγωνίδη, η μπάλα έφυγε άουτ.
30′ Ο Λαμπίρης έκανε το σουτ, η μπάλα όμως έφυγε άουτ.
35′ Η πλευρά του Αχιλλέα διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι πάνω στον Παγωνίδη όμως ο διαιτητής δε “σφύριξε” κάτι.
38′ Σουτ του Ίτσιου από καλή θέση, η μπάλα πέρασε άουτ.
65′ Σουτ του Ίτσιου, μπλόκαρε ο Κούζας.
70′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αποστολίδη ο Μιντσεσβίλι σούταρε άουτ.
75′ ΓΚΟΛ! 1-1: Ο Κατσαμάγκας μετά από τροφοδότηση του Μιντσεσβίλι πρόλαβε τον Κούζα και με προβολή ισοφάρισε σε 1-1.
102′ Ο Κατσαμάγκας εξ επαφής έχασε μεγάλη ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στον Αχιλλέα μιας και το πλασέ του έφυγε λίγο δίπλα από την εστία του Κούζα.

Τα πέναλτι
Σεχολάρι 0-1
Αποστολίδης 1-1
Χατζηδίμπας 1-2
Κατσαρός απεκρουσε
Αλ. Καρτσαμπάς 1-3
Παγωνίδης 2-3
Δαδάκος 2-4
Βασιλειαδης οριζοντιο δοκαρι

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βρέσκας με βοηθούς τους Ευθυμιάδη και Βρούζο.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Ρούλης Παπαδόπουλος): Βασιλειάδης, Καταχιώτης, Δερμίσης, Αποστολίδης, Τσιμπούκας, Κατσαρός, Ναρίνογλου (75′ Παπαδόπουλος), Παγωνίδης, Κατσαμάγκας (119′ Τζήκας), Ίτσιος, Τσουρέκας (52′ Μιντσεσβίλι).
Στον πάγκο: Αλεξανδρίδης, Ιωαννίδης, Γαλάνης, Χαλκίδης.
Πιερικός (Λεωνίδας Μπίλης): Κούζας, Λαζαρίδης, Τάχος (αποχώρησε στο 98′ λόγω τραυματισμού), Στ. Κραγιόπουλος, Χατζηδίμπας, Τσιούχας, Αθ. Καρτσαμπάς (82′ Μαυρίδης), Λαμπίρης (90′ Δαδάκος), Σεχολάρι, Κυπαρίσσης (25′ λ.τ. Αλ. Καρτσαμπάς), Βερνάρδος (76′ Μπατσαράς).
Στον πάγκο: Γαλανόπουλος, Κριεμάντι, Πατσιογιώργος.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This