Επιλογή Σελίδας

Τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό με την Άννα Κορακάκη να κερδίζει το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής σκοποβολής σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και μαζί πήρε και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που συμμετείχε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν συγκλονιστική στον τελικό του αεροβόλου πιστολιού από 10μ. στο Τάνγκουον της Νότιας Κορέας.

Η 22χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια της σκοποβολής, δεν ξεκίνησε καλά τον τελικό καθώς στον πρώτο γύρο ήταν στην 5η θέση. Όμως κατάφερε να πετύχει μια συγκλονιστική ανατροπή, να φτάσει στην τελική μονομαχία με τη Ζοράνα Αρούνοβιτς και να πάρει το χρυσό μετάλλιο και μαζί και την Ολυμπιακή πρόκριση.

H 22χρονη Ελληνίδα πήρε το χρυσό με σκορ 241.1, η Ζοράνα Αρούνοβιτς (Σερβία) το αργυρό με 239.8, το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Νοτιοκορεάτισα Μπόμι Κιμ με 218.8 και το τέταρτο Ολυμπιακό εισιτήριο για τους Αγώνες του Τόκιο, η Κινέζα Κιαν Γουάνγκ με 198.1.

Να σημειωθεί ότι η Κορακάκη προκρίθηκε στον τελικό με τη δεύτερη επίδοση από τις 75 αθλήτριες που συμμετείχαν στα προκριματικά συγκεντρώνοντας σκορ 584 με τη Ρωσίδα Βιταλίνα Μπατσαράσκινα να είναι η μοναδική με μεγαλύτερο σκορ στα προκριματικά (586).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This