Επιλογή Σελίδας

Του Βρασίδα Ράπτη

Επεισοδιακή ήταν η εκδίκαση της προσφυγής του Θανάση Τόλιου τη Δευτέρα (03/09) στην Α’ ΕΕΟΔ της ΕΠΟ. Η πλευρά του πρώην τερματοφύλακα του Αιγινιακού υποστήριξε ότι ο ίδιος απειλήθηκε για να υπογράψει ότι εξοφλήθηκε, ώστε οι «κυανόλευκοι» να περάσουν τη διαδικασία αδειοδότησης. Ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Αργύρης Λίβας αντέδρασε έντονα και τόνισε ότι: «Ο ΠΣΑΠ βιάζει τη λογική μας…», όταν έγινε λόγος για πλάνη, απάτη, απειλή και εικονική υπογραφή!

Το Football League News έδωσε το «παρών» στην εκδίκαση και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ…

Ο Λίβας αρχικά κατέθεσε ένσταση εξόφλησης και παρουσίασε έγγραφο από τις 27 Απριλίου με γνήσιο υπογραφής ότι ο Τόλιος έχει εξοφληθεί έως τις 31 Μαρτίου. Επίσης ανέφερε ότι ο πληρώθηκε και στις 19 Ιουνίου το ποσό τ6ων 2.585 ευρώ που αφορούσε σε μισθούς και δόσεις.

«Καταθέτουμε ένσταση για πλάνη, απάτη και απειλή», σημείωσε η εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, Άννα Νικολούση και τόνισε ότι από την κίνηση του λογαριασμού του δεν αποδεικνύεται ότι υπάρχει εξόφληση. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι υπάρχει υπόλοιπο περίπου 6.600 ευρώ. «Τον απειλούσαν να υπογράψει, γιατί διαφορετικά ο Αιγινιακός δεν θα έπαιρνε άδεια».

Ο Λίβας αρκετά εκνευρισμένος προσκόμισε έγγραφο με το γνήσιο υπογραφής του ποδοσφαιριστή ότι έχει εξοφληθεί και είπε: «Ο Αιγινιακός για άλλο λόγο δεν πήρε άδεια. Δεν πήρε άδεια, γιατί πλήρωσε εκπρόθεσμα το ΙΚΑ. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι αν μία ομάδα δεν πάρει άδεια υποβιβάζεται. Σας προσκομίζω έγγραφο με το γνήσιο υπογραφής και ο ΠΣΑΠ εφευρίσκει πλαστότητες και εικονικές υπογραφές; Βιάζει τη λογική μας, είναι αδιανόητο. Είναι ψέμα, δεν μπορεί να υποβιβαστεί μια ομάδα για οφειλή».

«Βάζουν τους ποδοσφαιριστές να υπογράφουν και τους λένε ότι μετά θα πάρουν τα λεφτά τους για να πάνε στην Επιτροπή Αδειοδότησης με μηδενικά ποσά», υποστήριξε η Νικολούση. Για το γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποια εξοφλητική απόδειξη, ειπώθηκε από την πλευρά της ΠΑΕ ότι κάποια ποσά ο Τόλιος τα είχε πάρει στο χέρι.

Η σύζυγος του Τόλιου που είχε κληθεί ως μάρτυρας υποστήριξε:

«Δεν τον έχουν εξοφλήσει. Τον απειλούσαν ότι αν δεν υπέγραφε, η ομάδα θα έπεφτε και θα έπαιρνε στο λαιμό του άλλους 22 ποδοσφαιριστές. Έχω στο κινητό μήνυμα του συζύγου μου στον πρόεδρο που του λέει ότι «εγώ κράτησα τον λόγο μου, εσύ όχι. Είπες θα με πληρώσεις, αλλά μου χρωστάς ακόμα τα χρήματα».

«Ο άντρας σας είναι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και γνωρίζει τη διαδικασία», είπε στη μάρτυρα ο Λίβας και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούσε να τον απειλήσει κανείς». Η ίδια απάντησε: «Δεν έχει πληρωθεί ο σύζυγός μου. Θα ερχόμουν εδώ από το Αιγίνιο με το ΚΤΕΛ για να καταθέσω αν είχε πληρωθεί;».

Ως μάρτυρας της ΠΑΕ είχε κληθεί ο αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο οποίος, όμως δεν γνώριζε για την υπόθεση, αφού ανέλαβε καθήκοντα από την 1η Ιουλίου. «Η ΠΑΕ μου έχει πει ότι τον έχει εξοφλήσει», είπε μεταξύ άλλων και ανέφερε ότι: «Τον Τόλιο δεν μπορούν να τον ξεγελάσουν. Είναι πολύ έμπειρος και γνωρίζει ότι δεν υποβιβάζεται μια ομάδα αν δεν πάρει άδεια. Όταν ήμουν στον Πανσερραϊκό, οι παίκτες που υπέγραφαν υπεύθυνες δηλώσεις τα έπαιρναν τα χρήματά τους».

Ένταση είχε και το φινάλε της εκδίκασης λόγω των ερωτήσεων που έκανε από έδρας η εκπρόσωπος του ΠΣΑΠ, Κατερίνα Μπαλατσού. Ο Αργύρης Λίβας υποστήριξε ότι τις ερωτήσεις αυτές κανονικά έπρεπε να τις κάνει η δικηγόρος του ΠΣΑΠ και τόνισε ότι στις περισσότερες των υποθέσεων μόνο ο ΠΣΑΠ απευθύνει ερωτήματα σε αντίθεση με τους εκπροσώπους των Super League, Football League.

Πηγή: Football League News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This