Επιλογή Σελίδας

Σε μια χρυσή εποχή για τους επιθετικούς, το FourFourTwo επιλέγει τους πέντε κορυφαίους του σήμερα.

5. Σέρχιο Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)
Sergio Aguero
Οι μέρες του Αγουέρο στην Μάντσεστερ Σίτι φαινόταν πως είναι μετρημένες από τη στιγμή που στο Etihad ανέλαβε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, όμως ο Αργεντινός έδειξε την ποιότητά του και επέστρεψε πάνω από τον Γκαμπριέλ Ζεσούς στις προτιμήσεις του Καταλανού προπονητή. Ο συνδυασμός που προσφέρει ο Κουν, το να μπορεί να σκοράρει ανα πάσα στιγμή αλλά και να μπορεί να πρεσάρει την αντίπαλη άμυνα, έχει βελτιωθεί με τον Γκουαρδιόλα και ο Αγουέρο έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο στα 30 του χρόνια. Το να μετατρέπει σε γκολ τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται παραμένει το δυνατό του σημείο, καθώς ελάχιστοι είναι περισσότερο… killers από τον ίδιο.

4. Χάρι Κέιν (Τότεναμ)
Harry Kane
Το Χρυσό Παπούτσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας ήταν μια επιβράβευση των τελευταίων εκπληκτικών χρόνων για τον Κέιν, ο οποίος έκανε τη διαδρομή από αλλαγή στην Τότεναμ το 2014 σε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στο κόσμο το 2018. Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας πέτυχε πέρυσι 30 γκολ στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην καριέρα του, προσθέτοντας στα 29 του 2016-17 και τα 25 την προηγούμενη σεζόν. Το φονικό όπλο του Κέιν δεν είναι άλλο από το τρομερό finishing, όμως πρόκειται επίσης για εξαιρετικό passer, ο οποίος βρίσκεται συχνά πιο έξω από την περιοχή και βάζει τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι. Αν και δεν πρόκειται για τον πιο γρήγορο παίκτη στον κόσμο, ο 25χρονος είναι εξαιρετικός στο να βρίσκει μια σπιθαμή χώρου και να του είναι αρκετή για να εκτελέσει και να σκοράρει.

3. Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν Μονάχου)
Robert Lewandowski
Ο Λεβαντόβσκι ήταν απογοητευτικός στο Mundial στο οποίο η Πολωνία αποκλείστηκε από τους ομίλους, όμως ο 30χρονος έχει μικρή ευθύνη καθώς δεν τροφοδοτήθηκε ουσιαστικά ποτέ στους αγώνες με Σενεγάλη και Κολομβία. Ο Λέβα παραμένει ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς του σήμερα και δεν σταματά να το δείχνει αυτό με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Τις τελευταίες τρεις σεζόν έχει σπάσει όλες το φράγμα των 40 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, με την επαφή που έχει με την μπάλα και τις κινήσεις στην αντίπαλη περιοχή να είναι απλά εκπληκτικά.

2. Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)
Luis Suarez
Τον Ιανουάριο γίνεται 32 όμως παραμένει ένας από τους πιο τρομερούς επιθετικούς του πλανήτη. Ο σταρ της Μπαρτσελόνα έχει πετύχει 154 γκολ σε 202 εμφανίσεις με τους Καταλανού, ένας αριθμός που φαντάζει ακόμα πιο εκπληκτικός αν σκεφτεί κανείς πόσες ασίστ έχει δώσει για τους συμπαίκτες του αυτά τα χρόνια. Με φανταστική τεχνική και φοβερή δύναμη, ο Σουάρες είναι ο κλασικός τύπος Λατινοαμερικάνου επιθετικού. Ικανός να παίξει το ίδιο καλά μέσα και έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο πρώην άσος της Λίβερπουλ είναι υπερβολικά ισορροπημένος σε όλα και σχεδόν αδύνατον να τον αντιμετωπίσεις.

1. Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους)
Cristiano Ronaldo
Ο Ρονάλντο δεν έχει σκοράρει ακόμα με τη νέα του ομάδα ύστερα από τους τίτλους τέλους που έριξε με την Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι, όμως δεν υπάρχει κάποιος που να έχει αμφιβολία ότι είναι θέμα χρόνου να πανηγυρίσει ξανά. Ο Πορτογάλος ούτε πέρυσι μπήκε στη σεζόν με το πόδι κολλημένο στο γκάζι, όμως πέτυχε 15 γκολ στο Champions League και οδήγησε τους Merengues στον τρίτο σερί τίτλο και τέταρτο τα τελευταία πέντε χρόνια. Κάποιες φορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα αριστερά, όμως πλέον παίζει σαν σέντερ φορ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ολοκληρώσει τη μεταμόρφωσή του σε φορ περιοχής και σίγουρα είναι ο καλύτερος στον κόσμο σε αυτό τον ρόλο.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This