Επιλογή Σελίδας

Στο πρώτο του ματς στο φετινό Μουντιάλ ο CR7 έκανε χατ-τρικ στο Πορτογαλία-Ισπανία, πετώντας την μπάλα στον Λιονέλ Μέσι. Κι αυτός, μία μέρα μετά, την έστειλε στο δοκάρι της Ισλανδίας αστοχώντας σε πέναλτι. Η αντίθεση μεγάλη. Τώρα, στην πρεμιέρα του Champions League, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Αργεντίνος της Μπαρτσελόνα έκανε χατ-τρικ κόντρα στην Αϊντχόφεν και όλοι ανέμεναν την απάντηση του Πορτογάλου στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με τη Γιουβέντους. Τελικά, αποβολή. Και εδώ δε μιλάμε για μεγάλη αντίθεση, αλλά για σοκ. Η κόκκινη κάρτα στον Ρονάλντο ήταν αυτό που δεν περίμενε κανείς, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι και πρωτοφανές. Οχι μόνο επειδή οι Τορινέζοι είναι η ομάδα με τις περισσότερες αποβολές στο Champions League με 26 (ακολουθεί η Μπάγερν με 18 και οι Ιντερ, Αρσεναλ με 17) αλλά κι επειδή ήταν η 11η στην καριέρα του Κριστιάνο και η Νο7 -τυχαίο;- με απευθείας κόκκινη…

O Πορτογάλος είχε αποβληθεί τέσσερις φορές ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στη συνέχεια με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, από το 2009 ως το 2018, υποχρεώθηκε έξι φορές να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας. Η πρώτη ήταν τον Δεκέμβριο του 2009, όταν είδε δύο φορές την κίτρινη κάρτα κόντρα στην Αλμερία. Η πρώτη ήταν επειδή έβγαλε τη φανέλα του για να πανηγυρίσει το γκολ και η δεύτερη για ένα χτύπημα στον Ορτίθ, ο οποίος είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του. Ενα μήνα μετά, νωρίς-νωρίς δηλαδή, ο Κριστιάνο θα έβγαινε ξανά εκτός, βλέποντας την κόκκινη κάρτα για τη… ματωμένη μύτη του Μτίλιγα της Μάλαγα, μετά το χτύπημα στο πρόσωπο.

Οι δύο αποβολές στους πρώτους του μήνες στην Ισπανία θα λειτουργούσαν ευεργετικά για τον Ρονάλντο, ο οποίος έμαθε να ελέγχει τα νεύρα του να μην τσιμπάει στις προκλήσεις, στα χτυπήματα των αντιπάλων του, προτιμώντας να απαντάει σε όλα αυτά με γκολ. Μέχρι να φτάσουμε στον τελικό του ισπανικού κυπέλλου το 2013, όταν η Ρεάλ βρήκε απέναντι της την Ατλέτικο. Η ένταση του derbi madrileno επηρέασε και τον Πορτογάλο, ο οποίος θα έβλεπε τελικά την κόκκινη κάρτα για το χτύπημα στον Γκάμπι. Οπως θα συνέβαινε δηλαδή και κάποιους μήνες μετά, όταν σε ένα ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο San Mames δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του και αντέδρασε με ένα χαστούκι στον Ιτουράσπε. Ο διαιτητής Αϊζα Γκάμες έδειξε την κόκκινη κάρτα, ο CR7 απάντησε ειρωνικά αφού θεωρούσε ότι θα έπρεπε προηγουμένως να έχει αποβληθεί αντίπαλος για τα μαρκαρίσματα που δεχόταν και τελικά τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών.

Το 2014 πέρασε ήρεμα για τον Ρονάλντο, υπό την έννοια πως δεν είχε κάποια άλλη τέτοια στιγμή, για να φτάσουμε στον Ιανουάριο του 2015. Η Ρεάλ αντιμετωπίζει την Κόρδοβα για την La Liga και το ξύλο που τρώει από τους αντιπάλους του έχει ως συνέπεια να μην κρατηθεί. Ενα χτύπημα στον Εντιμάρ κι ένα σπρώξιμο στον Κρέσπο ήταν αρκετά για να δει την κόκκινη κάρτα και να φύγει πρόωρα για τα αποδυτήρια, δείχνοντας στους αντιπάλους του το σήμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων το οποίο είχε κατακτήσει νωρίτερα η Βασίλισσα. Κίνηση που θεωρήθηκε υποτιμητική και προσβλητική, με συνέπεια να πάρει άλλες δύο αγωνιστικές αποκλεισμό.

Η 6η στη Ρεάλ, 10η στην καριέρα του και τελευταία στην Ισπανία αποβολή του, ήρθε τον Αύγουστο του 2017, όταν οι Μαδριλένοι αντιμετώπιζαν την Μπαρτσελόνα για το ισπανικό Σούπερ Καπ. Ο Ρονάλντο έκανε αυτό που ήξερε να κάνει καλύτερα από τον καθένα, να σκοράρει δηλαδή εις βάρος των Καταλανών, για να του φύγει η χαρά άμεσα… Η κίνηση του να βγάλει τη φανέλα του πανηγυρίζοντας το γκολ είχε ως συνέπεια να δει κίτρινη κάρτα και δύο λεπτά μετά είδε και δεύτερη για θέατρο στην προσπάθεια του να πάρει πέναλτι! Απόφαση που προκάλεσε τον εκνευρισμό του, ο οποίος φάνηκε από την κίνηση του να σπρώξει τον διαιτητή. Αποτέλεσμα; Αποκλεισμός πέντε αγωνιστικών, η μεγαλύτερη τιμωρία της καριέρας του, στο ξεκίνημα αυτής που θα ήταν τελικά η τελευταία του σεζόν στη Ρεάλ και στην Ισπανία.

Ο CR7 άφησε τη Μαδρίτη για το Τορίνο και τη Ρεάλ για τη Γιουβέντους, έχοντας ως στόχο να γράψει ιστορία και στην Ιταλία, οδηγώντας την Κυρία στην κατάκτηση του Champions League. Μια αποστολή που άρχισε με την αποβολή του στο Mestalla της Βαλένθια, η 1η σε αγώνα Champions League, η 7η με απευθείας κόκκινη, η 3η σε εκτός έδρας ματς, η 11η συνολικά στην καριέρα του. Πάνω από όλα, όμως, η κόκκινη κάρτα που επισκίασε ακόμη και το χατ-τρικ του Μέσι μία μέρα νωρίτερα…

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This