Επιλογή Σελίδας

Μετά από μια δύσκολη νίκη επί της Irina-Camelia Begu, η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στις “4” καλύτερες παίκτριες του Korea Open και θα αγωνιστεί στον 3ο της ημιτελικό στο 2018.

Δεν είχε εύκολο έργο στον προημιτελικό της Σεούλ η Μαρία Σάκκαρη, η οποία για αρκετή ώρα δεν έβρισκε λύσεις απέναντι στην πολύ σταθερή Irina-Camelia Begu, χρειάστηκε να γίνει πιο επιθετική, υπήρξε απρόσεκτη και κινδύνεψε αρκετά να χάσει τον έλεγχο από τα χέρια της νωρίς στο 3ο σετ, έμεινε όμως εκεί και στο τέλος κέρδισε αυτή τη δύσκολη μάχη, με 6-3, 4-6, 6-4.

O αγώνας πλησίασε τις 3 ώρες σε διάρκεια και ήταν πολύ απαιτητικός, σωματικά και πνευματικά. Η Σάκκαρη ήταν καλύτερη στο 1ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-1 και φρόντισε να μην ισοφαριστεί ξανά από τη Ρουμάνα. Στο κρίσιμο 9ο game, όταν σέρβιρε για να κλείσει το σετ, κατάφερε να σβήσει κι ένα break point.

Στο 2ο σετ η Μαρία έχασε 3 break point στο 1ο game και έκτοτε δυσκολεύτηκε πολύ στο σερβίς της Begu. Η Ρουμάνα ανέβασε τα ποσοστά της και αφού έμεινε όρθια στο πολύ δύσκολο για εκείνη 1ο game, δεν απειλήθηκε ξανά με break point για αρκετή ώρα.

Στο 8ο game έκανε και το break, για να βρεθεί μπροστά με 5-3. Η Σάκκαρη απάντησε προσωρινά και μείωσε σε 5-4, αλλά όταν σέρβιρε για την ισοφάριση τα λάθη στο παιχνίδι της επέστρεψαν και με νέο break η Begu έκανε το 6-4.

Τα πράγματα φαινόντουσαν αρκετά δύσκολα για την 23χρονη Ελληνίδα στο ξεκίνημα του 3ου σετ. Γέμισε με λάθη το 1ο game και στο 2ο game χρειάστηκε να σβήσει 3 break point, για να κρατήσει τελικά το σερβίς της ύστερα από 5 ισοπαλίες.

Ισορρόπησε το σετ και σιγά-σιγά κέρδιζε ξανά μέτρα, για να γίνει εξίσου απειλητική με το 1ο σετ. Στο 5ο game κατάφερε να κάνει και το break που έλυσε τις διαφορές των δυο παικτριών τελικά, για να προηγηθεί με 3-2.

Κράτησε εύκολα το σερβίς της για το 4-2 και λίγο έλειψε να κάνει και το double break, η Ρουμάνα όμως έσβησε άλλο ένα break point πριν μειώσει σε 4-3. Η Σάκκαρη πάντως δεν απειλήθηκε ξανά με break point και στο πρώτο της match point “κλείδωσε” τη νίκη της, έπειτα από 2 ώρες και 46 λεπτά συνολικού αγώνα.

Για πρώτη φορά κέρδισε την Begu η Σάκκαρη, στην 2η τους συνάντηση. Είχε χάσει από τη Ρουμάνα στη μοναδική προηγούμενη αναμέτρησή τους, στον 1ο γύρο του Miami Open του 2016, με 6-1, 6-3.

Μετά την Κωνσταντινούπολη (ημιτελικά) και το Σαν Χοσέ (τελικός), η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια προκρίθηκε για 3η φορά σε έναν ημιτελικό σ’ αυτή τη σεζόν και για 4η συνολικά στην καριέρα της.

Το Σάββατο, θα αντιμετωπίσει μια παίκτρια που γνωρίζει πολύ καλά, την Kiki Bertens. H 26χρονη Ολλανδέζα κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας της και είναι αναμφίβολα μια από τις κορυφαίες τενίστριες παγκοσμίως τους τελευταίους μήνες. Σήμερα, κέρδισε την Evgeniya Rodina, με 3-6, 6-3, 6-0.

Άλλες 3 φορές έχουν αναμετρηθεί στους τελευταίους 13 μήνες Σάκκαρη και Bertens, με τη Μαρία να μετράει 2 νίκες απέναντι στην Ολλανδή τενίστρια. Την είχε κερδίσει στο US Open το 2017 (6-3, 6-4) και στη Ρώμη το 2018 (6-2, 4-6, 6-3). Μεσολάβησε η νίκη της Bertens στη Μαδρίτη (6-4, 6-4).

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This