Επιλογή Σελίδας

Στη λίστα με εκείνους που έχουν πετύχει περισσότερα από 100 γκολ στην Premier League, μόνο τέσσερις είναι εν ενεργεία. Ο Ζερμέν Ντεφόε έχει 162, ο Σέρχιο Αγουέρο 146, ο Χάρι Κέιν 110 και ο τέταρτος με 105 είναι ο Λουκάκου. Ο 25χρονος Βέλγος, είναι ήδη ένας από τους πιο σπουδαίους παίκτες στην ιστορία της Premier League. Ομως έχει ακόμα να κερδίσει εκείνους που τον αμφισβητούν. Για άλλους, η παρουσία του είναι συνέπεια του ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από ομάδα που έκανε τους επιθετικούς να λάμπουν, δυσκολεύεται σε όλους τους τομείς. Ακόμα και εκείνοι που παραδέχονται ότι είναι χαρισματικός σκόρερ, τον θεωρούν μονοδιάστατο. Αλλά αυτό είναι εξαιρετικά σκληρό για έναν παίκτη ο οποίος γίνεται όλο και καλύτερος. Πριν από το ταξίδι στην Ελβετία αυτή την εβδομάδα για το ματς με την Γιουνγκ Μπόις στο Champions League, ο Λουκάκου είχε πετύχει 7 γκολ σε 7 αγώνες με club και Εθνική. Ηταν hot από το Mundial, στην πορεία του Βελγίου μέχρι τα ημιτελικά.

Παρά το γεγονός αυτό, ο Λουκάκου δεν παίρνει το credit που του αξίζει γιατί πολύ λίγοι – συμπεριλαμβανομένου του προπονητή του – καταλαβαίνουν το παιχνίδι του και το τι προσφέρει στην ομάδα. Είναι πολύ περισσότερο από ένας physical παίκτης και ένας εξαιρετικός φορ στο κουτί. Τα όσα κάνει δεν τυγχάνουν εκτίμησης όπως τα γκολ, λίγοι είναι εκείνοι που εκτιμούν όλο το πακέτο που προσφέρει. Η εμφάνιση με την Γιουνγκ Μπόις το δείχνει αυτό, οι καλύτερες στιγμές του ήταν όταν οι Κόκκινοι Διάβολοι έφευγαν στην αντεπίθεση. Η χρησιμοποίηση των Αντονί Μαρσιάλ, Μάρκους Ράσφορντ στα άκρα και του Πολ Πογκμπά στο κέντρο, του επέτρεψε να αγωνιστεί με τον τρόπο που θέλει.

Η Γιουνάιτεντ δεν έπαιξε ποτέ έτσι όταν είχε στην επίθεση τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Σε όλες τις στιγμές μαγείας που χάρισε ο Σουηδός, χρειάστηκε να ρίξει μία ταχύτητα το παιχνίδι και να παίξει με πλάτη στην εστία, με τον Μουρίνιο να ζητά στον Λουκάκου να βρεθεί στον δρόμο του έτσι ώστε να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Στη θεωρεία, η Γιουνάιτεντ είναι η τέλεια ομάδα για τον Λουκάκου, όμως αυτό που ανησυχεί τους οπαδούς είναι ότι θεωρούν πως ο Ζοσέ Μουρίνιο πρέπει να παίρνει περισσότερα από την ομάδα του. Με Μαρσιάλ, Πογκμπά, Ράσφορντ, Λίνγκαρντ, Αλέξις, ο Βέλγος έχει τα τέλεια εργαλεία για να τα πάει καλά.

Ο Λουκάκου έχει δηλώσει ότι είναι ο «λοχίας» του Μουρίνιο στον αγωνιστικό χώρο και ύστερα από μια δύσκολη σχέση ανάμεσα στους δύο στην Τσέλσι, υπάρχει η αίσθηση ότι ο Βέλγος είναι από τους παίκτες που ο Special One εμπιστεύεται πραγματικά στο Old Trafford. «Είμαι πολύ χαρούμενος με κάτι που αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα της ομάδας» είπε μετά το 2-1 σε βάρος της Γουότφορντ ο Πορτογάλος. «Αυτό είναι το τάκλιν του Λουκάκου ύστερα από σπριντ 50 μέτρων, κάτι που έκανε για να βοηθήσει την ομάδα». Ο Μουρίνιο μπορεί να έχει πίστη στον Λουκάκου, όμως μπορεί ο προπονητής της Γιουνάιτεντ να κάνει περισσότερα για να εκμεταλλευτεί τα δυνατά του σημεία στην επίθεση;

Οπως και να ‘χει, ο Λουκάκου πρέπει να θεωρείται σαν μια επιτυχημένη μεταγραφή για την Γιουνάιτεντ. Τα 75 εκατ. λίρες που έδωσε στην Εβερτον έμοιαζαν πολλά το καλοκαίρι του 2017, όμως η μεταγραφική αγορά έχει αλλάξει πάρα πολύ τους τελευταίους 14 μήνες. Ο αριστεροπόδαρος επιθετικός έχει αποδείξει σε αυτό το διάστημα ότι άξιζε τα λεφτά του έχοντας πετύχει 20 γκολ σε 39 αγώνες στην Premier League και 31 σε όλες τις διοργανώσεις.

Είναι αλήθεια ότι μπορεί να βελτιώσει το βιογραφικό του κόντρα στο top-6 της Premier League και στα νοκ-άουτ του Champions League, όμως έχει παρόμοια επίδοση με τον Κουν Αγουέρο, ενώ την ίδια στιγμή, το ρεκόρ του Κέιν δεν είναι πολύ καλύτερο. Οι εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο έφεραν επίσης κριτική για το αν και πότε εμφανίζεται στα μεγάλα παιχνίδια, όμως ήταν εκείνος που έτρεξε πολύ και δημιούργησε το γκολ κόντρα στην Ιαπωνία στις καθυστερήσεις, κάτι που έδειξε για ακόμα μία φορά την ποικιλία στο παιχνίδι του.

Υπάρχει επίσης ένα ματς κόντρα στην Τσέλσι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς υπεράσπιση του Λουκάκου. Πέρυσι, με τις πιθανότητες της Γιουνάιτεντ για την 4άδα να φαίνεται ότι χάνονται, ο Βέλγος πέτυχε την ισοφάριση και έδωσε την ασίστ για τη νίκη. Κάποιες ακόμα τέτοιες εμφανίσεις σίγουρα θα βοηθήσουν τις αμφιβολίες που διατηρούνται, να διαλυθούν. Ακόμα στα 25 του, ο Λουκάκου έχει το χρόνο και τη δυνατότητα να βελτιωθεί, όμως ήδη είναι ένας παίκτης που αξίζει να πάρει credits…

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This