Επιλογή Σελίδας

Δεν ξεπέρασε το εμπόδιο της Kiki Bertens η Μαρία Σάκκαρη, όμως θα βρίσκεται στο Νο. 29 της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα!

Στα ημιτελικά ολοκλήρωσε την εβδομάδα της στη Σεούλ της Νότιας Κορέας η Μαρία Σάκκαρη, η οποία ηττήθηκε από την Kiki Bertens με 6-4, 6-2, σ’ έναν αγώνα που θα θέλει γρήγορα να αφήσει πίσω της.

Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές, ο άνεμος δυσκόλεψε τις προσπάθειες και των δυο παικτριών και στο 1ο σετ αμφότερες αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα από τη γραμμή του σερβίς. Καθόλου τυχαίο το γεγονός πως έγιναν 7 break, 4 για την Ολλανδέζα και 3 για την Ελληνίδα.

Η Σάκκαρη είχε προηγηθεί μάλιστα 3 φορές με break σ’ αυτό το σετ, στο 1-0, στο 2-1 και στο 4-3. Καμία απ’ αυτές δεν διατήρησε για αρκετή ώρα τα ηνία, με την Bertens να κάνει το 3ο της προσωπικό break για την ισοφάριση στο 4-4. Στη συνέχεια η Ολλανδέζα έκανε ένα πολύ σημαντικό love service game και για πρώτη φορά βρέθηκε μπροστά στον ημιτελικό.

Από εκείνο το σημείο τα πάντα άλλαξαν, καθώς η Μαρία συνέχισε να περνάει δύσκολες στιγμές από τη γραμμή του σερβίς, ενώ η Bertens είχε βρει λίγο πολύ το παιχνίδι της. Η Ολλανδέζα κέρδισε τα 9 από τα 11 τελευταία games της αναμέτρησης και αφού πήρε το 1ο σετ με νέο break για το 6-4, προηγήθηκε με 5-1 στο 2ο σετ.

Σίγουρα το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, αφού κάποια games ήταν γεμάτα και είχαν πολλές ισοπαλίες, αλλά η ουσία ήταν πως η Bertens απέκτησε αυτό το προβάδισμα με double break.

Το μόνο που κατάφερε η πρωταθλήτριά μας ήταν να επιστρέψει από το 5-1, 30-0 και να μειώσει σε 5-2, κάνοντας ένα σπουδαίο game αρνούμενη να παραδοθεί. Το σερβίς της όμως δεν σταμάτησε ποτέ να είναι πρόβλημα και τελικά η Bertens “σφράγισε” την πρόκριση με break στο 8ο game, έπειτα από 1 ώρα και 35 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Για 5η φορά συναντήθηκαν οι δυο παίκτριες και η Bertens πανηγύρισε την 3η της νίκη απέναντι στη Σάκκαρη. Η Ολλανδέζα διανύει μια τρομερή σεζόν και αύριο θα αγωνιστεί στον 9ο τελικό της καριέρας της και θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο της (6-2). Έχει κερδίσει τους 2 σημαντικότερους τίτλους της στο 2018, το Volvo Car Open στο Charleston και το Western & Southern Open στο Cincinnati.

Η τελευταία παίκτρια που θα αντιμετωπίσει θα προκύψει από την αναμέτρηση της Ajla Tomljanovic με την Su-wei Hsieh.

Για τη Σάκκαρη, επόμενος σταθμός είναι η Wuhan της Κίνας, όπου πέρσι έκανε το μεγάλο breakthrough, φτάνοντας από τα προκριματικά στον πρώτο της μεγάλο ημιτελικό. Η 23χρονη θα βελτιώσει επίσης το career high της για άλλη μια φορά φέτος, αφού για πρώτη φορά θα βρεθεί στο Νο. 29 του κόσμου την Δευτέρα.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This