Επιλογή Σελίδας

Αυτή η Λίβερπουλ πάει για τίτλο! Μπορεί ο Σεπτέμβρης να μην μας αποχαιρέτησε ακόμα, αλλά και ο κάθε δύσπιστος ξέρει πως η ομάδα του Κλοπ είναι μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Premier League. Δεν παίζει καλά κι όμως κερδίζει, δεν είναι ορεξάτη, όμως θα βρει φάσεις για γκολ, όπως έκανε το απόγευμα του Σαββάτου με τη Σαουθάμπτον! Με το απόλυτο νικών στις έξι στροφές στο πρωτάθλημα οι Κόκκινοι ισοφάρισαν την καλύτερη επίδοση τους που είχαν τις σεζόν 1978-79 και το 1990-91. Στην πρώτη περίπτωση κατέκτησαν τον τίτλο, στη δεύτερη περίπτωση τερμάτισαν 2οι, φέτος όμως δε συμβιβάζονται με κάτι άλλο εκτός της κούπας. Υπάρχει όμως κάτι πιο πιο δυνατό από το παραπάνω στατιστικό! Ποτέ στην 126χρονη ιστορία της η Λίβερπουλ δεν είχε αρχίσει τη χρονιά με επτά νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Βιαστήκαμε να τη χρίσουμε φαβορί; Σίγουρα θα μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα για τη χρονιά μετά τις 7 Οκτωβρίου, όταν και θα έχει βγάλει πρόγραμμα με: Τσέλσι εκτός, Νάπολι εκτός και Μάντσεστερ Σίτι εντός!

Ο Κλοπ θέλει οι παίκτες του να βελτιώσουν και να αναπτύξουν το… κακό και σκληρό παιχνίδι τουςενώ δεν έχει καμία ανοχή πάνω στο θέμα της έλλειψης αφοσίωσης στο στόχο. Ο Γερμανός εκτός από τον μεσοεπιθετικό δυναμισμό της ομάδας του θέλει και αμυντική σκληράδα προκειμένου το ξεκίνημα της χρονιάς να συνεχίσει να είναι ιδανικό. Το κατάφεραν κι αυτό κόντρα στους «Αγιους», όταν η πρώτη δυνατή φάση των τελευταίων ήρθε στις καθυστερήσεις. Τίποτα από αυτά δε θα είχε γίνει χωρίς τη… δίψα, την επιθετικότητα και τον τσαμπουκά που βγάζουν οι Reds.

Λίβερπουλ γνωρίζει να διαχειρίζεται καλά το momentum, ξέρει να γίνετε σκληρή με τον αντίπαλο και να… πέφτει στο επίπεδό του. Εκτός από το ματς κόντρα στους Παριζιάνους, η ομάδα του Κλοπ τα πηγαίνει περίφημα και στο ανασταλτικό κομμάτι, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ στο Ανφιλντ και συνολικά δυο στο πρωτάθλημα. Η Λίβερπουλ παίζει ώριμο ποδόσφαιρο κι αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα για το διάστημα που διανύουμε. Δεν υπάρχουν γκέλες στην Premier League, ενώ νίκησε το φαβορί του ομίλου στο Champions League.

Για πολλούς ο Μο Σαλάχ περνούσε μια μίνι κρίση αυτοπεποίθησης, όμως κι αυτό διορθώθηκε με το γκολ του κόντρα στη Σαουθάμπτον. «Κρίση; Καμία κρίση…», λέει με νόημα ο Κλοπ. «Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο για τον Μο», συμπληρώνει. Ο Σαλάχ έχοντας βάλει 44 γκολ πέρυσι έχει το εξής θέμα φέτος, ότι ευκαιρία χάνει γίνεται (κακώς) ζήτημα. Ο Αιγύπτιος τα πάει περίφημα αμυντικά και σίγουρα μπορεί να βρει το δρόμο για τα γκολ στα επόμενα ματς. Το ρόστερ είναι γεμάτο, ο πάγκος έχει τρομερή ποιότητα, κάτι που φαίνεται κι από το γεγονός πως ο Φαμπίνιο των 50 εκατ. ευρώ δεν έχει ακόμα ρόλο στην ομάδα. Πως το είπε ο Μαρκ Χιουζ; «Αν η Λίβερπουλ πρόκειται να γίνει η ομάδα που αισθάνεται ότι μπορεί τότε θα πάρει τον τίτλο της Premier League».

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This