Επιλογή Σελίδας

Όταν ξεκίνησε η σεζόν στη Γερμανία η Χόφενχαϊμ έδειχνε (και ήταν) αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι. Αυτό δεν εμπόδισε τον Γιούλιαν Νάγκελζμαν να πει ότι η ομάδα του μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο. Τέτοια ήταν η αυτοπεποίθησή του. Μπορεί, βέβαια, στην τελευταία του σεζόν στον πάγκο των blau απλά να ήθελε σαν «ευχαριστώ» να κάνει μία υπέρβαση που να έμοιαζε αδύνατη. Άλλωστε, μιλούσε για ένα όνειρο και όχι για στόχο.

Λίγες εβδομάδες αργότερα στη σεζόν ο νεαρός τεχνικός, που από την επόμενη σεζόν θα κάθεται στον πάγκο της Λειψίας, έκανε κάτι ασυνήθιστο: επικαλέστηκε τον Θεό του ποδοσφαίρου. «Είχαμε στα πόδια μας το νικητήριο γκολ, που τόσο πολύ χρειαζόμασταν», τόνισε ο Νάγκελζμαν για την απίθανη ευκαιρία του Μπελφοντίλ στο ματς με την Ντόρτμουντ στις καθυστερήσεις, μία φάση που επαναλήφθηκε με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ σε ανάλογη θέση είχε βρεθεί ο Κράμαριτς.


«Κάνω μία προσευχή στον Θεό του ποδοσφαίρου. Θα ήταν καλό αν γυρνούσε στον Ζίνσχαϊμ ξανά». Η ομάδα του παρά τις πολύ σημαντικές απουσίες και τις αλλαγές του καλοκαιριού στο ρόστερ παίζει πολύ επιθετικά, μπορεί να κολλήσει στον τοίχο οποιονδήποτε αντίπαλο, όμως επιδίδεται συνεχώς σε ένα απίθανο κρεσέντο χαμένων ευκαιριών, που φέρνει αχρείαστη πίεση. Αυτή η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο ματς με την Ντόρτμουντ, για την οποία ο Πούλισιτς ισοφάρισε από το πουθενά στο 84’, με την Χόφενχαϊμ να είναι πολύ καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια. Δύο γκολ πέτυχε, μάλιστα, στη συνέχεια, αλλά αμφότερα ακυρώθηκαν για οφσάιντ (το ένα με τη βοήθεια του VAR).

Έχουν περάσει τέσσερις αγωνιστικές από το ξεκίνημα της σεζόν και οι blau έχουν 4 βαθμούς, βάζοντας πολύ δύσκολα ακόμη και στην Μπάγερν, από την οποία ηττήθηκαν στην πρεμιέρα. Ακόμη και στο πρώτο παιχνίδι στην ιστορία τους στο Champions League άξιζαν τη νίκη στην Ουκρανία επί της Σαχτάρ, όμως στο τέλος αρκέστηκαν με την ισοπαλία 2-2. «Στο τέλος, νιώθουμε χειρότερα από ότι μετά το παιχνίδι με την Σαχτάρ», τόνισε ο αμυντικός Σουλτς. «Αυτή τη φορά είχαμε πιο καθαρές ευκαιρίες».

Ο Νάγκελζμαν προσπαθεί να κρατήσει ψηλά το ηθικό των παικτών του. Ξέρει, άλλωστε, ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε η προσπάθεια ούτε η διάθεση: είναι οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, που μπορεί να οφείλονται σε πολλούς παράγοντας: από την τύχη μέχρι την υπερβολική σιγουριά. Και αυτό είναι το χειρότερο: κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν τα αίτια βρίσκονται στη μία άκρη ή στην άλλη. «Δεν πρόκειται να ασκήσω κριτική στους παίκτες μου. Αντιθέτως, θα τους δώσω τα εύσημα, έστω και αν στην ευκαιρία του Μπελφοντίλ δεν είπα τίποτα καλό», αποκάλυψε, βρίσκοντας και διάθεση για λίγο χιούμορ. Σε αντίθετη περίπτωση, θα έστελνε το λάθος μήνυμα.

Αυτό το παιχνίδι σηματοδότησε το δικό του ρεκόρ, καθώς έκατσε για 86η φορά στον πάγκο της Χόφενχαϊμ, κάτι που δεν είχε καταφέρει κανένας προκάτοχός του, αλλά αποδείχθηκε ένα από τα πιο ψυχοφθόρα. «Ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστούμε ψυχολογικά», τόνισε για το γκολ του Μπίτσακτσιτς, που χρειάστηκε πάνω από 3’ για να ακυρωθεί με τη βοήθεια του VAR. «Ήταν, όμως, σωστή απόφαση», παραδέχθηκε. Στο τέλος, ο Θεός του ποδοσφαίρου το μόνο που έχει να κάνει είναι να φέρει λίγη τύχη. «Αν στο επόμενο παιχνίδι είμαστε καλύτεροι, θέλω να κερδίσουμε».

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This