Επιλογή Σελίδας

Ο Marc Marquez εδραίωσε τη θέση του στο πρωτάθλημα του MotoGP, αφού κέρδισε τον κυριότερο αντίπαλο για τον τίτλο, Andrea Dovizioso για να κερδίσει ένα συναρπαστικό Grand Prix της Αραγονίας.

Ο αναβάτης της Honda Marquez πέρασε τον Dovizioso με τρεις γύρους να απομένουν για να πάρει τη νίκη που τον βάζει σε απόσταση αναπνοής από τον πέμπτο τίτλου του στη κορυφαία κατηγορία.

Ο Andrea Iannone απείλησε για μία μάχη τριών μετώπων σε ένα στάδιο, αλλά ικανοποιήθηκε με την τρίτη θέση, σηματοδοτώντας το πρώτο podium της Suzuki μετά από τον αγώνα στη Jerez τον Μάιο.

Το φαβορί για τη νίκη, βγήκε εκτός μάχης από την αρχή, καθώς ο poleman Jorge Lorenzo βγήκε ανοιχτά στην πρώτη στροφή του πρώτου γύρου, γλίστρησε και πετάχτηκε στον αέρα ψηλά και όπως έπεσε στο έδαφος υπέστη τραυματισμό στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού.

Αυτό έδωσε τη πρώτη θέση στον Dovizioso που οδήγησε μπροστά από τον Marquez και τις δύο Suzuki των Alex Rins και Iannone, με τον Maniac να περνά τρίτος για το υπόλοιπο μέρος του αγώνα.

Η σειρά στο μπροστινό μέρος παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη, καθώς σχηματίστηκε ένα μεγάλο τραίνο οδηγών, αλλά περίπου στη μισή απόσταση ο Dovizioso και ο Marquez άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμό και να απομακρύνονται από τους διώκτες τους.

Ο Marquez έκανε την κίνηση του στον 14ο γύρο από τους 23 για να πάρει το προβάδισμα στη στροφή 14, αλλά ο Dovizioso έμεινε κοντά στον πρωταθλητή και πήρε πίσω το προβάδισμα δύο γύρους αργότερα.

Η μάχη τους επέτρεψε στους δυο αναβάτες της Suzuki, να έρθουν πιο κοντά, και στον 19ο γύρο ο Ιταλός αναβάτης ήρθε πολύ κοντά στο να πάρει το προβάδισμα καθώς η επίθεση του Marquez στον Dovizioso δε του βγήκε.

Ο Marquez βγήκε ελαφρώς ανοιχτά στην 14η στροφή και βρέθηκε ανάμεσα στον Dovizioso και τον Iannone που στη στροφή 15 για την πίσω ευθεία σε μια από τις πιο αξέχαστες στιγμές του αγώνα.

Όμως ο Marquez πήρε σύντομα τη δεύτερη θέση και μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να περάσει τον Dovizioso στον 20ο γύρο, έκανε την κίνηση του στην πρώτη στροφή του επόμενου γύρου – και επέκτεινε ένα μικρό κενό για να κερδίσει τελικά με έξι δέκατα.

Ο Iannone τερμάτισε τρίτος μπροστά από τον Rins, σηματοδοτώντας το πέμπτο βάθρο της Suzuki στη σεζόν. Σημαίνει επίσης ότι η μάρκα της Hamamatsu χάνει τα πλεονεκτήματά της για το 2019.

Ο Dani Pedrosa είχε μια πολύ μοναχική διαδρομή στην πέμπτη θέση για τη δεύτερη Honda, μπροστά από τον Aleix Espargaro (Aprilia), ο οποίος έκανε ένα καλό ξεκίνημα από την 13η εκκίνησης και έμεινε στην έκτη θέση για ολόκληρη την απόσταση αγώνα.

Ο Danilo Petrucci (Pramac Ducati) ήταν ο κορυφαίος ανεξάρτητος αναβάτης στην έβδομη θέση, στην οποία ο Cal Crutchlow (LCR Honda) έτρεχε στους πρώτους γύρους όταν έπεσε στην 1η στροφή.

Ο Valentino Rossi κατάφερε να περάσει αργά στον αγώνα τον Jack Miller (Pramac) για να διεκδικήσει την όγδοη στη καλύτερο των Yamaha, ανεβαίνοντας εννέα θέσεις από τη χαμηλή θέση εκκίνησής του, ενώ ο Maverick Vinales ολοκλήρωσε το top 10.

Πηγή: F1 Fan

Pin It on Pinterest

Shares
Share This