Επιλογή Σελίδας

H Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε στην πρεμιέρα της στο Wuhan Open από τη φορμαρισμένη Qiang Wang, που πέτυχε την 6η διαδοχική νίκη της στο tour.

Η Σάκκαρη είχε έναν πολύ δύσκολο αγώνα στην πρεμιέρα της στο Wuhan Open, απέναντι στην πρωταθλήτρια του Guangzhou Open, Qiang Wang. Παρά το δυνατό της ξεκίνημα, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε με 7-5, 6-2 και αποχαιρέτησε νωρίς το Premier 5 τουρνουά της Κίνας, στο οποίο πέρσι ήταν ημιφιναλίστ.

Η Mαρία κέρδισε τα πρώτα 3 games του παιχνιδιού και προηγήθηκε με 3-0 και με 4-1. Έσβησε μάλιστα 6 break points για να πάρει το προβάδισμα αυτό, 2 στο 3ο game και 4 στο 5ο. Η Wang είχε ανεβάσει αισθητά την απόδοσή της από το 3ο game της αναμέτρησης και συνέχισε να το κάνει στο υπόλοιπο του αγώνα.

Από το 1-4, η 26χρονη Κινέζα πήρε τους 12 από τους 14 επόμενους πόντους και ισοφάρισε σε 4-4, ενώ κατέκτησε τα 6 από τα 7 τελευταία games του 1ου σετ, για να το κερδίσει με 7-5.

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ υπήρξε μια μικρή διακοπή, όταν το σκορ ήταν 1-1, καθώς άρχισε να βρέχει και οι διοργανωτές αποφάσισαν να κλείσει η οροφή για παν ενδεχόμενο. Η Wang συνέχισε να παίζει καλύτερα από τη Σάκκαρη όταν το παιχνίδι συνεχίστηκε και κερδίζοντας 4 διαδοχικά games, ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της στο 8ο game του 2ου σετ, έπειτα από 1 ώρα και 42 λεπτά.

Αυτή ήταν η 6η διαδοχική νίκη για την Wang, που προχθές κατέκτησε τον 2ο τίτλο της καριέρας της, στην Guangzhou της Κίνας. Στον 2ο γύρο του Wuhan Open η Κινέζα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει την Karolina Pliskova, No. 8 στο ταμπλό, που θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στο τουρνουά σ’ αυτό το παιχνίδι.

Για τη Σάκκαρη, το δεύτερο τουρνουά της ασιατικής περιοδείας της ολοκληρώνεται πολύ γρήγορα, μετά από την πορεία που είχε μέχρι τα ημιτελικά του Korea Open στη Σεούλ. Η 23χρονη πρωταθλήτριά μας είχε κάνει μια τρομερή πορεία στο περσινό Wuhan Open, στο πρώτο breakthrough της καριέρας της. Αναμένεται να χάσει τους 379 από τους 380 βαθμούς που είχε κερδίσει το 2017 στη Wuhan κι έτσι θα υποχωρήσει εκτός του Top 40 την επόμενη Δευτέρα, από το Νο. 29 που βρίσκεται σήμερα.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This