Επιλογή Σελίδας

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για δίδυμα κορυφαίων παικτών που δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να θυμηθεί ότι υπήρξαν συμπαίκτες.

Τόνι Κροος – Αρτούρο Βιδάλ [Μπάγερ Λεβερκούζεν]
Σήμερα, ο Τόνι Κροος παίζει στην Ρεάλ Μαδρίτης και ο Αρτούρο Βιδάλ στην Μπαρτσελόνα, όμως κάποτε η Μπάγερ Λεβερκούζεν είχε στη σύνθεσή της αυτούς τους δύο κορυφαίους μέσους. Μιλάμε για τη σεζόν 2009-10 όταν οι δύο ήταν στο κέντρο, πίσω τους ο μυθικός, Σάμι Χίπια, και η ομάδα τους τερμάτισε την 4η θέση της Bundesliga. Επειτα από εκείνη τη σεζόν ο Κροος επέστρεψε στην Μπάγερν Μονάχου από την οποία είχε παραχωρηθεί δανεικός και ο Βιδάλ πήρε μεταγραφή στην Γιουβέντους και εξελίχθηκε σε ένα από τους κορυφαίους στη θέση του.

Τζέιμι Βάρντι – Χάρι Κέιν [Λέστερ]
Δύο εκ των κορυφαίων και πιο παραγωγικών επιθετικών της Premier League, ο Τζέιμι Βάρντι της Λέστερ και ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ, ήταν στο πρόσφατο παρελθόν στο ρόστερ της ίδιας ομάδας! Το 2012-13 ανήκαν και οι δύο στο ρόστερ της Λέστερ που αγωνιζόταν στην Championship, όταν ο Κέιν είχε παραχωρηθεί τότε δανεικός στους Foxes και ο Βάρντι δεν είχε ακόμα εξελιχθεί στον παίκτη που είναι σήμερα. Ο Κέιν ήταν σκιά του παίκτη που στις μέρες μας θα ήθελαν τα περισσότερα top-clubs της Ευρώπης, ενώ o Βάρντι πέτυχε 16 γκολ και βοήθησε σημαντικά στην άνοδο στην Premier League.

Image result for vardy kane leicester

Γιαν Ομπλακ – Εντερσον [Ρίο Αβε]
Δύο από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του 2018, στην ίδια… απίθανη ομάδα της Πορτογαλίας πριν μόλις μερικά χρόνια. Κι όμως, ο Γιαν Ομπλακ της Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Εντερσον Μοράες της Μάντσεστερ Σίτι ήταν στις επιλογές του προπονητή της Ρίο Αβε τη σεζόν 2012-13. Ο Σλοβένος ήταν τότε 19 χρονών και ο Εντερσον 18, με τον πρώτο να νικά στη μάχη και να παίρνει τα γάντια του βασικού με 31 αγώνες κόντρα σε 7 του δεύτερου, σε μία χρονιά που η ομάδα τους τερμάτισε στην 6η θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Και τους δύο τερματοφύλακες πούλησε η Μπενφίκα για ποσό ρεκόρ και τις δύο φορές. Πρώτα τον Ομπλακ στην Ατλέτικο αντί 16 εκατ. και στη συνέχεια τον Εντερσον στην Σίτι αντί 40 εκατ. ευρώ.
Ederson Jan Oblak

Εντέν Αζάρ – Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ [Λιλ]
Ενα «δίδυμο» το οποίο πρέπει να είσαι πολύ… ψαγμένος για να το θυμηθείς. H σεζόν 2009-10 ήταν η τρίτη στην Λιλ για έναν 20χρονο με όνομα, Εντέν Αζάρ, με τον μεσοεπιθετικό να είναι πλέον βασικός και να παίζει σε 37 αγώνες πρωταθλήματος. Μαζί του στην ομάδα της βόρειας Γαλλίας ήταν τότε δανεικός ένας επιθετικός από την Γκαμπόν. Ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είχε παραχωρηθεί από την Μίλαν και έπαιξε σε 14 αγώνες στην Ligue1 πριν φύγει την επόμενη χρονιά με την ίδια φόρμουλα από τους Rossoneri για την Μονακό. Εναν χρόνο μετά, η Λιλ με τον Αζάρ βασικό κατέκτησε το νταμπλ και ο Βέλγος έφυγε για την Τσέλσι.

Ρονάλντο – Εϊντούρ Γκούντγιονσεν [Αϊντχόφεν]
Μια ευρωπαϊκή καριέρα στην οποία συνέβησαν εκπληκτικά πράγματα, ξεκίνησε το 1994 από την Ολλανδία. Εκείνο το καλοκαίρι η PSV απέκτησε τον 17χρονο επιθετικό, Ρονάλντο Ναζάριο, από την Κρουζέιρο και όπως λέει και το κλισέ, όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Σε δύο χρόνια ο παίκτης που ονομάστηκε Φαινόμενο πέτυχε 54 γκολ σε 57 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, ομάδα της οποίας τη φανέλα φόρεσε και ο συμπαίκτης του Ρονάλντο στην Αϊντχόφεν τη σεζόν 1995-96, Εϊντουρ Γκούντγιονσεν. Ο Ισλανδός, κάποτε φορ της ΑΕΚ, έπαιξε τότε σε μόλις 13 αγώνες πρωταθλήματος και επέστρεψε στην πατρίδα του για να παίξει στην Ρέικιαβικ.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This