Επιλογή Σελίδας

Το FIFA 19 έρχεται και το FourFourTwo έχοντας πάρει μια γεύση από το demo, επιλέγει τις 10 ομάδες που περιμένει πώς και πώς για να θριαμβεύσει.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Η Γιουβέντους έχει μια πολύ γεμάτη ομάδα φέτος, πράγμα που σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα ότι θα είναι η καλύτερη του FIFA 19. Με μια επίθεση που μπορεί να εγγυηθεί την ικανότητα στο σκοράρισμα του σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είναι και στο εξώφυλλο του παιχνιδιού, συν τις τρελές ικανότητες των Πάουλο Ντιμπάλα, Ντάγκλας Κόστα, Χουάν Κουαδράδο και Φεντερίκο Μπερναρντέσκι, μάλλον θα είναι αρκετά διασκεδαστικό να παίζεις με τους Μπιανκονέρι. Ηδη πήραμε μια ιδέα για τη δύναμη τους μέσω του demo και η επίθεση της Γιούβε είναι τόσο φονική όσο δείχνει στη θεωρία – ειδικά αν έχεις διάθεση για κόλπα, με την παρουσία πολλών πεντάστερων άσων στην ομάδα. Το κέντρο και η άμυνα της ιταλικής ομάδας είναι επίσης δεμένα και δυνατά, με τους Μπλες Ματουιντί, Μίραλεμ Πιάνιτς, Τζόρτζιο Κιελίνι και Ζοάο Κανσέλο μεταξύ άλλων. 

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

Η Πάλας έχει μια ισχυρή 11άδα στο φετινό παιχνίδι. Ο Ζάχα έχει πλέον, δικαιωματικά, πέντε αστέρια μαζί με βελτιωμένη ταχύτητα, ντρίμπλα, σουτ και πάσες μετά τα όσα εκπληκτικά έκανε στην Premier League τα τελευταία χρόνια. Οι αετοί δεν είναι μόνο Zaha FC στο FIFA όμως, με τους Τάουνσεντ, Αγιού και Μπεντέκε επίσης ικανούς να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα εύκολα. Ενας παίκτης που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε είναι ο Γερμανός playmaker Μαξ Μέιερ, αφού τα στατιστικά του τον καθιστούν τον ιδανικό για να ξεκλειδώνει άμυνες. 

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

No Ronaldo, no party? Οχι ακριβώς. Οι Μαδριλένοι αναμενόταν να “πονέσουν” μετά τη μεταγραφή-έκπληξη του CR7 στη Γιουβέντους, αλλά έκαναν δυνατό ξεκίνημα στη La Liga και παραμένουν πάρα πολύ δυνατοί στο FIFA. Κρίνοντας από τα στατιστικά τους, οι Γκάρεθ Μπέιλ, Μαριάνο, Μάρκο Ασένσιο και Καρίμ Μπενζεμά προσφέρουν δημιουργία και δύναμη στην επίθεση. Εναλλακτικά, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τον ταλαντούχο Βραζιλιάνο Βινίσιους Ζούνιορ στη θέση οποιουδήποτε από τους προαναφερόμενους, αφού προσφέρει ταχύτητα και τεχνική. Οι Ισκο, Λούκα Μόντριτς, Καζεμίρο και Τόνι Κρος σου δίνουν τη δυνατότητα να ελέγξεις το κέντρο, ενώ οι Σέρχιο Ράμος και Ραφαέλ Βαράν παραμένουν ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα του παιχνιδιού. Με τον Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος είναι… 90άρης, στο τέρμα, εν τω μεταξύ, οι αντίπαλοι θα δυσκολευτούν να βρουν δίχτυα.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Η χρησιμοποίηση του Νεϊμάρ είναι λόγος για να ενθουσιαστείς επιλέγοντας την Παρί Σεν Ζερμέν στο FIFA 19, αφού οι κινήσεις του είναι τόσο… ζωντανές όσο στην πραγματική ζωή, ενώ όταν εκτελούνται τέλεια εκτός περιοχής μπορούν να ανοίξουν χώρο για σουτ και να μπερδέψουν εντελώς τον αντίπαλο. Η Παρί είναι πολύ καλύτερη ομάδα σε σχέση με το FIFA 18 και έχει δυνατό κέντρο μετά την άνοδο του rating του Αντριέν Ραμπιό από 80 σε 83. Ο Κιλιάν Μπαπέ επίσης ανέβηκε και πήρε πέντε αστέρια στην τεχνική μετά τα όσα έκανε στο Μουντιάλ, αλλά αυτό που πραγματικά έχει αλλάξει την Παρί Σεν Ζερμέν είναι η άφιξη του Τζανλουίτζι Μπουφόν. Η παρουσία του Ιταλού βετεράνου στην εστία είναι κάτι που η Παρί δεν είχε στα προηγούμενα παιχνίδια, με τους Κέβιν Τραπ και Αλφονς Αρεολά να δέχονται συχνά εύκολα γκολ. Είναι η καλύτερη Παρί Σεν Ζερμέν που είδαμε ποτέ στο FIFA και ανυπομονούμε να παίξουμε μαζί της.

ΣΕΒΙΛΛΗ

Η μεταγραφή του Κουίνσι Πρόμες στη Σεβίλλη ήταν αρκετή για να κάνει την κοινωνία του FIFA να μιλάει για την ομάδα που μπορεί να είναι μια από τις πιο υπερτιμημένες της φετινής La Liga. Ο Ολλανδός, ο οποίος έχει 90 ταχύτητα, 83 finishing και πέντε αστέρια σε ό,τι αφορά τη δεξιοτεχνία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί δίπλα στον γρήγορο Λουίς Μουριέλ και τον Γάλλο Μπεν Γεντέρ, ο οποίος μπορεί να σουτάρει το ίδιο καλά με οποιοδήποτε πόδι και από οποιαδήποτε πλευρά του γηπέδου. Οι Ανδαλουσιανοί έχουν και ποιοτικούς χαφ όπως οι Φράνκο Βάσκες, Εβερ Μπανέγα και Πάμπλο Σαράμπια, όλοι τους με rating 80 και πάνω στις πάσες και στην ντρίμπλα.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η Λίβερπουλ δεν είναι πλέον μια ομάδα που την επιλέγεις στο FIFA μόνο για την επίθεση της. Οι προσθήκες των Αλισον, Ναμπί Κεϊτά και Φαμπίνιο τους κάνουν τώρα μια δυνατή ομάδα σε όλες τις γραμμές. Μπροστά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις νέες βελτιωμένες “εκδόσεις” των Μοχάμεντ Σαλάχ, Ρομπέρτο Φιρμίνο και Σαντιό Μανέ ώστε να προκαλέσεις πανικό στις αντίπαλες άμυνες, ενώ μπορείς να κυριαρχήσεις στο κέντρο με τους Τζέιμς Μίλνερ, Φαμπίνιο και Κεϊτά, επιλέγοντας το αγαπημένο 4-3-3 του Γιούργκεν Κλοπ.

ΓΟΥΛΒΣ

Η Γουλβς δείχνει να είναι η πιο δυνατή από τις τρεις ομάδες που προβιβάστηκαν στην Premier League φέτος, έχοντας ήδη πάρει αποτελέσματα από τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ. Στο FIFA μπορείς να καταλάβεις την αμυντική δύναμη της από τους Ντεντόνκερ και Μπόλι, το physicality των οποίων είναι στο 84 και 80 αντίστοιχα. Πιο μπροστά, ο Τραορέ δείχνει ιδιαίτερα υπερτιμημένος αφού έχει πάρει 96 ταχύτητα και 83 dribbling, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ο πιο γρήγορος παίκτης του παιχνιδιού. Οπως και στην πραγματικότητα, όμως, μην περιμένετε να σκοράρει πολύ. Το finishing είναι στο 61… Οι Πορτογάλοι Ρούμπεν Νέβες και Ντιόγο Ζότα δείχνουν σπουδαίοι επίσης. Ο πρώτος είναι σούπερ στις πάσες ενώ ο δεύτερος μια χαρά στις ντρίμπλες. 

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Με τους μέσους που έχει και τα στατιστικά τους, η Ατλέτικο μπορεί να είναι πιο κατάλληλη από την Μπαρτσελόνα για να παίξεις tiki-taka στο FIFA 19. Αυτοί που δεσπόζουν στο κέντρο της είναι δύο από τους καλύτερους Ισπανούς αυτή τη στιγμή, οι Σαούλ και Κόκε. Τα στατιστικά τους στο short passing είναι 85 και 90 αντίστοιχα, διευκολύνοντας έτσι κατά πολύ το να παίξεις με κατοχή μπάλας. Μπροστά οι Αντουάν Γκριζμάν (89) και Ντιέγκο Κόστα (85) οδηγούν την επίθεση, ενώ οι Τόμας Λεμάρ (85 ταχύτητα και dribbling) και Ρόντρι τους τροφοδοτούν από τα άκρα. Με δεδομένη την έλλειψη ταχύτητας από τον Ρόντρι πάντως, είναι καλύτερο να τον χρησιμοποιήσετε σε ένα κέντρο τριών αν θέλετε να έχετε ταχύτητα στις πτέρυγες. Εναλλακτικά, μπορείτε να παίξετε με τον θρυλικό Ζέλσον Μάρτινς ή τον Ανχελ Κορέα σαν δεξί εξτρέμ. Οπως και στην πραγματική ζωή, η άμυνα της Ατλέτικο είναι εκπληκτικά δεμένη, κάνοντας την έτσι μία από τις καλύτερες ομάδες του παιχνιδιού. Και μία από αυτές που θέλουμε με ενθουσιασμό να δοκιμάσουμε.

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Η Ντόρτμουντ έχει έλλειψη δυνατών επιθετικών στο FIFA 19 -οι Μαξιμιλιάν Φίλιπ και Πάκο Αλκάθερ έχουν αμφότεροι rating 79- αλλά οι επιλογές στο κέντρο καλύπτουν αυτή την απογοήτευση. Ο Τζέιντον Σάντσο έχει μόλις 72-rated silver card, αλλά ο 18χρονος έχει καλή ταχύτητα και καλή ντρίμπλα, συν πέντε αστέρια στη δεξιοτεχνία. Οι Μάρκο Ρόις (85) και Κριστιάν Πούλισιτς (79) είναι και οι δύο μια χαρά επιλογές για το άκρο, ενώ στο κέντρο υπάρχει πληθώρα παικτών με στατιστικά 90+: Καγκάβα, Βίτσελ, Γκέτσε και Βάιγκλ συνδυάζουν στυλ και δύναμη τέλεια.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

Η Γιουνάιτεντ μπορεί να περνάει μια δύσκολη περίοδο στην πραγματικότητα, αλλά μοιάζει με μία από τις καλύτερες ομάδες για να χρησιμοποιήσεις στο FIFA 19. Παρά το γεγονός ότι κατέβηκε στα τρία αστέρια στο weak foot, ο Αντονι Μαρσιάλ ήταν μια χαρά στο demo και δεν πρέπει να υπάρχει κάποια διαφορά στο κανονικό παιχνίδι. Ο Ρομελού Λουκάκου, όπως θα περίμενες, δεν έχει την ικανότητα να γυρίζει γρήγορα, αλλά καλύπτει αυτό το μειονέκτημα με τη δύναμη, το τελείωμα και την ικανότητα του στο ψηλό παιχνίδι. Οσο για τον Αλέξις Σάντσες, δεν μπορεί να κάνει λάθος μπροστά στην αντίπαλη εστία με το δυνατό τελείωμα και την ικανότητα του στη ντρίπλα. Η τριάδα της Γιουνάιτεντ στα χαφ μπορεί να κοντράρει τις περισσότερες ομάδες του παιχνιδιού, με καθέναν από τους Πολ Πογκμπά, Φρεντ και Νεμάνια Μάτιτς να μπορεί να παίξει διάφορους ρόλους στο χώρο του κέντρου και να είναι και αποτελεσματικός.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This