Επιλογή Σελίδας

Του Βασίλη Σκουντή

Μπορεί να είναι δύο από τους πλέον επιτυχημένους προπονητές, αλλά δεν παύει να είναι απλοί και προσιτοί άνθρωποι. Οι προπονητές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού πριν ξεκινήσει η παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για περίπου πέντε λεπτά.

Λίγο πριν την κύρια αίθουσα του Metropolitan Expo στην οποια θα στεγαζόταν η εκδήλωση οι δυο προπονητές μίλησαν για κάμποσα λεπτά, στο πηγαδάκι που έστησαν παρόντων επίσης του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνου Παπαδόπουλου και του μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλη Ζουρνατσίδη.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έφτασε πρώτος και είχε πιάσει κουβέντα με τον Ζουρνατσίδη με τον οποίο είχαν γνωριστεί το 2010. Μετά από λίγα λεπτά έφτασε ο Τσάβι Πασκουάλ και αμέσως έσπευσε προς το μέρος όπου έστεκε ο Αμερικανοϊσραηλινός συνάδελφος του για να τον χαιρετήσει.

Ανάμεσα στους δύο τεχνικούς υπάρχει έντονος αλληλοσεβασμός και αυτός ήταν που επέτρεψε στον Ισπανό προπονητή να του πει, «Ντέιβιντ καλώς ήρθες στο… τρελάδικο»!

Με το που είπε αυτή την ατάκα ο Πασκουάλ έπεσαν τα γέλια ένθεν και ένθεν.

Ο Μπλατ αμέσως απάντησε πως, «ξέρω τι γίνεται, ήμουν εδώ για λίγο καιρό και πριν από οκτώ χρόνια, στον πάγκο του Αρη» και στη συνέχεια οι δυο τους άρχισαν να αναλύουν την κατάσταση και να εξομολογούνται ο ένας στον άλλον τους καημούς τους.

Η συζήτηση τους περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στην προετοιμασία, λόγω της απουσίας των διεθνών παικτών. «Εμένα μου έλειπαν έξι» είπε ο Πασκουάλ, «εγώ δεν είχα επτά και μου αρρώστησε και ο Γκος» απάντησε ο Μπλατ.

Το επόμενο θέμα που μπήκε στην ατζέντα της συζήτησης ήταν το πρόγραμμα της Euroleague. «Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή, διότι παίζουμε εκτός έδρας με τη Χίμκι και με την Μπασκόνια» σχολίασε ο Μπλατ και ο Πασκουάλ τον… παρηγόρησε: «Μου είχε τύχει κι εμένα αυτό, όταν ήμουν στην Μπαρτσελόνα, αλλά δεν είναι απαραιτήτως κακό. Εάν πετύχεις δυο εκτός έδρας νίκες, τότε ανεβαίνει η ψυχολογία σου και προχωράς με άλλο αέρα».

Κάπου εκεί ο διάλογος ολοκληρώθηκε αφού έπρεπε να ξεκινήσει η εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This