Επιλογή Σελίδας

Αν και ήταν μπροστά με 6-3, 5-3, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναγκάστηκε να παίξει 3 σετ, στο τέλος όμως πήρε τη νίκη απέναντι στον Alex De Minaur και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Japan Open, όπου τον περίμενε ο Kei Nishikori.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε σε περιπέτειες σε έναν αγώνα που έδειχνε να ελέγχει απόλυτα, στο τέλος όμως διατήρησε την ψυχραιμία του και πιστοποίησε την ανωτερότητά του απέναντι στον Alex De Minaur, κερδίζοντάς τον με 6-3, 5-7, 6-1, για τον 2ο γύρο του Japan Open στο Τόκιο.

Ο Στέφανος προερχόταν από μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Taro Daniel στην πρεμιέρα του στο Τόκιο και σήμερα έπαιξε επίσης καλά, αλλά είχε πολλές ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες και ένα διάστημα χαλάρωσης στο τέλος του 2ου σετ, που το πλήρωσε με την απώλειά του.

Ο De Minaur ήταν ο παίκτης που έκανε το πρώτο break στην αναμέτρηση, για να προηγηθεί με 3-2 στο 1ο σετ, ο 20χρονος πρωταθλητής μας ωστόσο αντέδρασε άμεσα και κέρδισε τα 6 επόμενα games, για να κατακτήσει το σετ με 6-3 και να προηγηθεί με 2-0 στο 2ο!

Στη συνέχεια είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες για το double break, που θα τον έφερνε ακόμα πιο κοντά στη νίκη. Στο 3ο game o 19χρονος Αυστραλός επέστρεψε από το 0-2, 0-40 για να μειώσει σε 1-2, στο 5ο game έσωσε 2 break points για να μειώσει σε 2-3 και στο 7ο game έσβησε ακόμα 3 break points και μείωσε σε 3-4.

Όταν σέρβιρε για την παραμονή του στο τουρνουά, o De Minaur έσωσε άλλο ένα break point που ήταν και match point, στο 3-5, 30-40. Ο Στέφανος έχασε κι άλλο match point στο δικό του σερβίς, στο 5-4, 40-30, για να το πληρώσει πολύ ακριβά, αφού λίγες στιγμές υπέστη το break στην πρώτη ευκαιρία του De Minaur στο σετ! Σαν να μην έφτανε αυτό, δείχνοντας αποσυντονισμένος ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχασε ξανά το σερβίς του στο 12ο game και έχασε το 2ο σετ με 5-7.

Παρά την αλλαγή του momentum ο Στέφανος δεν πτοήθηκε και επέστρεψε δριμύτερος στο 3ο σετ, στο οποίο μπορεί να συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, χάνοντας διπλό break point (15-40) στο 1ο game, αλλά δεν άργησε να αναλάβει τα ηνία και να κυριαρχήσει πλήρως απέναντι σε έναν πιο κουρασμένο παίκτη, κερδίζοντας 6 games στη σειρά και κάνοντας 3 διαδοχικά break. Έστω και μ’ αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο, ολοκλήρωσε τη νίκη του σε 2 ώρες και 21 λεπτά.

Αυτή ήταν η 33η νίκη για τον Στέφανο στη φετινή σεζόν (33-23), ενώ προκρίθηκε για 8η φορά στο 2018 σε προημιτελικό στo ATP Tour. Αύριο θα αντιμετωπίσει τον καλύτερο τενίστα που ανέδειξε η Ιαπωνία στην ιστορία της open era, τον Kei Nishikori, που κέρδισε από χθες το εισιτήριο για την 8άδα, επικρατώντας του Benoit Paire με 6-3, 7-5.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This