Επιλογή Σελίδας

Μετά από 2 ώρες και 21 λεπτά μιας μεγάλης μάχης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη επί του Gael Monfils με 7-6 (4), 4-6, 6-4 και προκρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στον 2ο γύρο του Shanghai Masters.

Ήταν μια πολύ δύσκολη πρεμιέρα για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, Νο. 10 στο ταμπλό και Νο. 15 στην παγκόσμια κατάταξη. Για πρώτη φορά αντιμετώπισε τον Monfils και τον βρήκε σε καλή μέρα, με τον Γάλλο να έχει 11 άσους και να είναι πολύ σταθερός από την baseline. Έκανε όμως και μερικά πολύ κρίσιμα λάθη, τα οποία ο 20χρονος πρωταθλητής μας δεν άφησε ασυγχώρητα.

O Τσιτσιπάς μπήκε δυνατότερα στο ματς και έκανε break από το πρώτο game, όμως ο Monfils ανέβασε αισθητά την απόδοσή του και έπαιξε εκπληκτικό τένις στο δεύτερο μισό του 1ου σετ. Από το 1-3 ο Γάλλος ισοφάρισε σε 3-3 και στο 7ο game επέστρεψε από το 0-40, για να πάρει το 3ο του συνεχόμενο game και να προηγηθεί με 4-3.

Μετά την τριπλή χαμένη ευκαιρία του, ο Στέφανος λίγο έλειψε να χάσει και 4ο game στη σειρά, έσβησε όμως 2 break points σε ένα μεγάλο σε διάρκεια game και κατάφερε να μείνει στο σετ, ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Απειλήθηκε εκ νέου στο 12ο game, στο οποίο χρειάστηκε να σβήσει 3 set points, για να μείνει ξανά όρθιος και τελικά να στείλει το σετ στο tie-break. Εκεί πέρασε στην αντεπίθεση και βρέθηκε μπροστά με 6-0, για να κερδίσει αυτό το σετ, έστω και αν χρειάστηκε το 5ο set point του.

Ο Monfils πάντως δεν επηρεάστηκε από την εξέλιξη αυτή και συνέχισε να παίζει εκπληκτικό τένις στο 2ο σετ, χτυπώντας πολύ δυνατά και απρόβλεπτα τη μπάλα. Δεν απειλήθηκε καθόλου στο σερβίς του σ’ αυτό το σετ και έκανε το break στο 7ο game, για να αποκτήσει το προβάδισμα με 4-3. Στο 10ο game σέρβιρε και για το 1-1, παρόλο που χρειάστηκε το 4ο set point του για να το κάνει, αφού νωρίτερα απώλεσε προβάδισμα με 40-0.

Στο αποφασιστικό σετ, ο Τσιτσιπάς ισορρόπησε ξανά την κατάσταση, κλείνοντας γρηγορότερα τα service games του. Στο 6ο game μάλιστα έγινε απειλητικός μετά από αρκετή ώρα σε ένα service game του Monfils, o Γάλλος όμως ανταποκρίθηκε στο 0-30 με 4 συνεχόμενους πόντους, για να ισοφαρίσει σε 3-3.

Αυτή ήταν μόνο η προειδοποιητική βολή, καθώς στο 8ο game o Στέφανος έφτασε και στο break, για να βρεθεί μπροστά με 5-3. Καθοριστικό ήταν το λάθος του Monfils στον 4ο πόντο, που θα μπορούσε να ισοφαρίσει σε 30-30 όμως βρέθηκε πίσω με 15-40, καθώς πριν προλάβει να τελειώσει τον πόντο γλίστρησε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε και ακούμπησε το φιλέ, κάνοντας παράβαση.

Παρά το break του Τσιτσιπά πάντως χρειάστηκε κι άλλο μεγάλο λάθος από τον Monfils, αφού κατάφερε προσωρινά να επιστρέψει στο ματς και να μειώσει σε 5-4 με άμεση απάντηση. Στο 10ο game ωστόσο, όταν σέρβιρε για την παραμονή του στο τουρνουά, ο Στέφανος δημιούργησε ξανά διπλό break point, που ήταν και match point (4-5, 15-40). O Monfils έσβησε το πρώτο, έκανε όμως double fault στο δεύτερο και μ’ αυτό το σφάλμα ολοκληρώθηκε άδοξα ο αγώνας.

O Τσιτσιπάς, ο οποίος πέτυχε την πρώτη του νίκη στο ATP Tour πέρσι τέτοια εποχή στη Σαγκάη, έφτασε τις 34 νίκες στη φετινή σεζόν, με τη σημερινή του επιτυχία (34-24). Άλλο ένα δυνατό τεστ τον περιμένει στον 2ο γύρο του Shanghai Rolex Masters, καθώς θα αντιμετωπίσει τον Karen Khachanov.

Ο Khachanov, ο οποίος κέρδισε από χθες τον Steve Johnson με 6-7 (6), 6-3, 6-4, είχε παίξει άλλη μια φορά με τον Στέφανο, στο ίδιο τουρνουά. Πέρσι για τον 1ο γύρο του Masters της Σαγκάης, ο 19χρονος τότε Έλληνας τενίστας είχε επικρατήσει με 7-5, 6-3 του νεαρού Ρώσου.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This