Επιλογή Σελίδας

Η Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσε την ασιατική της περιοδεία, με έναν πρόωρο αποκλεισμό από το Tianjin Open της Κίνας.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Νο. 8 στο ταμπλό του Tianjin Open και Νο. 43 στον κόσμο, ηττήθηκε από την Katie Boulter με 7-6 (4), 6-3 στον 1ο γύρο του τουρνουά της Κίνας, μετά από 1 ώρα και 46 λεπτά παιχνιδιού.

Η Σάκκαρη έφτασε πρώτη σε break point στo 4o game, αλλά η Boulter κράτησε το σερβίς της και ισοφάρισε σε 2-2. Λίγο αργότερα η Βρετανίδα ήταν εκείνη που είχε τις ευκαιρίες, αλλά η 23χρονη Ελληνίδα επέστρεψε από το 0-40 και έσωσε συνολικά 4 break points, για να κρατήσει το σερβίς της για το 4-3.

Από το 4-4, ακολούθησαν 4 διαδοχικά break, 2 για κάθε παίκτρια, που διατήρησαν την ισορροπία στο πολύ κλειστό και  “μαραθώνιο” πρώτο σετ, το οποίο τελικά κρίθηκε στο tie-break. Εκεί η Σάκκαρη προηγήθηκε με 3-1, όμως η Boulter κέρδισε τους 6 από τους 7 τελευταίους πόντους και το κατέκτησε με 7-4.

Αυτό το σετ άλλαξε πολύ τις ισορροπίες, καθώς η 22χρονη Βρετανίδα, Νο. 101 στον κόσμο, εκμεταλλεύτηκε το momentum της και προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ. Υπερασπίστηκε το σερβίς της έως και το τέλος η Boulter, τελειώνοντας τον αγώνα με 10 άσους.

H Boulter προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Tianjin Open, όπου θα αντιμετωπίσει την προερχόμενη από τα προκριματικά Barbora Krejcikova.

Για τη Σάκκαρη αυτός ήταν ο τελευταίος της αγώνας στην ασιατική της περιοδεία. Άλλο ένα τουρνουά απομένει για την Ελληνίδα παίκτρια, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής της σεζόν. Αυτό θα είναι στο Λουξεμβούργο την επόμενη εβδομάδα και το BGL Luxembourg Open.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This