Επιλογή Σελίδας

Στη φάση των “16” του Masters της Σαγκάης ολοκληρώθηκε η προσπάθεια του Στέφανου Τσιτσιπά, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Kevin Anderson, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-4, 7-6 (3). Αυτή ήταν η 1η νίκη του Anderson απέναντι στον 20χρονο Έλληνα, στην 3η τους φετινή συνάντηση.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες συναντήσεις τους, σήμερα ο Anderson ήταν ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο. Ο 32χρονος Νοτιαφρικανός είχε 10 άσους και 32 winners, ενώ ήταν σχεδόν αλάνθαστος στα κρισιμότερα σημεία του παιχνιδιού, για να φτάσει στην 40ή νίκη του στη φετινή σεζόν, σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Αφού απέφυγε το break στο 1ο game, επιστρέφοντας από το 15-40, ο φιναλίστ του Wimbledon έκανε πρώτος το break και απέκτησε ένα προβάδισμα με 3-0 στο 1ο σετ. Διατήρησε μια απόσταση ασφαλείας μέχρι και το 5-3, ο Στέφανος όμως κατάφερε να κάνει το μοναδικό του break στον αγώνα και να μειώσει σε 5-4. Δεν μπόρεσε ωστόσο να το εκμεταλλευτεί, καθώς στο αμέσως επόμενο game o Anderson είχε τις απαντήσεις και τελικά έκλεισε με νέο break το σετ, στο 10ο game.

Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο δεν πλησίασε στο break και το tie-break έδωσε τη λύση. Εκεί ο Anderson ήταν αλάνθαστος, σε αντίθεση με τον Στέφανο που δεν είχε πρώτα σερβίς. Γρήγορα ο Νοτιαφρικανός “ξέφυγε” με 5-0 και τελικά κατέκτησε το tie-break με 7-1, για να ολοκληρώσει την αναμέτρηση με τη συμπλήρωση 100 λεπτών.

Στον 13ο του προημιτελικό σε Masters, ο Anderson θα αναμετρηθεί με τον πιο φορμαρισμένο τενίστα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, τον Novak Djokovic, που μετράει 15 διαδοχικές νίκες. Είχε παίξει με τον Σέρβο στον τελικό του Wimbledon χωρίς να καταφέρει να του αποσπάσει κάποιο σετ, ενώ συνολικά μετράει 6 ήττες σε 7 αγώνες κόντρα στον Nole.

Για τον Τσιτσιπά, αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας στην Ασία για το 2018. Με ρεκόρ 35-25 στη σεζόν, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας θα επιστρέψει στην Ευρώπη για το τελευταίο κομμάτι της χρονιάς, την indoors season. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι στην Στοκχόλμη, για το Stockholm Open, όπου θα είναι στο Νο. 3 του ταμπλό, πίσω από τους John Isner και Fabio Fognini.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This