Επιλογή Σελίδας

Με αφορμή τα σενάρια για τον Εντέζ Αζάρ, το FourFourTwo επιλέγει τις 10 καλύτερες αγορές των Μαδριλένων από το αγγλικό πρωτάθλημα.

10. ΤΙΜΠΟ ΚΟΥΡΤΟΥΑ
Σίγουρα θα ανέβει στη λίστα, αλλά προς το παρόν το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την ευκαιρία να “κλέψει” έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου για μόλις 35. εκατ. ευρώ. Σε αντίθεση, η Τσέλσι χρειάστηκε να δώσει σχεδόν τα διπλά για να βρει έναν κατώτερο αντικαταστάτη. Στα 26 του χρόνια, ο Κουρτουά μπορεί να είναι ο βασικός τερματοφύλακας των Ισπανών για χρόνια, ενώ ήδη απομακρύνει τον άτυχο Κέιλορ Νάβας από την εστία. 

Πόρισμα: Bargain potential.

9. ΑΛΒΑΡΟ ΑΡΜΠΕΛΟΑ
Πρώην μέλος της Β ομάδας της Ρεάλ, ο Αρμπελόα επέστρεψε στην ομάδα των ονείρων του το 2009 έπειτα από ένα deal 3,5 εκατ. λιρών με τη Λίβερπουλ. Αν και σπάνια βρίσκεται στην 11άδα, η προσαρμοστικότητα του τον κάνει χρήσιμο. Εγινε επίσης σύμμαχος του Ζοσέ Μουρίνιο στα αποδυτήρια, κάτι που άρεσε στους πιο φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι τον αποχαιρέτησαν όμορφα στο τελευταίο του παιχνίδι. 

Πόρισμα: Καλό value for money.

8. ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΕΚΑΜ
Ο Μπέκαμ δε θα μπορούσε να πάει στη Μαδρίτη σε χειρότερη στιγμή. Η μεταγραφή 24 εκατ. λιρών από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε το σύμβολο της πτώσης των Galacticos, έχοντας υπογράψει ακριβώς όταν οι Ντελ Μπόσκε και Κλοντ Μακελελέ έβλεπαν την πόρτα της εξόδου. Η Ρεάλ δεν κατέκτησε τίποτα στα πρώτα τρία χρόνια του Μπέκαμ. Αυτό δεν ήταν δική του ευθύνη όμως και καθώς έφευγε την τελευταία μέρα της σεζόν 2006-07 με την κατάκτηση του τίτλου, ο επαγγελματισμός του είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει τον σεβασμό. 

Πόρισμα: Εκανε περισσότερα από το να πουλήσει φανέλες.

7. ΑΡΙΕΝ ΡΟΜΠΕΝ
Ο ιπτάμενος Ολλανδός έκανε δύο αξιοπρεπείς σεζόν μετά την απόκτηση του από την Τσέλσι το 2007. Πανηγύρισε το πρωτάθλημα το 2008, πριν ο Φλορεντίνο Πέρεθ τον οδηγήσει στην έξοδο ένα χρόνο αργότερα λόγω των Κριστιάνο Ρονάλντο και Κακά. 

Πόρισμα: Δεν έπρεπε ποτέ να πωληθεί. 

6. ΣΤΙΒ ΜΑΚΜΑΝΑΜΑΝ

Το 1999 ο ΜακΜάναμαν έγινε ο δεύτερος Αγγλος που έπαιξε στη Ρεάλ Μαδρίτης μετά τον Λόρι Κάνιγχαμ δύο δεκαετίες νωρίτερα. Ο πρώην εξτρέμ της Λίβερπουλ, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος, ολοκλήρωσε μια καλή πρώτη σεζόν με το εντυπωσιακό γκολ στο 3-0 επί της Βαλένθια στον τελικό του Champions League. Αν και μπήκε στη σκιά του Λουίς Φίγκο το 2000, παρέμεινε ως το 2003, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και ακόμη ένα Champions League. 

Πόρισμα: Πολύτιμος ακόμη κι αν δεν ήταν πρωταγωνιστής.

5. ΡΟΥΝΤ ΦΑΝ ΝΙΣΤΕΛΡΟΪ
Εχοντας κουραστεί από το γεγονός ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν του έδινε ποτέ την μπάλα, ο Φαν Νίστελροϊ πέταξε για Μαδρίτη το 2006, όπου το ένστικτο του ως σκόρερ οδήγησε την ομάδα σε δύο σερί πρωταθλήματα. Εχοντας ονομαστεί “Van Gol”, ο Ολλανδός αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της La Liga στην πρώτη του σεζόν με 25 γκολ. Οι τραυματισμοί στη συνέχεια του δημιούργησαν προβλήματα, αλλά όταν έφυγε το 2010 είχε τον εκπληκτικό απολογισμό των 64 γκολ σε 96 ματς. 

Πόρισμα: “Κλοπή” με 10 εκατ. λίρες.

4. ΓΚΑΡΕΘ ΜΠΕΪΛ
Στην πρώτη του σεζόν ο Μπέιλ “έβγαλε” μέρος των 85,3 εκατ. λιρών που δόθηκαν για την απόκτηση του, πετυχαίνοντας καθοριστικά γκολ στους τελικούς του ισπανικού κυπέλλου και του Champions League. Το “Cardiff Express” ήταν επίσης ασταμάτητο στη μάχη του τίτλου τη σεζόν 2016-17, αλλά οι συνεχείς τραυματισμοί έριξαν πολύ τις ελπίδες του για σταθερή παρουσία στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν. Επανήλθε, πάντως, με ένα από τα σπουδαιότερα γκολ στην ιστορία των τελικών του Champions League κόντρα στη Λίβερπουλ και μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο πρωταγωνιστής της Ρεάλ Μαδρίτης. 

Πόρισμα: Εκρηκτικός στα μεγάλα ματς.

3. ΤΣΑΜΠΙ ΑΛΟΝΣΟ

Ενα χρόνο αφότου ο Ράφα Μπενίτεθ ήθελε να τον πουλήσει η Λίβερπουλ, ο Τσάμπι Αλόνσο έγινε μία από τις πρώτες δυνατές μεταγραφές του Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος είχε επιστρέψει στην προεδρία, για 30 εκατ. λίρες. Ο Ισπανός μέσος συνέχισε να κάνει ό,τι έκανε και στο Anfield, δίνοντας στο κέντρο της Ρεάλ κλάση, εξυπνάδα και ωριμότητα. “Εστεψε” την 4ετία του στη Ρεάλ με την κατάκτηση του 10ου Champions League. 

Πόρισμα: Κλάση.

2. ΛΟΥΚΑ ΜΟΝΤΡΙΤΣ
Με την Τότεναμ να δυσκολεύει πολύ την μεταγραφή του, ο Μόντριτς έχασε την προετοιμασία και πήγε στη Ρεάλ εκτός φόρμας τον Αύγουστο του 2012. Δυσκολεύτηκε αρχικά, τόσο ώστε σε μία ψηφοφορία της Marca στις αρχές του 2013 να αναδειχθεί η χειρότερη μεταγραφή της χρονιάς. Μετά την άφιξη του Αντσελότι το 2013 όμως, ο Κροάτης έγινε το μυαλό της ομάδας και παραμένει ακόμη. Και ενώ άλλοι είναι πάντα στο προσκήνιο, αυτός και ο Τόνι Κρος είναι οι δύο που κάνουν τη μηχανή της Μαδρίτης να δουλεύει τόσο καλά. Η ανάδειξη του σε καλύτερο παίκτη της χρονιάς από τη FIFA τον Σεπτέμβριο ήταν η σωστή ανταμοιβή για τη σταθερότητα του. 

Πόρισμα: Ανεκτίμητος και υποτιμημένος.

1. ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
Τι έχει μείνει να ειπωθεί; Ακόμη και στα 80 εκατ. λίρες, ήταν bargain. Από το 2009, ο Ρονάλντο έβαλε 450 γκολ για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του κλαμπ, κατέκτησε πέντε φορές την Χρυσή Μπάλα και οδήγησε τη Ρεάλ σε τέσσερις κατακτήσεις Champions League. Εφυγε αυτό το καλοκαίρι για τη Γιουβέντους, αλλά κανείς δεν μπορεί για κάμποσο καιρό να τον πλησιάσει στο Bernabeu.

Πόρισμα: Ακριβή συντήρηση, αλλά άξιζε κάθε δεκάρα.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This