Επιλογή Σελίδας

Σε μία αναμέτρηση όπου ήταν δίχως αμφιβολία ανώτερος σπαταλώντας ένα ”τσουβάλι” ευκαιρίες για να βρει δίχτυα, ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου δεν κατάφερε να μετουσιώσει την ολοκληρωτική του υπεροχή σε γκολ και η Ακαδημία Πλαταμώνα επιβεβαίωσε τον … άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου αφού σκόραρε σε μία από τις ελάχιστες στιγμές της στο ματς με τον Τάντη, ”δραπετέυοντας” με το διπλό από το Νέο Κεραμίδι!

Με αυτή την νίκη η ομάδα του Δημήτρη Μιχωλού εκτός του ότι σημείωσε μίας μεγάλης σημασίας εκτός έδρας επιτυχία , κατάφερε να προσπεράσει στην βαθμολογία τον Εθνικό, φτάνοντας τους 13 βαθμούς. Από την άλλη , οι ποδοσφαιριστές του Σάκη Λιάγκα κατέθεσαν ψυχή και σώμα στον αγωνιστικό χώρο, έπιασαν πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, η μπάλα όμως δεν δικαίωσε τις προσπάθειές τους και τους καταδίκασε σε μία ήττα που ομολογουμένως δεν άξιζαν…

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 10′ με τον Τσιτλακίδη να βγάζει σέντρα στην καρδιά της άμυνας από την δεξιά πλευρά και τον Παρδάλη με εξαιρετικό τακουνάκι να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα εκατοστά άουτ!

Στο 28′ ο Μητράκας επιχείρησε πλασέ από μακρινή απόσταση σε κενή εστία, αφού ο Τοπουζλής ήταν εξουδετερωμένος, με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να περνά ελάχιστα μακριά από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο ημίωρο, ο πολύπειρος εξτρέμ έφυγε στην αντεπίθεση , το πρώτο του σουτ σταμάτησε στον Τοπουζλή και το δεύτερο κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 34′ το μακρινό σουτ του Νταντίνη πέρασε άουτ και στο 36′ το δυνατό αριστερό σουτ του προωθημένου Σταλίκα εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα της Ακαδημίας.

H φιναλίστ Κυπέλλου Πιερίας 2018 μπήκε με πατημένο το πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο μέρος και μόλις στο 46′ ο Μητράκας έφυγε στην κόντρα επίθεση σαν σίφουνας και με δεξί διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα λίγα χιλιοστά μακριά από το κάθετο δοκάρι!

Μετά από 50 λεπτά παιχνιδιού η Ακαδημία κατάφερε να πραγματοποιήσει την 1η της τελική στο ματς με τον Τάντη να μην βρίσκει στόχο με αριστερό σουτ.

Στο 52′ ο Χατζηλαδάς υποδέχθηκε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από ωραία σέντρα του Παυλίδη και με αριστερή προβολή την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα , η ομάδα από τον Πλαταμώνα κόντρα στην ροή του ματς θα καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Τρικαλόπουλος με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να σκοράρει με τον Τσιλεγκερίδη να εκτινάσσεται εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία και να λέει ”όχι” , όμως ο Τάντης που βρέθηκε στην κατάλληλη θέση , με ”ριμπάουντ” έσπρωξε απλώς τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 0-1!

Ο Εθνικός συνέχισε το ”σφυροκόπημα” και στο 77′ το αριστερό σουτ του Ανδρεάκου που πέρασε ως αλλαγή εξουδετερώθηκε από τον Τοπουζλή.

Στο 85′ ο Παρδάλης με δεξί διαγώνιο σουτ από αριστερά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ και δύο λεπτά αργότερα ο Τουλκερίδης με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να βρει εστία.

Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι σπατάλησαν ακόμη δύο καλές ευκαιρίες για ισοφάριση, αρχικά με τον Παππά στο 90+1′ να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα γκολπόστ με κοντινή προβολή και εν συνεχεία στο 90+4′ ο Τσιαουσίδης να βλέπει την κεφαλιά του περνά άουτ.

Διαιτητική τριπλέτα : Φωτιάδης, Βρούζος, Πατρή.

Οι συνθέσεις των ομάδων :

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Σάκης Λιάγκας): Τσιλεγκερίδης, Τσιτλακίδης, Σταλίκας (63′ Κωστόπυλος), Παππάς, Θ.Παπαδόπουλος, Τουλκερίδης, Μητράκας ( 84′ Τσιαουσίδης), Νταντίνης, Ναζλίδης (57′ Ανδρεάκος), Παρδάλης, Καραμανώλας (57′ Παπαστεργίου).

Ακαδημία Πλαταμώνα (Δημήτρης Μιχωλός): Τοπουζλής, Παυλίδης, Αρζάνας, Γούτσιος, Στούμπος, Γαλάνης (75′ Μπιζμπέλης), Χατζηλαδάς (90′ Κουκουνάς), Δ.Κατέλας, Τάντης (90′ Χριστάκης), Τρικαλόπουλος, Ν.Κατέλας.

 

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This