Επιλογή Σελίδας

Στο τελευταίο τουρνουά για το WTA Tour στο 2018, η Μαρία Σάκκαρη γνώρισε την ήττα από τη Margarita Gasparyan με 6-1, 7-6 (4) και έμεινε εκτός από τον 1ο γύρο στο BGL BNP Paribas Luxembourg Open.

Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για τη Μαρία, που κέρδισε την Gasparyan πριν λίγες εβδομάδες με 6-2, 6-2 στη Σεούλ. Η Ρωσίδα ωστόσο ήταν ανεβασμένη στα τελευταία της τουρνουά (πρωταθλήτρια Τασκένδη, προημιτελικά Linz), ήταν πολύ καλή σήμερα και πήρε τη ρεβάνς, έστω και αν ανησύχησε αρκετά στα τελευταία λεπτά.

Την πρώτη ώρα του αγώνα η Gasparyan κυριάρχησε απόλυτα στο court. Κατέκτησε με 6-1 το 1ο σετ και προηγήθηκε με 5-2 στο 2ο σετ, το οποίο θα μπορούσε να είχε κλείσει στο 8ο game. Η Σάκκαρη χρειάστηκε να σβήσει δυο match points στο σερβίς της, για να το κρατήσει και να μειώσει σε 5-3.

Αργότερα κατάφερε να επιστρέψει στο ματς, καθώς έκανε το break back για το 5-4 και ισοφάρισε με νέο κράτημα σερβίς σε 5-5. Ακολούθησαν δυο love service games, ένα για κάθε παίκτρια, που οδήγησαν το σετ σε tie-break.

Εκεί η Σάκκαρη βρέθηκε πίσω με 0-2, είχε όμως μια ευκαιρία να μπει και πάλι στη διεκδίκηση της πρόκρισης, καθώς πήρε 4 συνεχόμενους πόντους και προηγήθηκε με 4-2. Η Gasparyan όμως είχε τον τελευταίο λόγο και “έσωσε” την παρτίδα, κάνοντας ένα δικό της σερί με 5 πόντους στη σειρά και κατακτώντας τελικά το tie-break με 7-4.

Η Gasparyan θα περιμένει την αναμέτρηση της Dalila Jakupovic με την Kateryna Kozlova, για να μάθει την αντίπαλό της στον 2ο γύρο του Όπεν του Λουξεμβούργου.

Αυτή είναι η τελευταία εβδομάδα της κανονικής διάρκειας της σεζόν της WTA και αφήνει τη Σάκκαρη στο Νο. 45 της παγκόσμιας κατάταξης. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ωστόσο έχει ακόμα μερικές επιλογές πριν ολοκληρώσει της σεζόν της, καθώς ακολουθούν 3 εβδομάδες για την WTA 125K Series, από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 18 Νοεμβρίου.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This