Επιλογή Σελίδας

Σε μια δύσκολη πρεμιέρα στη Στοκχόλμη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του John Millman με 6-4, 3-6, 6-3 σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες και προκρίθηκε στον 9ο προημιτελικό του στο ATP Tour στη φετινή σεζόν.

Ο “Στεφ” βελτίωσε το ρεκόρ του σε 36-25 νίκες στη φετινή σεζόν και θα παίξει για 9η φορά σε προημιτελικό στο 2018. Θυμίζουμε πως οι καλύτερες πορείες του στο ATP Tour ήταν οι τελικοί στο Rogers Cup και στο Barcelona Open, χάνοντας και στους δυο από τον Rafael Nadal.

Άνοιξε με ιδανικές συνθήκες το σημερινό του παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-0 του Millman στα πρώτα λεπτά. Έκανε break στο 1ο game και επέστρεψε από το 15-40 στο 2ο, κερδίζοντας 4 συνεχόμενους πόντους. Στο 6o game έσβησε άλλα 2 break point για το 4-2 και στο 10ο game σέρβιρε πετυχημένα για το 6-4.

Και στο 2ο σετ ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής έκανε break από το 1ο game, τα πράγματα άλλαξαν όμως γρήγορα, καθώς ο Millman τον ισοφάρισε αυτή τη φορά, όταν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία. Ο Αυστραλός “γύρισε” από το 30-0 το 2ο game, ισοφάρισε σε 1-1 και αργότερα έδειχνε να είναι πιο άνετος στο court, κάνοντας ακόμη ένα break στο 6ο game (4-2). Δεν απειλήθηκε ξανά από τον Στέφανο σ’ αυτό το σετ, το οποίο ολοκλήρωσε στα 9 games.

Στο 3ο σετ ο Τσιτσιπάς κατάφερε να μείνει στο ύψος του και να μην αφήσει τα προηγούμενα games να επηρεάσουν την απόδοσή του. Έκανε μια νέα αρχή στηριζόμενος στο σερβίς του και παρά το χαμένο break point που είχε για το 2-0, έμεινε εκεί, συνέχισε να πιέζει τον Αυστραλό και τελικά έφτασε στο πολύτιμο break στο 8ο game, κάνοντας το 5-3. Λίγο μετά, πήρε όλους τους πόντους στο σερβίς του για το love service game και το “κλείδωμα” της νίκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος χρονικά που προκρίθηκε στα προημιτελικά της Στοκχόλμης και θα έχει ρεπό αύριο. Θα μάθει τον αντίπαλό του, όταν ολοκληρωθεί ο αγώνας του Fernando Verdasco με τον Philipp Kohlschreiber.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This