Επιλογή Σελίδας

Κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας κέρδισε τον Kohlschreiber με 6-3, 7-6 (4) και πήρε το 2ο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Intrum Stockholm Open.

Προηγήθηκε η πρόκριση του Fabio Fognini, που θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου στην Στοκχόλμη. O Ιταλός κέρδιζε τον Hyeon Chung με 7-5, 2-1, όταν ο Κορεάτης εγκατέλειψε τον αγώνα, εξαιτίας τραυματισμού στο δεξί πόδι. 

Ο Στέφανος ζευγάρωσε σήμερα τις νίκες του επί του Kohlschreiber (2-0 στα μεταξύ τους), καθώς είχε κερδίσει τον Γερμανό και στο Ντουμπάι τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ήταν αισθητά καλύτερος στο 1ο σετ, στο οποίο κέρδισε τους 13 από τους 15 πόντους στα πρώτα του σερβίς, δεν απειλήθηκε με break point και έκανε το καθοριστικό break στο 4o game, αποκτώντας προβάδισμα με 3-1.

Στο 2ο σετ ο Kohlschreiber προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση και για αρκετή ώρα έδειχνε να τα καταφέρνει μια χαρά. Προηγήθηκε με 3-0 και διατηρήθηκε μπροστά μέχρι και το 5-2. Είχε μάλιστα 2 set points στη σειρά για το 6-2, ο Τσιτσιπάς όμως έμεινε στο ύψος του, τα έσβησε και κράτησε το σερβίς του, μειώνοντας σε 5-3.

Κάπου εκεί ο Έλληνας πρωταθλητής άρχισε να ανακτά ξανά το momentum και έκανε το break που τον έβαλε ξανά στο σετ, μειώνοντας σε 5-4. Ισοφάρισε σε 5-5 λίγο μετά και τελικά το 2ο σετ κρίθηκε στο tie-break, όπου ο “Στεφ” ήταν καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-4.

Αυτή ήταν η 37η νίκη στο ATP Tour για τον Στέφανο στη φετινή χρονιά (37-25), καθώς και η 5η του πρόκριση σε ημιτελικό, μετά από τη Βαρκελώνη, το Εστορίλ, την Ουάσινγκτον και το Τορόντο. Θα διεκδικήσει την 3η του πρόκριση σε τελικό, μετά από τη Βαρκελώνη και το Τορόντο (Rogers Cup).

Συνολικά θα είναι ο 6ος του ημιτελικό σε ΑΤΡ διοργάνωση στην καριέρα του, καθώς είχε λάβει μέρος και σε έναν το 2017, στο τουρνουά που έκανε το πρώτο του breakthrough τέτοια εποχή πέρσι, κερδίζοντας τον David Goffin στα προημιτελικά του European Open στην Αμβέρσα και εξασφαλίζοντας την πρώτη του είσοδο στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This