Επιλογή Σελίδας

Ο Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Fognini με 6-3, 6-2 στον πρώτο ημιτελικό του Intrum Stockholm Open στην Στοκχόλμη και προκρίθηκε για 3η φορά στο 2018 αλλά και στην καριέρα του σε έναν τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης!

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος ήταν φιναλίστ στο Barcelona Open στη Βαρκελώνη (ATP 500) και στο Rogers Cup στο Τορόντο (ATP Masters 1000), έχασε τους πρώτους δυο τελικούς του από τον Rafael Nadal. Αύριο θα διεκδικήσει για 3η φορά έναν τίτλο, απέναντι σε έναν εκ των John Isner και Ernests Gulbis.

Ο Τσιτσιπάς δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του στον πρώτο ημιτελικό του Stockholm Open και έφτασε 10 φορές σε break point, αξιοποιώντας τα 3 από αυτά. Πήρε τη νίκη στην πρώτη του συνάντηση με τον Fognini σε 76 μόνο λεπτά και έφτασε τις 38 νίκες στη χρονιά (38-25).

O Fognini έβαζε μεγάλο ρίσκο σχεδόν σε κάθε του χτύπημα, γι’ αυτό και έκανε πολλά αβίαστα λάθη, αλλά είχε και πολύ εντυπωσιακούς πόντους. Εντυπωσιακό θέαμα προσέφερε και ο Στέφανος, που ακολούθησε το ρυθμό του Ιταλού και αξιοποίησε ένα κακό game του σε πολύ κρίσιμο σημείο, για να κάνει το πρώτο break στο ματς και να προηγηθεί με 5-3.

Στο 9ο game ο Fognini είχε τριπλή ευκαιρία για να επιστρέψει στο σετ, αλλά ο “Στεφ” κατάφερε να επιστρέψει από το 0-40, να σβήσει συνολικά 4 break points και στο 5ο του set point να κλείσει τελικά αυτό το σετ με 6-3, έπειτα από 42 λεπτά.

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ, ήταν η σειρά του Ιταλού να επιστρέψει από το 0-40 και να σώσει 3 break points για να κρατήσει το σερβίς του στο πρώτο game. Επιχείρησε να το κάνει και 2η φορά, καθώς ο Τσιτσιπάς ήταν μπροστά με 0-40 και στο επόμενο service game του Ιταλού, αυτή τη φορά όμως ο Έλληνας τενίστας έκανε το break, έστω κι αν χρειάστηκε την 4η ευκαιρία του.

Μετά το 3ο game, o Fognini πήρε ιατρικό τάιμ άουτ εξαιτίας ενός προβλήματος στον αριστερό του αστράγαλο. Η διακοπή δεν επηρέασε τον ρυθμό του Τσιτσιπά, που συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του και με love service game έφτασε στο 3-1. O Fognini έδειχνε να μη βρίσκεται στο 100%, αλλά κι αυτός κράτησε το σερβίς του, μειώνοντας σε 3-2.

Αυτό ήταν το τελευταίο game που πήρε στο ματς ο “Fogna”, καθώς ο Τσιτσιπάς έκανε νέο break στο 7ο game, “ξέφυγε” με 5-2 και στη συνέχεια επέστρεψε από το 15-30, για να σερβίρει επιτυχημένα για το 6-2 και να “καθαρίσει” την πρόκριση σε 1 ώρα και 16 λεπτά.

Με τη νέα πολύ μεγάλη επιτυχία του, ο Στέφανος συνεχίζει και γράφει ιστορία για την Ελλάδα. Τον Απρίλιο στη Βαρκελώνη είχε γίνει ο πρώτος Έλληνας τενίστας που βρέθηκε σε τελικό στο tour από το 1973 και τον Νικόλα Καλογερόπουλο, ενώ τον Αύγουστο στο Τορόντο έγινε ο μοναδικός Έλληνας με δυο τελικούς στην ιστορία της open era. Τώρα θα είναι για 3η φορά σε έναν τελικό και θα έχει άλλη μια ευκαιρία για να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα κερδίσει τίτλο στην ιστορία της ΑΤΡ.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This