Επιλογή Σελίδας

Το πέσιμό του ήταν άσχημο κι ακόμα χειρότερη η εικόνα με το χέρι του να κάνει υπερδιάταση από τη μέσα μεριά του αγκώνα. Ο πόνος, ο επίδεσμος και η αναγκαστική αλλαγή, σε συνδυασμό με την άμεση είδηση ότι μεταφέρθηκε την ώρα του αγώνα σε κλινική, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού, σήμαναν συναγερμό σε όλη την οικογένεια της Μπαρτσελόνα. Και εκείνο που ακολούθησε, ήταν το εύλογο ερώτημα: «Και τώρα, τι θα κάνουμε χωρίς τον Μέσι»;

Ο ηγέτης των Μπλαουγκράνα θα απουσιάσει 10-15 μέρες. Αυτό σημαίνει πρακτικά όχι χάνει την την Τετάρτη το σοβαρό ματς με την Ιντερ, αλλά κυρίως θα απουσιάσει από το μεγάλο ραντεβού με τη Ρεάλ. Τι γίνεται όμως όταν λείπει ο Αργεντινός σούπερ σταρ; Η αλήθεια είναι ότι τα στατιστικά δείχνουν ξεκάθαρη αύξηση των αποτυχιών σε αυτό το διάστημα. Συνολικά ο Μέσι έχει χάσει στην καριέρα του σε όλες τις διοργανώσεις 151 αγώνες. Οι 25 εξ αυτών ήταν ήττες και το 16,5 θεωρείται σημαντικό ποσοστό για τη δυναμική της σύγχρονης Μπαρτσελόνα.

Οι 98 νίκες (64,9%) είναι αντιστρόφως, λίγες, με τις ισοπαλίες να είναι 28 (18,5%). Κάπως έτσι πορεύεται η Μπάρτσα όποτε τραυματίζεται ή τιμωρείται το… αφεντικό της, από τότε που μπήκε στην ομάδα ως βασικός, δηλαδή τη σεζόν 2005-’06.  Εκείνη ήταν και η χρονιά που έχασε τα πιο πολλά παιχνίδια, ενώ πέρσι έχασε μόλις επτά, με το 2014-’15 να είναι η πιο γεμάτη περίοδός του με μόλις τρεις απουσίες.

Κάπως έτσι θα πάνε οι Μπλαουγκράνα και στο Clasico στο «Καμπ Νόου». Ενα ντέρμπι περίεργο, καθώς δεν θα υπάρχει ούτε ο Μέσι, ούτε ο Κριστιάνο, κάτι που θα συμβεί ξανά έπειτα από 3.957 ημέρες. Σίγουρα θα είναι διαφορετικό και με το ενδιαφέρον να χάνει δυναμική. Ηταν Δεκέμπριος του 2007, όταν ο Ζούλιο Μπαπτίστα σκόραρε για το διπλό (0-1) των Μαδριλένων στη Βαρκελώνη. Από εκείνον τον αγώνα που είχε στους πάγκους τους Φρανκ Ράικαρντ και Μπερντ Σούστερ αντίστοιχα, ενδεικτικό είναι ότι την Κυριακή θα παίξει μόνο ο Σέρχιο Ράμος.

Και εάν πάρουμε τα πράγματα από το 2009-10 που αποκτήθηκε από τη Βασίλισσα ο Κριστιάνο Ρονάλντο και έκτοτε απογείωναν και οι δύο μαζί αυτό το ντέρμπι, η Μπαρτσελόνα έχει καλύτερα νούμερα. Στα 35 παιχνίδια που ακολούθησαν, η Μπάρτσα μέτρησε 16 νίκες και η Ρεάλ 11, με τα γκολ να είναι αντίστοιχα 68 (1,9 ανά ντέρμπι) και 53 (1,5 ανά ντέρμπι). Ο Κριστιάνο σε αυτό το διάστημα βρήκε δίχτυα 12 φορές σε 15 επισκέψεις (0,8 ανά ντέρμπι) στο «Καμπ Νόου», ενώ ο Μέσι 20 σε 32 αγώνες (0,68 ανά ντέρμπι). Τώρα λοιπόν μένει να δούμε τι θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής…

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This