Επιλογή Σελίδας

Μετά από έναν αγώνα που διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή για το Moto2 στο Automotodrom Brno, ήταν η σειρά των μηχανών MotoGP να βγουν στην πίστα, με τη βροχή να τείνει να σταματήσει – αφήνοντας την προοπτική να δούμε μία ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Στο τέλος, ο Cal Crutchlow (LCR Honda), παγηγύρισε μια από τις πιο θεαματικές νίκες τα τελευταία χρόνια κι έγινε ο πρώτος Βρετανός που κατακτά την πρώτη θέη σε αγώνα τα τελευταία 35 χρόνια. Επίσης έγινε ο πρώτος οδηγός ανεξάρτητης ομάδας, μετά τον Jack Miller (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) που αντίκρυσε πρώτος την καρό σημαία σε αγώνα.

Ο Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) και ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) συμπλήρωσαν το βάθρο, σε ένα χαοτικό αγώνα, με τον 9 φορές πρωταθλητή να μειώνει ελαφρά την απόσταση, στη μάχη του τίτλου από τον Marquez.

Ο Cal Crutchlow δικαιώθηκε για την απόφαση να επιλέξει σκληρά ελαστικά εμπρός και πίσω καθώς κατάφερε ξεκινώντας από τη 15η θέση να βρεθεί επικεφαλής του αγώνα. Ο Dovizioso αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω προβλήματος των ελαστικών γεγονός που έφερε τον  Crutchlow πρωτοπόρο σε ένα απίστευτο ρόλο.

Όσοι επέλεξαν μαλακότερα ελαστικά τα είδαν να φθείρονται σύντομα και αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Crutchlow να κρατά την πρωτοπορία και ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Valentino Rossi να βρεθεί πίσω από τον Βρετανό. Οι δύο τους ξεκίνησαν σε έναν χαμένο για αυτούς αγώνα καθώς μετά τον πρώτο γύρο ήταν αμφότεροι έξω από την πρώτη δεκάδα, αλλά τελικά αποδείχθηκαν ασταμάτητοι και στην εξέλιξη του αγώνα τίποτα δε φαινόταν ικανό να τους στερήσει το 1-2.

Ο Marc Marquez στη συνέχεια επέλεξε να αντεπιτεθεί, αφήνοντας πίσω του τους Andrea Iannone και Hector Barbera (Avintia Racing) στη μάχη για το βάθρο και προστάτευσε το προβάδισμα του στη βαθμολογία τερματίζοντας πίσω από τον Rossi. Πλέον βρίσκεται 53 βαθμούς μπροστά από τον Rossi, ο οποίος ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αλλά το προβάδισμα του Marquez αναμένεται να κριθεί στην συνέχεια καθώς ακολουθούν μερικοί από τους πιο δύσκολους αγώνες της σεζόν.

Ο Danilo Petrucci (Octo Pramac Yakhnich) ξεπέρασε τον συμπάτριώτη του τερματίζοντας στην έβδομη θέση, με τον Iannone να τερματίζει  μπροστά από Maverick Viñales (Team Suzuki Ecstar), ο οποίος κατετάγει ένατος.

Ο Tito Rabat (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) κράτησε το προβάδισμα απέναντί στον Yonny Hernandez (Pull & Bear Aspar) για να πάρει την δέκατη θέση.Ο Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) είχε ένα δύσκολο αγώνα και τερμάτησε τελικά δωδέκατος, με τον Jorge Lorenzo να κάνει έναν από τους χειρότερους αγώνες του στο Brno, μένοντας πίσω στη μάχη για τον τίτλο, πληρώνοντας την απόφαση αλλαγής μοτοσυκλέτας.

Ο Lorenzo έμεινε πίσω στους δέκα πρώτους γύρους όπως και ο ομόσταυλός του Rossi, και όταν ανέκτησε το ρυθμό του και ήταν ένας από τους ταχύτερους του αγώνα, ο Lorenzo πήρε το ρίσκο να αλλάξει μοτοσυκλέτα. Απόφαση που αποδείχθηκε λανθασμένη, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω στην κούρσα του τίτλου.

Επόμενος σταθμός το Silverstone, στις 4 Σεπτεμβρίου, όπου ο Crutchlow μετά τη νίκη του αντιμετωπίζει εντός έδρας τους υπόλοιπους αναβάτες.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This