Επιλογή Σελίδας

Με μια καλή νίκη άνοιξε τις υποχρεώσεις του στο Swiss Indoors της Βασιλείας ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που επικράτησε του Jeremy Chardy με 6-2, 7-6 (3) σε 1 ώρα και 26 λεπτά.

Ο Στέφανος μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και έκανε double break στα πρώτα τρια games. Ο Chardy μείωσε σε 3-1, αλλά χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 7ο game για να κρατήσει για πρώτη φορά το σερβίς του και να μειώσει σε 5-2. Χωρίς πρόβλημα, ο Έλληνας τενίστας σέρβιρε για το 6-2 σε κάτι λιγότερο από μισή ώρα.

Το 2ο σετ δεν ήταν τόσο εύκολο για τον πρωταθλητή μας, καθώς έχασε 3 break point στο 1ο game και μια καλή ευκαιρία για να κάνει το γρήγορο break. Μετά απ’ αυτό, ο Chardy ανέβασε κατακόρυφα τα ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς και προσπάθησε να πάρει και το κάτι παραπάνω, που θα τον έβαζε ξανά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Μια δύσκολη στιγμή ήταν στο 8ο game, όταν ο Στέφανος χρειάστηκε να επιστρέψει από το 15-30 για να ισοφαρίσει σε 4-4. Στα δυο επόμενα service games του, ο πρωταθλητής της Στοκχόλμης δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Γάλλο. Τα έκλεισε χωρίς χαμένο πόντο και οδήγησε το σετ σε tie-break, εκεί όπου προηγήθηκε με 6-1 και τελικά “κλείδωσε” τη νίκη στον 10ο πόντο (7-3).

O Τσιτσιπάς μεγάλωσε κι άλλο το μεγαλύτερο σερί που είχε κάνει ποτέ στο ΑΤΡ Tour, φτάνοντας τις 6 διαδοχικές νίκες. Επιπλέον, έφτασε τις 40 νίκες στη φετινή σεζόν (40-25), κάτι που μόνο άλλοι 8 παίκτες έχουν καταφέρει ως τώρα, οι Alexander Zverev (49), Dominic Thiem (48), Juan Martin Del Potro (47), Fabio Fognini (46), Rafael Nadal (45), Novak Djokovic (45), Kevin Anderson (41) και Roger Federer (40).

Στον 2ο γύρο του Swiss Indoors, o Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Peter Gojowczyk από την Γερμανία, που κέρδισε τον Nicolas Jarry με 1-6, 7-5, 6-3.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This