Επιλογή Σελίδας

Στα προημιτελικά του κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας προκρίθηκε δίκαια ο περυσινός φιναλίστ Εθνικός Νέου Κεραμιδίου καθώς πέρασε νικηφόρα από την Έλαφο απέναντι στον Ταύρο με σκορ 3-1, σε μία αναμέτρηση διαφήμιση  για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Ο Εθνικός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του 90λεπτου, απώλεσε αρκετές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, ωστόσο ο γκολκίπερ του Ταύρου Σεμιτσίδης με τις επεμβάσεις του και η αστοχία των επιθετικών της ομάδας του Σάκη Λιάγκα κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τέλος.
Οι Bulls του Χρήστου Βελώνη πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, δεν κατάφεραν όμως να φέρουν το ματς στα ίσια στο 80ο λεπτό σε διπλή ευκαιρία και μοιραία δέχτηκαν το τρίτο γκολ στο 86ο λεπτό, όπου οι φιλοξενούμενοι κλείδωσαν την νίκη.
Όλα τα τέρματα σημειώθηκαν στην επανάληψη, μετά το στείρο 0-0 του πρώτου ημιχρόνου.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 2΄  ο Τσιτλακίδης αστόχησε από διαγώνια καλή θέση.
Στο 15΄ δυνατό σουτ του Περιστερόπουλου από τον άξονα, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και ανάγκασε τον Τσιλεγγερίδη να αποκρούσει με υπερένταση σε κόρνερ.
Στο 18΄ σουτ του Παρδάλη, απομάκρυνε ο Σεμιτσίδης.
Στο 22΄ ο Παρδάλης στην ίδια φάση δύο φορές δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σεμιτσίδη που απέκρουσε σωτήρια.
Στο 24΄ σουτ του Καραμανώλα, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία άουτ.
Στο 40΄ γύρισμα του Ανδρεάτου από δεξιά, σουτ του Κωστόπουλου, η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 42΄ γέμισμα του Τσιτλακίδη από τη δεξιά πτέρυγα, κεφαλιά εξ επαφής του Τουλκερίδη, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Σεμιτσίδη άουτ.
Στο 53΄ σουτ του Καλαϊτζίδη από καλή θέση, άουτ.
Στο 57΄ ΓΚΟΛ! 0-1: O Τουλκερίδης με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας έπειτα από τη σέντρα του Τσιτλακίδη από δεξιά άνοιξε το σκορ για τον Εθνικό.
Στο 59΄ δυνατό σουτ φάουλ του Παπαγιαννόπουλου, απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσιλεγγερίδης.
Στο 63΄ ΓΚΟΛ! 0-2: Σουτ του Τσιτλακίδη, ο Σεμιτσίδης παραχώρησε το κόρνερ το οποίο εκτελέστηκε και ο Παρδάλης με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.
Στο 68΄ σουτ πλασέ του Παρδάλη, η μπάλα κόντραρε, βρήκε στη συνέχεια τη ρίζα της αριστερής δοκού και πέρασε κόρνερ.
Στο 77΄ ΓΚΟΛ ! 1-2: Σε γύρισμα του Κοσμίδη, πλασέ του Σουρλόπουλου, αμυντικός έβγαλε τη μπάλα κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε και ο προωθημένος Παπαγιαννόπουλος από κοντά μείωσε το σκορ.
Στο 80΄ ο Παπαγιαννόπουλος εκτέλεσε φάουλ γέμισμα, κεφαλιά του Μποστανίτη, νέα κεφαλιά γύρισμα του Παππά προς τα πίσω, απέκρουσε δύσκολα ο Τσιλεγγερίδης με τη βοήθεια του αριστερού δοκαριού, στην επαναφορά ο Σουρλόπουλος με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Εθνικού.
Στο 84΄ άστοχο σουτ του Σιαμπάνη από καλή θέση.
Στο 86΄ ΓΚΟΛ! 1-3: Σε γύρισμα του Τσιτλακίδη από τη δεξιά πλευρά, ο Καραμανώλας από κοντά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φώτης Πολυχρόνης με βοηθούς τους Γιάννη Μηνούδη και Γιώργο Κουτσικανίδη.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ταύρος Ελάφου: Σεμιτσίδης, Βελώνης, Κοσμίδης, Καρανίκας (66΄ Πασχόπουλος), Σιαμπάνης, Μέϊα (58΄ Μποστανίτης), Περιστερόπουλος, Τσιγκαρόπουλος, Λιανός, Σουρλόπουλος, Παπαγιαννόπουλος.
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου: Τσιλεγγερίδης, Τσιτλακίδης (88΄ Στ. Τσιαουσίδης), Τουλκερίδης, Παππάς, Π. Τσιαουσίδης, Καλαϊτζίδης, Ναζλίδης, Νταντίνης (8΄ λ.τ. Κωστόπουλος), Καραμανώλας, Παρδάλης (74΄ Μητράκας), Ανδρεάκος.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This