Επιλογή Σελίδας

Σε κάτι περισσότερο από μια ώρα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Peter Gojowczyk με 2-0 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Swiss Indoors στη Βασιλεία.

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, Νο. 16 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε του Γερμανού με 6-3, 6-1, για να φτάσει τις 7 διαδοχικές νίκες στο tour. Ταυτόχρονα, βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν σε 41-25.

Μόνο 61 λεπτά έμεινε στο court ο “Στεφ”, ο οποίος πέτυχε 10 άσους, έσωσε και τα 2 break points που αντιμετώπισε και “έσπασε” 4 φορές το σερβίς του Gojowczyk, μια στο πρώτο και τρεις στο δεύτερο σετ.

Ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε ένα πολύ εντυπωσιακό ξεκίνημα στο ματς, καθώς κέρδισε τους 12 πρώτους πόντους του παιχνιδιού και βρέθηκε μπροστά με 3-0 πριν συμπληρωθούν 10 λεπτά από το πρώτο σερβίς! Αυτό το break στο ξεκίνημα στάθηκε αρκετό για να δώσει το σετ στον Στέφανο, που απειλήθηκε μόνο στο τελευταίο game, όταν όμως ανταποκρίθηκε με 4 συνεχόμενους πόντους για να μετατρέψει το 0-30 σε game και να κάνει το 6-3.

Ο πρωταθλητής μας έκανε break με love και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, για να σερβίρει στη συνέχεια με επιτυχία για το 2-0. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν ακόμη περισσότερο, καθώς ο Gojowczyk, σαφώς απογοητευμένος και επηρεασμένος από τη ροή του παιχνιδιού, έκανε κι άλλα κρίσιμα λάθη στο 3ο game και έχασε ξανά το σερβίς του.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 4-0 και μπορεί να ήρθε αντιμέτωπος με 2 break point – τα μοναδικά του Γερμανού στο ματς – στο 6ο game, αλλά υπερασπίστηκε ξανά το σερβίς του για το 5-1. Άλλη φορά δεν χρειάστηκε να το κάνει, καθώς με το 3ο του break στο 2ο σετ ολοκλήρωσε τη νίκη του, σε κάτι περισσότερο από μια ώρα παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 7η συνεχόμενη νίκη για τον Στέφανο, πρωταθλητή την προηγούμενη εβδομάδα στο Stockholm Open της Σουηδίας. Θα αγωνιστεί για 10η φορά φέτος σε έναν ΑΤΡ προημιτελικό, με αντίπαλο έναν παίκτη τον οποίο δεν έχει κερδίσει ακόμα.

Ο λόγος για τον Daniil Medvedev, που κέρδισε νωρίτερα τον Andreas Seppi με 7-6 (5), 6-2 και έφτασε επίσης τις 41 νίκες στο 2018. Ο 22χρονος Ρώσος, ο οποίος βρίσκεται στο Νο. 20 του κόσμου, έχει κερδίσει 2 φορές φέτος τον Τσιτσιπά, στο Μαϊάμι (Miami Masters) και στη Νέα Υόρκη (US Open).

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This