Επιλογή Σελίδας

Bonjour!

Πολύ εντυπωσιακά άνοιξε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Ligue 1, με την ομάδα του Πριγκιπάτου να σκοράρει έξι φορές και να ισοπεδώνει τη Montpellier, σκαρφαλώνοντας και πάλι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η συνέχεια αναμένεται εξίσου συναρπαστική με έξι αναμετρήσεις, τις οποίες σας αναλύουμε παρακάτω:

Olympique Lyonnais (8) – En Avant de Guingamp (5)     @ Parc Olympique Lyonnais
Προϊστορία:
6 – 1 – 3  (5/10 Over,  5/10 GG)
Φόρμα:
[OL εντός]  3-0-1  (10-4 γκολ),  2/4 Over+GG

[EAG εκτός]  1-1-3  (5-6 γκολ),  3/5 Under+NG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Οι Lyonnais δεν τα κατάφεραν (0-1) απέναντι στο θηρίο που λέγεται Juventus την Τρίτη, πέφτοντας πάνω στον εκπληκτικό -για μια ακόμη φορά- Buffon. Με αυτή την ήττα, συμπλήρωσαν πέντε ματς με μoναδική νίκη αυτή επί της St.Etienne. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πλην αυτής της νίκης δεν έχουν βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Η απουσία του Lacazette έπαιξε καθοριστικό ρόλο αυτό το διάστημα, ωστόσο ο πρώτος σκόρερ των Lyonnais επέστρεψε και πλέον θα βοηθήσει στη γραμμή κρούσης τους.
Οι γηπεδούχοι έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος στην κούρσα του πρωταθλήματος και δεν έχουν άλλα περιθώρια απωλειών. Οι φιλοξενούμενοι δεν είναι αμελητέα ποσότητα φέτος, ωστόσο μετρούν έξι συνεχόμενες ήττες ανεξαρτήτως έδρας κόντρα στους αποψινούς αντιπάλους
.

Angers SCO (10) – Toulouse FC (4)     @ Stade Jean-Bouin, Angers
Προϊστορία:
6 – 4 – 9  (τελευταία 10 ματς:  3-3-4,  6/10 Under,  5/10 GG)
Φόρμα:
[ASCO εντός]  2-1-1  (6-4 γκολ),  2/4 Under,  3/4 GG
[TFC εκτός]  1-2-2  (3-4 γκολ),  3/5 Under+NG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Οι γηπεδούχοι Angevins ξεκίνησαν με τρεις ήττες τη φετινή σαιζόν, έκτοτε όμως μετρούν μόλις μια ήττα -αυτή στο Πριγκιπάτο- σε μια αναμέτρηση που βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, το οποίο δεν κράτησαν όμως.Δείχνουν να έχουν βρει ένα ρυθμό αν και η αποψινή τους αποστολή μόνο εύκολη δεν θα είναι απέναντι στην πολύ καλή έως τώρα Toulouse. Οι Violets τα πάνε πολύ καλά και προέρχονται από την εντός έδρας νίκη επί της Monaco, αν και εκτός έδρας χάνουν πολλή από τη δυναμική τους.
Αμφίρροπη αναμέτρηση η αποψινή με ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο. Το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σωθούν πέρυσι σε αυτή την έδρας επικρατώντας με 3-2. Ίσως -λέμε ίσως- να χρωστούν κάτι στους γηπεδούχους και γι’ αυτό το λόγο θα πάμε με τον άσο -έστω και με κάλυψη στην ισοπαλία.
.

FC Girondins de Bordeaux (6) – AS Nancy-Lorraine (20)    @ Matmut Atlantique, Bordeaux
Προϊστορία:
21 – 4 – 3  (τελευταία 20ετία:  9-0-1,  6/10 Over,  5/10 GG,  7/10 2-3 Goals)
Φόρμα:
[GdB εντός]  2-1-1  (4-3 γκολ),  3/4 Under+NG
[ASNL εκτός]  1-1-2  (2-3 γκολ),  όλα Under+NG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Με κεκτημένη ταχύτητα φέτος οι Γιρονδίνοι παρουσιάζουν ένα αρκετά καλό πρόσωπο συγκριτικά με τις περυσινές τους εμφανίσεις. Τον τελευταίο μήνα ωστόσο μετρούν τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη και η ουραγός Nancy μοιάζει ιδανική ευκαιρία για να επιστρέψουν στις νίκες. Οι φιλοξενούμενοι διαθέτουν τη χειρότερη επίθεση του Championnat και για να καταφέρουν οτιδήποτε απόψε, θα πρέπει να βρουν γκολ.
Θεωρούμε ότι υπάρχει διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες και οι φετινοί Γιρονδίνοι του Jocelyn Gouvernnec δεν θα αφήσουν ευκαιρίες -όπως τη σημερινή- ανεκμετάλλευτες. Βάσει και της συντριπτικής υπέρ τους παράδοσης, θα επιλέξουμε τον άσο.
.

Dijon FCO (17) – FC Lorient (19)     @ Stade Gaston-Gerard, Dijon
Προϊστορία:
1 – 2 – 0  (όλα Under+NG)
Φόρμα:
[DFCO εντός]  2-2-1  (10-6 γκολ),  3/5 Over,  3/5 NG
[FCL εκτός]  0-0-4  (3-8 γκολ),  2/4 Over+GG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που συμπληρώνοντας το 1ο τέταρτο της σαιζόν δεν έχουν δείξει θετικά σημεία, κυρίως αρνητικά. Οι αποψινοί γηπεδούχοι της Dijon παραμένουν αήττητοι για τρεις αγωνιστικές δείγμα του ότι έχουν βρει τη χημεία που ίσως χρειάζονται για την υπόθεση-παραμονή, ενώ οι φιλοξενούμενοι Merlus αποτελούν εδώ και καιρό την πιο μεγάλη απογοήτευση του πρωταθλήματος.
Δεδομένης της μέχρι τώρα εικόνας των δύο αντιπάλων, καμία δεν μας εμπνέει εμπιστοσύνη και γι’ αυτό το λόγο θα προτιμήσουμε να μείνουμε μακρυά. No bet!
.

Lille OSC (18) – Sporting Club de Bastia (14)     @ Stade Pierre-Mauroy, Lille
Προϊστορία:
13 – 7 – 4  (τελευταία 20ετία:  6-3-1,  6/10 Under,  6/10 NG,  7/10 2-3 Goals)
Φόρμα:
[LOSC εντός]  2-0-2  (4-6 γκολ),  2/4 Over+GG
[EAG εκτός]  1-0-3  (3-4 γκολ),  3/4 Under,  όλα NG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Στα γνωστά αγωνιστικά τους πλαίσια Lille και Bastia αντιμετωπίζουν τα γνωστά προβλήματα και παρουσιάζουν τις γνωστές τους αδυναμίες. Οι Lillois των μόλις δύο νικών με οκτώ γκολ ενεργητικό και οι Furianis των τριών νικών με επτά αντίστοιχα γκολ, δεν αποτελούν φόβητρο για τους αντιπάλους τους. Απόψε μονομαχούν στο Pierre-Mauroy με στόχο να ξεκολλήσουν όσο μπορούν από την επικίνδυνη ζώνη, που είναι και ο πρωταρχικός τους στόχος και φέτος.
Οι μέχρι τώρα εμφανίσεις τους αλλά και η προϊστορία δείχνουν ένα κλειστό παιχνίδι στο οποίο αυτός που θα σκοράρει πρώτος θα έχει και το προβάδισμα για τη νίκη. Επιλέγουμε το under, ενώ και το No Goal είναι μια καλή εναλλακτική.
.

FC Nantes (13) – Stade Rennais FC (7)     @ Stade de la Beaujoire, Nantes
Προϊστορία:
24 – 9 – 6  (τελευταία 15ετία:  4-2-4,  8/10 Under,  7/10 NG,  7 τελευταία 2-3 Goals)
Φόρμα:
[FCN εντός]  1-1-2  (1-4 γκολ),  3/4 Under,  όλα NG
[SRFC εκτός]  0-1-3  (1-8 γκολ),  2/4 Over,  3/4 NG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Το κάκιστο ξεκίνημα των γηπεδούχων απόψε Canaris έχει δώσει τη θέση του σε μια καλύτερη συνέχεια, μιας και μετρούν μόλις μια ήττα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές και μάλιστα προέρχονται από δύο διαδοχικές νίκες δίνοντάς τους μια βαθιά ανάσα. Απέναντί τους, οι σαφώς βελτιωμένοι Rennais που παραδοσιακά αποτελούν μια πολύ επικίνδυνη ομάδα ειδικά όταν αγωνίζεται εκτός έδρας.
Οι έξι τελευταίες συναντήσεις των δύο ομάδων στο Beaujoire δεν είχαν νίκη των γηπεδούχων, δείγμα του πόσο αμφίρροπη είναι η σημερινή αναμέτρηση. Το ζητούμενο για τους γηπεδούχους είναι εάν θα καταφέρουν να συνεχίσουν το σερί των επιτυχημένων αποτελεσμάτων. Αποτελέσματα και προϊστορία δείχνουν ότι συνήθως όποιος προηγείται κρατά και τη νίκη, γι’ αυτό το λόγο θα επιλέξουμε εδώ να μην σκοράρουν και οι δύο ομάδες.
.

Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε!

Συνοπτικά:
France Ligue 1  – 10eme journee
18:00 Olympique Lyonnais – EA Guingamp 1 (1.60) 1-3 FT
21:00 Angers SCO – Toulouse FC 1 Draw No Bet (1.77) 0-0 FT
21:00 FC Girondins de Bordeaux – AS Nancy-Lorraine 1 (1.88) 1-1 FT
21:00 Lille OSC – SC Bastia Under 2.5 Goals (1.52) 2-1 FT
21:00 FC Nantes – Stade Rennais FC No Goal (1.75) 1-2 FT

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This