Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Χολίδη

Το πρώτο σερβίς του πρωταθλήματος της Volleyleague των γυναικών γίνεται το Σάββατο (27/10). Ο Ολυμπιακός είναι και πάλι το ξεκάθαρο φαβορί για να φτάσει στην κατάκτηση όλων των εγχώριων τίτλων, ενώ ξεχωρίζει η παρουσία της Μαντλέιν Μοντάνιο στον Άρη και της Μαρτίνα Γκουίτζι στον Αίαντα Ευόσμου.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, ωστόσο ο τρεμπλούχος Ολυμπιακός έκανε αναγκαστικά δύο αλλαγές ξένων στα άκρα και απέκτησε δύο ταλαντούχες αθλήτριες, κοιτώντας και το μέλλον του. Οι “ερυθρόλευκες” τη σεζόν 2017-18 έγραψαν ιστορία με το μοναδικό τρεμπλ στο γυναικείο με την κατάκτηση του κυπέλλου, του πρωταθλήματος και του Challenge Cup, που είναι και ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος ελληνικής ομάδας.

Στη θέση των Φραντζίσκα Πολ, Στέφανι Νιέμερ αποκτήθηκαν η Γερμανίδα διεθνής Λάουρα Εμοντς από την τσεχική Προστέγιοφ και η Αμερικανίδα Αλισον Μέιφιλιλντ, που ήταν στην Σαν Μαρτίν του Περού. Η πανήψηλη Κύπρια κεντρική, Κατερίνα Ζακχαίου που αποκτήθηκε πέρυσι ήταν η μεγάλη άτυχη της περυσινή σεζόν λόγω σοβαρού τραυματισμού, πλέον είναι υγιής και κανονικά στην διάθεση του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς.

Μαζί με τις Έμοτς, Μέιφιλντ, στον Πειραιά μετακόμισαν και ακόμα δύο νέες και ταλαντούχες αθλήτριες, όπως η ακραία Ασημίνα Νικολογιάννη από το Μαρκόπουλο και η πασαδόρος Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, που μετά την θητεία της στις ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΟΝΤΑΝΙΟ

Η σεζόν 2017-18 ήταν η κορυφαία στην ιστορία του Άρη που ξεπέρασε το ταβάνι του στο γυναικείο βόλεϊ. Οι «κιτρινόμαυρες» έγραψαν ιστορία με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα, πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό, ενώ όλα του τα αναπτυξιακά τμήματα (παγκορασίδες, κορασίδες, νεάνιδες) έφτασαν στην κορυφή της Ελλάδας.

Με τον Στέλιο Κουτουνίδη στον πάγκο, την επιστροφή της Κολομβιανής σούπερ σταρ, Μαντλέιν Μοντάνιο, ο Άρης θέλει να κρατηθεί και εφέτος κοντά στον Ολυμπιακό. Η σπουδαία ακραία επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 11 χρόνια, όταν και πάλι είχε φορέσει την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.Δέκα αθλήτριες ανανέωσαν τα δελτία τους, την Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς αντικατέστησε η Σέρβα πασαδόρος Κριστίνα Τζούριτς, ενώ αποκτήθηκαν ακόμα η κεντρική Ναταλία Μεταξά από τον ΑΟ Θήρας και η ακραία Βερόνη Κάπα από τη ΧΑΝΘ.

ΟΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ο Α.Ο.Θήρας χρόνο με το χρόνο εδραίωνει την παρουσία του στην Volley League γυναικών και με την συνολική παρουσία του έχει αναδειχτεί σε μία αξιόπιστη δύναμη με δυνατή έδρα και υγιές περιβάλλον.

Στο πρωτάθλημα 2017-18 ο Α.Ο.Θήρας τερμάτισε στην 3η θέση και έδωσε μεγάλες μάχες με τον Άρη στα ημιτελικά, χάνοντας το εισιτήριο για τον τελικό στο τελευταίο παιχνίδι. Φέτος η διοίκηση του συλλόγου έκανε νέες κινήσεις με σκοπό την αναβάθμιση του ρόστερ αλλά και των προσδοκιών για ένα καλύτερο πλασάρισμα. Από την περσινή ομάδα έμειναν οκτώ αθλήτριες και έγιναν επτά μεταγραφές. Για πρώτη φορά η ομάδα δόθηκε σε ξένο προπονητή και συγκεκριμένα στον Σέρβο Μπράνκο Γκάιτς.

Αποκτήθηκαν τρεις καλές ξένες όπως η καναδή κεντρική Μαρίσα Φίλντ που είχε θητεία στον Παναθηναϊκό, η ακραία Κροάτισσα Καταρίνα Πίλεπιτς και η Καναδή πασαδόρος Μέγκαν Κιρ που αγωνίστηκε με επιτυχία και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών. Κίνηση ματ έγινε με τον επαναπατρισμό της διεθνούς ακραίας Ευαγγελίας Μερτέκη από την Ιταλία αλλά και την απόκτηση της Άλκηστις Καραφουλίδου από τους Μακεδόνες Αξιού.

 Ανανεωμένο ρόστερ σε όλα τα επίπεδα και μία νέα ομάδα που πορεύεται από το καλοκαίρι υπό τις οδηγίες του Νίκου Κωστακόπουλου έχει δημιούργησει ο  Πανναξιακός με στόχο να έχει μία ακόμα παραγωγική χρονιά και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Volley League γυναικών.

Από την ομάδα της σεζόν 2017-18 έμεινε μόνο η Βίλμα Αναγνώστου και προωθήθηκε από τις υποδομές, η Παναγιώτα Βόμβα. Αποκτήθηκαν δύο ξένες ακραίες, η Αμερικανίδα Ριντ και η Βραζιλιάνα Στεντίλε οι οποίες μάλιστα την σεζόν 2017-18 ήταν αντίπαλες στο φινλανδικό πρωτάθλημα. Στην Ορ Πο ήταν και η πασαδόρος Όλγα Βεργίδου που επαναπατρίστηκε για λογαριασμό του Πανναξιακού, όπως και η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου που αγωνιζόταν στον Ουγγαρία. Οι δυο τους είναι διεθνείς και πανηγύρισαν την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας.  Eπίσης αποκτήθηκαν οι Νάσια Λιάγκη και Ευανθία Λάβδα από τον ΓΣ Ηλιούπολης, καθώς και η Μαριφένια Πατεράκη που ξεπέρασε τον σοβαρό τραυματισμό της και από την Κόρινθο μετακόμισε στη Νάξο. Τέλος επέστρεψε στην ομάδα, μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες λίμπερο, η Ξένια Κακουράτου που πέρσι αγωνίστηκε στην Αρτέμιδα Κορυδαλλού.

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΓΚΟΥΙΤΖΙ

Με τον Ηλία Ζωλασταθιάδη στο «τιμόνι» για τέταρτη συνεχή σεζόν και την σπουδαία Ιταλίδα, Μαρτίνα Γκουίτζι-Τζούριτς, leader του νεανικού ρόστερ του Αίαντα, η ομάδα του Ευόσμου ξεκινάει με όνειρα το ταξίδι της στο φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει από τα πιο νεανικά ρόστερ της κατηγορίας και μαζί με τις έμπειρες, Βασιλική Βλάχου, Σάνια Κόγιτς-Τζούριτς και Χριστίνα Ανδρονικίδου συνθέτει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα δυσκολέψει όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος.

Εκτός από την Μαρτίνα Γκουίτζι, στον Αίαντα ήρθε φέτος η διεθνής λίμπερο Ηλιάνα Ιακωβίδου που επέστρεψε στην ομάδα μετά τη σεζόν 2012-2013. Από τον Ναύαρχο Βότση ήρθε η 15χρονη ακραία Άννα Γιορανίδη, από τον ΓΑΣ Αλεξάνδρεια η ακραία Σοφία Δαμιανίδου και από τον Αρίωνα Πτολεμαΐδας η λίμπερο Βασιλική Αμανατίδου.

Με εννέα παραμονές αθλητριών και τέσσερις προσθήκες, οι Μακεδόνες Αξιού καλούνται να κάνουν αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα της Volleyleague Γυναικών.

Μετά από έξι χρόνια στον πάγκο, ο Μανώλης Σκουλικάρης, αν και ξεκίνησε την προετοιμασία της ομάδας, αποχώρησε και την θέση του στην τεχνική ηγεσία πήρε ο Γιώργος Καραβιδόπουλος. Οι Κιέρα Χολστ, Μάγκι Σπικς εκ των αποκαλύψεων του περυσινού πρωταθλήματος αντικαταστάθηκαν με τις δύο ξένες Τζούλια Καστ, Ιβάνα Μπούλαγιτς που δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν στον σύλλογο και αποχώρησαν νωρίς. Πριν από λίγες ημέρες αποκτήθηκε η Σέρβα ακραία Μαρία Γιέλιτς, η οποία μέχρι στιγμής είναι η μοναδική ξένη στο ρόστερ των Μακεδόνων.

Από τον ΑΟ Θήρας αποκτήθηκε η έμπειρη πασαδόρος Μαρίνα Τσοχατζή και η κεντρική από τον Άρη, Νικολέτα Καραφουλίδου. Τέταρτη και τελευταία προσθήκη αυτή της λίμπερο Γεωργίας Τζαγκαράκη από τη ΧΑΝΘ.

Πλήγμα για την ομάδα των Κυμίνων οι απώλειες των Ιωάννα Πολυνοπούλου, Μαρία Μυρίδου και Άλκηστις Καραφουλίδου, εκ των πρωταγωνιστριών της περυσινής ιστορικής πορείας των Μακεδόνων που έφτασαν μέχρι την 4η θέση. Μάλιστα, η Καραφουλίδου που μετακόμισε στον ΑΟ Θήρας θα αντιμετωπίσει στα Κύμινα την πρώην ομάδα της, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Για τρίτη σεζόν και δεύτερη διαδοχική, ο Πορφύρας βρίσκεται ανάμεσα στις 12 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας του γυναικείου βόλεϊ. Με φιλοσοφία την ανάδειξη των αθλητριών που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου και με το βλέμμα στο μέλλον, ο πειραϊκός σύλλογος στοχεύει στην καθιέρωσή του στη Volleyleague Γυναικών.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Πορφύρας απέκτησε μία ξένη και αυτή αποφασίστηκε να είναι η πασαδόρος από την Αμερική, η Σέλλεϊ Ράε Άντερσον. Η Νικολάκη Ειρήνη από τις Αμαζόνες είναι η δεύτερη πασαδόρος ενώ έγιναν ακόμα τρεις προσθήκες. Η κεντρική Ποντικάκη Αναστασία από τον Κύδωνα Χανίων, η διαγώνια Τόνια Σπυριδάκη από την Ηλιούπολη και η λίμπερο Ιφιγένεια Σαμπάτη από την Μεσσαρά.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο προπονητής της ομάδας, Βασίλης Πανδής και η βοηθός του, Πόπη Καλλή προπονούν τμήματα των παγκορασίδων του συλλόγου, όπως επίσης και οι Δέσποινα Σιδεράτου, Σέλλεϊ Ράε Άντερσον.

Ο Πορφύρας από όλες τις ομάδες της Volleyleague έχει την πιο συμπαγή ομάδα από αθλήτριες που προέρχονται από τον σύλλογο, με τις Μαριάννα Λιάρου, Εβελίνα Θαλασσινού, Ελένη Ζαννή και Κέλλυ Ευθυμιάδη να συνεχίζουν να φοράνε την φανέλα της ομάδας με την οποία ξεκίνησαν το βόλεϊ.

Για 19η συνεχή σεζόν, ο ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil θα βρίσκεται στα μεγάλα σαλόνια του γυναικείου βόλεϊ. Η ομάδα των Μεσογείων είναι και η μοναδική από τις 12 του πρωταθλήματος που έχει συνεχή παρουσία στη Volleyleague Γυναικών.

Ο ΑΟΜ έχει μεγάλη παράδοση και στις ακαδημίες του με πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο. Γι’αυτό τον λόγο, για άλλη μία σεζόν ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ είναι από τους μικρότερους της κατηγορίας (μ.ο. 19 έτη) με σκοπό να αναδειχθούν οι αθλήτριες των αναπτυξιακών τμημάτων.

Στο τιμόνι της ομάδας παρέμεινε ο Κώστας Σωτηρόπουλος, ο οποίος πήγε στο Μαρκόπουλο στο μέσο της σεζόν 2017-18. Συνολικά έγιναν επτά προσθήκες, εκ των οποίων οι τρεις είναι από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα αποκτήθηκε η Σέρβα πασαδόρος Μίλιτσα Κνέζεβιτς, η Αμερικανίδα ακραία Φαμπιάνα Ρόσας και η Ουκρανή ακραία Πολίνα Λιουτίκοβα οι οποίες θα δώσουν εμπειρία στο νεανικό σύνολο του Μαρκοπούλου.

Από τον Ηρακλή Κηφισιάς ήρθε η διεθνής λίμπερο Χριστίνα Κόττα και η ταλαντούχα ακραία Βίκυ Παπαδοπούλου. Την διαδρομή από Ηλιούπολη-Μεσόγεια έκαναν οι πασαδόρος Νεφέλη Χατζηγρηγορίου και η κεντρική Θεοδώρα Μπόκη.

Ο ανανεωμένος εκ βάθρων Γ.Σ.Ηλιούπολης ετοιμάζεται για το νέο πρωτάθλημα Volley League γυναικών με μεγάλο στόχο την γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής και μία καλή πορεία στη διοργάνωση.

Με νέο προπονητή τον Γιάννη Παγανέλη, πάσα την έμπειρη κροάτισσα Μπλιάνα Γκλιγκόροβιτς, διαγώνια την Κομλένοβιτς που ήρθε από τον Πορφύρα και ακραία τη Μόνικα Ποτοκάρ που ήρθε από την Σαντορίνη ελπίζει σε μία καλή πορεία. Η ομάδα ανανεώθηκε και στο δυναμικό των Ελληνίδων με αρκετά κορίτσια να μετακομίζουν από τον Α.Σ.Ηλιούπολης.

Βοηθός του Γιάννη Παγανέλη θα είναι ο Δήμος Φιλιππάτος και επικεφαλής του τμήματος είναι ο Παναγιώτης Κριτσιμάς με τιμ μάνατζερ την Πόλα Κίτσου.

Μετά την πρώτη αναγνωριστική χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, ο ΑΣΠ Κόρινθος μπαίνει δυναμικά στη νέα σεζόν με στόχο την παραμονή και την εδραίωση στη Volleyleague γυναικών.

Ο έμπειρος τεχνικός Βαγγέλης Περόπουλος ανέλαβε να οδηγήσει τον σύλλογο της Πελοποννήσου στο φετινό πρωτάθλημα, πραγματοποιώντας λίγες προσθήκες και μαζί με τις οκτώ παραμονές, έχει δημιουργηθεί ένα νεανικό και ταλαντούχο ρόστερ.

Η Κόρινθος απέκτησε δύο ξένες. Την 22χρονη Αμερικανίδα ακραία Ρέιτσελ Κοξ και την 26χρονη διεθνής Αυστραλή Ελίσα Μπλόους. Η Κοξ βρίσκεται στη πρωτεύουσα της Κορινθίας από τα τέλη Αυγούστου, ενώ η Μπλόους που αποκτήθηκε πριν λίγες ημέρες, αναμένεται στην Ελλάδα στις 30 Οκτωβρίου.

Στον σύλλογο επέστρεψε η Φωτείνη Μπίσκου μετά από έναν χρόνο στην ΑΕΚ, ενώ από την Κρήτη και τη Μεσσαρά ήρθε η πασαδόρος Γεωργία Ξαγοραράκη. Αρχηγός της ομάδας είναι η Νάντια Παναγοπούλου, η πιο παλιά αθλήτρια της Κορίνθου και μαζί πανηγύρισαν όλες τις ανόδους από το τοπικό πρωτάθλημα.

ΟΙ ΔΥΟ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΙ

Ο ιστορικός Α.Ο.Ηλυσιακός έκανε χωρίς αμφιβολία τη μεγαλύτερη ανατροπή στην Pre League της σεζόν 2017-18, νικώντας στην Νέα Φιλαδέλφεια την ΑΕΚ στον καθοριστικό αγώνα ανόδου και ετοιμάζεται να απολαύσει το ταξίδι του στην Volley League, 21 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του στη μεγάλη κατηγορία.

Ήταν τη σεζόν 1996-97 όταν είχε αγωνιστεί στην Α1 και πήρε την 12η θέση και υποβιβάστηκε. Ο Μανώλης Αποστολογεωργάκης σε συνεργασία με την διοίκηση του συλλόγου κράτησαν τη βάση της ομάδας και έκαναν πέντε επιλεκτικές προσθήκες. Είναι επίσης η μοναδική ομάδα που δεν έχει πάρει ξένη αθλήτρια.

Απέκτησε το λίμπερο Ελευθερία Μανιατογιάννη που ήταν στον Πανιώνιο όπως επίσης και την ακραία Βασιλη Χατζηκωνσταντά, την ακραία Σοφία Γκρέκα από την ΑΕΚ, την πασαδόρο Τζίνα Καπάτου από την Παλλήνη, την πασαδόρο Χαρά Παπαδοπούλου από τον Ολυμπιακό. Μεγάλος στόχος που ισοδυναμεί με θαύμα είναι η παραμονή στην κατηγορία και κυρίως ανταγωνιστική παρουσία.

Έναν χρόνο κράτησε η απουσία της Θέτιδας από την μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα της Βούλας ήταν η πρωταθλήτρια της περυσινής Pre League, κερδίζοντας απευθείας την άνοδο στη Volleyleague ως πρώτη στη βαθμολογία.

Με οκτώ αθλήτριες που παρέμειναν από την περσινή σεζόν στην Pre League και έξι νέες προσθήκες, η ομάδα της Βούλας εντάσσεται στο γκρουπ των ομάδων που μπορεί να αποτελέσουν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Τις προσδοκίες ανεβάζει η παρουσία του έμπειρου προπονητή Γιάννη Νικολάκη ο οποίος έχει σχεδιάσει με προσοχή το νέο ρόστερ.

Η μοναδική ξένη είναι η Aμερικανίδα ακραία Τέιλορ Μίλτον που μαζί με τη Μανωλίνα Κωνσταντίνου που αποκτήθηκε από τον Γ.Σ.Ηλιούπολης, θα σηκώσουν και το βάρος της ομάδας. Αποκτήθηκε η κύπρια διαγώνια – ακραία Ράνια Στυλιανού και η κεντρική Ιωάννα Γκουντιμένκο από τον Πανιώνιο. Επίσης αποκτήθηκε η κεντρική Νίκη Απλαδά από τη ΓΕ Ηρακλείου και η νεαρή ακραία Ιωάννα Φωτεινή Χαριτωνίδη από το Αιγάλεω. Στόχος είναι η καλή πορεία και η γρήγορη παραμονή στην Volley League γυναικών.

Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Χώρα Προηγούμενη ομάδα
1 Γιώτα Κατερίνα 184 Κεντρική 03/07/1990 Ελλάδα Ολυμπιακός ΣΦΠ
2 Αλίκη Κωνσταντινίδου 181 Κεντρική 26/06/1989 Ελλάδα Ολυμπιακός ΣΦΠ
3 Μαρία Νομικού 190 Ακραία 30/03/1993 Ελλάδα Ολυμπιακός ΣΦΠ
5 Άλισον Μέιφιλντ 185 Ακραία 03/10/1992 ΗΠΑ San Martin (Περού)
6 Ασημίνα Νικολογιάννη 183 Ακραία 04/06/1999 Ελλάδα ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil
7 Τζίνα Λαμπρούση 184 Κεντρική 27/01/1993 Ελλάδα Ολυμπιακός ΣΦΠ
8 Έλενα Μιλιντίγιεβιτς 177 Λίμπερο 15/06/1999 Ελλάδα Ολυμπιακός ΣΦΠ
9 Κωνσταντίνα Βλαχάκη 179 Ακραία 08/05/1995 Ελλάδα Ολυμπιακός ΣΦΠ
11 Λαμπρινή Κωνσταντινίδου 183 Πασαδόρος 16/09/1996 Ελλάδα Texas Christian University (ΗΠΑ)
12 Ειρήνη Κοκκινάκη 174 Λίμπερο 06/06/1996 Ελλάδα Ολυμπιακός ΣΦΠ
14 Στέλλα Χριστοδούλου 186 Πασαδόρος 19/07/1991 Ελλάδα Ολυμπιακός ΣΦΠ
15 Σάσκια Χίπε 185 Διαγώνια 16/01/1991 Γερμανία Ολυμπιακός ΣΦΠ
16 Κατερίνα Ζακχαίου 192 Κεντρική 26/07/1998 Κύπρος Ολυμπιακός ΣΦΠ
17 Λάουρα Έμοντς 180 Ακραία 04/04/1991 Γερμανία VK Prostejov (Τσεχία)
Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Χώρα Προηγούμενη ομάδα
1 Έλενα Μπάκα 182 Ακραία 23/06/2001 Ελλάδα ΑΣ Άρης
2 Μαρία Χίτζιου 173 Λίμπερο 03/11/1987 Ελλάδα ΑΣ Άρης
4 Λαμπριάννα Πήττα 182 Κεντρική 30/01/1998 Ελλάδα ΑΣ Άρης
5 Κριστίνα Τζούριτς 184 Πασαδόρος 08/10/1992 Σερβία Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
6 Κωνσταντίνα Γουγούση 187 Διαγώνια 23/05/1998 Ελλάδα ΑΣ Άρης
7 Μαντλέιν Μοντάνιο 188 Ακραία 06/01/1983 Κολομβία Μόντενα (Ιταλία)
9 Ελευθερία Παπαδοπούλου 188 Κεντρική 15/10/2001 Ελλάδα ΑΣ Άρης
10 Όλγα Πετρινόλη 161 Λίμπερο 16/09/2002 Ελλάδα ΑΣ Άρης
11 Βερόνη Κάπα 164 Ακραία-Λίμπερο 04/06/1998 Ελλάδα ΧΑΝΘ
13 Ελπινίκη 171 Πασαδόρος 21/11/2000 Ελλάδα ΑΣ Άρης
14 Ναταλία Μεταξά 187 Κεντρική 08/06/1992 Ελλάδα ΑΟ Θήρας
16 Εύα Βασιλείου 179 Ακραία 23/06/2000 Ελλάδα ΑΣ Άρης
17 Αναστασίου Γουγούση 185 Ακραία-Διαγώνια 23/05/1998 Ελλάδα ΑΣ Άρης
20 Βερόνικα Χουντίμα 186 Ακραία 08/07/1998 Ελλάδα ΑΣ Άρης
Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Χώρα Προηγούμενη ομάδα
3 Αλεξάνδρα Καραβοκύρη 163 Λίμπερο 23/08/2000 Ελλάδα ΑΟ Μαρκόπουλου Revoil
5 Αλεξάντρα Ριντ 181 Ακραία 25/01/1994 ΗΠΑ Liigaploki (Φινλανδία)
7 Ξένια Κακουράτου 154 Λίμπερο 16/06/1993 Ελλάδα ΑΓΣ Άρτεμις Κορυδαλλού
10 Μαριφένια Πατεράκη 186 Κεντρική 17/05/1996 Ελλάδα ΑΣΠ Κόρινθος
11 Βίλμα Αναγνώστου 176 Ακραία 06/06/2001 Ελλάδα Πανναξιακός ΑΟΝ
12 Ευανθία Λάβδα 178 Πασαδόρος 15/10/1997 Ελλάδα ΓΣ Ηλιούπολης
13 Όλγα Βεργίδου 178 Πασαδόρος 17/12/1991 Ελλάδα OrPo VOlley (Φινλανδία)
14 Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου 183 Κεντρική 02/09/1995 Ελλάδα MTK Budapest (Ουγγαρία)
15 Αθανασία Λιάγκη 183 Διαγώνια 24/11/1995 Ελλάδα ΓΣ Ηλιούπολης
17 Ειρήνη Τσομπανίδου 185 Κεντρική 15/07/1993 Ελλάδα ΑΟ Θήρας
18 Φραντσίλ Στεντίλ 182 Ακραία 07/10/1991 Βραζιλία OrPo Volley (Φινλανδία)
19 Παναγιώτα Βόμβα 178 Κεντρική 25/08/2001 Ελλάδα Πανναξιακός ΑΟΝ
Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Χώρα Προηγούμενη ομάδα
2 Ελένη Αρτακιανού 172 Λίμπερο 21/05/1994 Ελλάδα ΑΟ Θήρας
3 Μαρίσα Φιλντ 189 Κεντρική 01/01/1987 Καναδάς Lucia Lady Realtors (Φιλιππίνες)
6 Καταρίνα Πίπελιτς 181 Ακραία 01/01/1994 Κροατία Generika Ayala (Φιλιππίνες)
8 Παναγιώτα Ξανθοπούλου 182 Πασαδόρος 21/09/1999 Ελλάδα ΑΟ Θήρας
9 Άννα Καλαντάτζε 181 Κεντρική 13/08/1997 Ελλάδα Πανναξιακός ΑΟΝ
10 Ευαγγελία Μερτέκη 185 Ακραία 29/04/1991 Ελλάδα Marsala (Ιταλία)
11 Άλκηστη Καραφουλίδου 197 Διαγώνια 13/09/1999 Ελλάδα ΑΣ Μακεδόνες Αξιού
12 Βασιλική Κοσμίδου 166 Λίμπερο 14/09/1999 Ελλάδα ΑΟ Θήρας
13 Έφη Δρόσου 171 Ακραία 17/09/2003 Ελλάδα ΑΟ Θήρας
14 Αλέξία Καλανταρίδου 187 Ακραία 19/01/1995 Ελλάδα ΑΟ Θήρας
17 Μέγκαν Κρι 182 Πασαδόρος 01/01/1990 Καναδάς Casalmaggiore (Ιταλία)
18 Μελίνα Εμμανουηλίδου 186 Κεντρική 18/09/1994 Ελλάδα ΑΟ Θήρας
19 Παντελία Δαμιγού 172 Πασαδόρος 13/05/2002 Ελλάδα ΑΟ Θήρας
20 Λεντιάνα Τσαλάι 172 Κεντρική 25/02/2001 Ελλάδα ΑΟ Θήρας
Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Χώρα Προηγούμενη ομάδα
1 Νώτη Πηνελόπη 187 Ακραία 07/08/1997 Ελλάδα ΑΣ Μακεδόνες Αξιού
3 Γεωργία Τζαγκαράκη 168 Λίμπερο 09/10/1997 Ελλάδα ΧΑΝΘ
4 Γεωργία Μητακίδου 187 Κεντρική 14/03/1999 Ελλάδα ΑΣ Μακεδόνες Αξιού
6 Μαριαλένα Παπαδοπούλου 181 Ακραία-Διαγώνια 23/02/2000 Ελλάδα ΑΣ Μακεδόνες Αξιού
7 Μαρίνα Τσοχατζή 176 Πασαδόρος 17/07/1993 Ελλάδα ΑΟ Θήρας
8 Ζωή Καλτσώνη 171 Πασαδόρος 05/08/2000 Ελλάδα ΑΣ Μακεδόνες Αξιού
9 Ελένη Σπανού 178 Κεντρική 16/09/1987 Ελλάδα ΑΣ Μακεδόνες Αξιού
11 Νικολέττα Καραφουλίδου 184 Κεντρική 26/01/1993 Ελλάδα ΑΣ Άρης
12 Σοφία Δορούκα 178 Ακραία 18/10/2001 Ελλάδα ΑΣ Μακεδόνες Αξιού
13 Αποστολίνα Ευθυμιάδου 173 Λίμπερο 18/07/2000 Ελλάδα ΑΣ Μακεδόνες Αξιού
15 Μαρία Γιέλιτς 183 Ακραία 16/04/1987 Σερβία Anadolu University Sports Club (Τουρκία)
18 Ευριδίκη Μανδράου 181 Ακραία 17/03/2000 Ελλάδα ΑΣ Μακεδόνες Αξιού
20 Ειρήνη Μόσχου 181 Ακραία-Διαγώνια 10/08/2001 Ελλάδα ΑΣ Μακεδόνες Αξιού
Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Χώρα Προηγούμενη ομάδα
1 Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς 184 Πασαδόρος 31/01/1982 Κροατία ΑΣ Άρης
2 Άννα Σπανού 188 Ακραία 18/11/1995 Ελλάδα Bangkok Glass (Ταϊλάνδη)
3 Αφροδίτη Γιώτα 183 Κεντρική 03/12/1999 Ελλάδα ΖΑΟΝ
4 Άννα Καββαθά 187 Κεντρική 15/12/1987 Ελλάδα ΓΣ Ηλιούπολης
6 Μιργιάνα Κομλένοβιτς 183 Ακραία-Διαγώνια 09/02/1986 Ελλάδα ΑΟΦ Πορφύρας
7 Μαρία Κανέλλου 167 Λίμπερο 20/10/2000 Ελλάδα ΓΣ Ηλιούπολης
8 Αναστασία Φωκιανού 177 Ακραία 05/12/1994 Ελλάδα ΓΣ Πετρούπολης
9 Τόνια Κοκκίου 165 Λίμπερο 02/04/1988 Ελλάδα ΑΕ Αγίας Παρασκευής
10 Άντζελα Παπά 181 Διαγώνια 11/05/1997 Ελλάδα ΑΣ Ηλιούπολης
11 Αγγελική Καλαφατάκη 181 Ακραία 16/06/1995 Ελλάδα ΓΑΝΣ Ίρις
12 Όλγα Μαλουσάρη 183 Κεντρική 08/12/1990 Ελλάδα ΑΕΚ
13 Κατερίνα Σταυροπούλου 181 Κεντρική 22/05/1981 Ελλάδα ΑΣ Ηλιούπολης
14 Βίκυ Καλαϊτζάκη 187 Κεντρική 21/12/1994 Ελλάδα Polonia Ladies Volley Club (Αγγλία)
15 Φωτεινή Παγανέλη 168 Πασαδόρος 24/04/2000 Ελλάδα ΑΣ Ηλιούπολης
16 Μόνικα Πότοκαρ 177 Ακραία 18/12/1987 Σλοβενία ΑΟ Θήρας
Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Χώρα Προηγούμενη ομάδα
1 Αγγελική Πεγκλίδη 175 Ακραία 13/01/2000 Ελλάδα ΑΠΣ Αίας Ευόσμου
2 Χριστιάννα Ματθαίου 176 Κεντρική 24/02/2001 Ελλάδα ΑΠΣ Αίας Ευόσμου
3 Θεοφίλη Χαμαλίδου 180 Κεντρική 25/03/1999 Ελλάδα ΑΠΣ Αίας Ευόσμου
5 Σάνια Κόγιτς Τζούριτς 182 Ακραία 04/02/1991 Σερβία ΑΠΣ Αίας Ευόσμου
6 Χριστίνα Ανδρονικίδου 176 Ακραία 21/01/1994 Ελλάδα ΑΠΣ Αίας Ευόσμου
7 Μαρτίνα Γκουίτζι Τζούριτς 187 Διαγώνια 01/05/1984 Ιταλία Χωρίς ομάδα
9 Άννα Γιορανίδη 180 Ακραία 10/02/2003 Ελλάδα ΑΠΣ Ναύαρχου Βότση
10 Σταυρούλα Κούση 182 Κεντρική 22/04/1994 Ελλάδα ΑΠΣ Αίας Ευόσμου
11 Ειρήνη Αργυρίου 178 Ακραία 25/06/2001 Ελλάδα ΑΠΣ Αίας Ευόσμου
13 Βασιλική Βλάχου 174 Πασαδόρος 03/03/1988 Ελλάδα ΑΠΣ Αίας Ευόσμου
15 Σοφία Δαμιανίδου 174 Ακραία 23/12/2000 Ελλάδα ΓΑΣ Αλεξάνδρεια
17 Βασιλική Αμανατίδου 169 Λίμπερο 26/07/2000 Ελλάδα ΦΣ Αρίων Πτολεμαΐδας
19 Ηλιάνα Ιακωβίδου 176 Λίμπερο 16/02/1994 Ελλάδα Πανναξιακός ΑΟΝ
20 Παναγιώτα Καλαγασίδου 185 Πασαδόρος 15/05/1999 Ελλάδα ΑΠΣ Αίας Ευόσμου
Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Χώρα Προηγούμενη ομάδα
1 Νάντια Παναγοπούλου 181 Κεντρική 26/11/1989 Ελλάδα ΑΣΠ Κόρινθος
4 Μαριάννα Μαργαρίτη 161 Λίμπερο 05/10/1994 Ελλάδα ΑΣΠ Κόρινθος
5 Φερονίκη Ζιώγα 184 Διαγώνια 25/04/1996 Ελλάδα ΑΟ Λαμίας 2013
6 Κωνσταντίνα Αλατζάκη 173 Ακραία-Λίμπερο 23/03/1998 Ελλάδα ΑΣΠ Κόρινθος
7 Κατερίνα Ελευθερίου 180 Κεντρική 17/08/2001 Ελλάδα ΑΣΠ Κόρινθος
8 Ειρήνη Βακάλογλου 178 Πασαδόρος 20/07/1993 Ελλάδα ΑΣΠ Κόρινθος
9 Αγγελική Καραβούλη 175 Κεντρική 03/07/1999 Ελλάδα ΑΣΠ Κόρινθος
11 Γεωργία Ξαγοραράκη 177 Πασαδόρος 17/07/1992 Ελλάδα ΓΑΣ Μεσσαράς
12 Ρέισελ Κοξ 183 Ακραία 11/07/1996 ΗΠΑ Rhode Island Univercity
13 Φωτεινή Μπίσκου 189 Κεντρική 24/10/1992 Ελλάδα ΑΕΚ
17 Δήμητρα Χατζή 175 Ακραία 29/11/2003 Ελλάδα ΑΣΠ Κόρινθος
18 Αναστασία Βατουσιάδη 170 Λίμπερο 24/07/1993 Ελλάδα ΑΣΠ Κόρινθος
19 Γεωργία Δέδε 164 Πασαδόρος 20/11/2002 Ελλάδα
20 Γεωργία Αργυρίου 184 Κεντρική 12/11/1988 Ελλάδα ΓΣ Ηλιούπολης
Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Χώρα Προηγούμενη ομάδα
1 Βιργινία Δικαιούλια 183 Κεντρική 08/05/1995 Ελλάδα ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil
2 Χριστίνα Κόττα 166 Λίμπερο 19/05/2000 Ελλάδα ΓΣ Ηρακλής Κηφισιάς
4 Στεφανία – Παναγιώτα Αναγνώστου 176 Ακραία Ελλάδα ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil
5 Σωτηρία Γάκη 165 Λίμπερο 24/06/1998 Ελλάδα ΑΣ Αργώ Βόλου
6 Νεφέλη Χατζηγρηγορίου 183 Πασαδόρος 21/05/2002 Ελλάδα ΓΣ Ηλιούπολης
7 Μίλιτσα Κνέζεβιτς 181 Πασαδόρος 22/08/1995 Σερβία Penicila Iasi (Ρουμανία)
9 Φαμπιάνα Ρόσας 175 Ακραία 06/08/1995 ΗΠΑ UC Riverside Athletics (ΗΠΑ)
11 Μαρία Τσιτσιγιάννη 187 Κεντρική 20/11/2000 Ελλάδα ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil
12 Βασιλική Διάλλα 184 Κεντρική 05/03/1998 Ελλάδα ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil
13 Ραφαέλλα – Μαρία Λεπενιώτη 180 Ακραία-Διαγώνια Ελλάδα ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil
14 Βίκυ Παπαδοπούλου 180 Ακραία 25/02/2002 Ελλάδα ΓΣ Ηρακλής Κηφισιάς
15 Χαρά Μαρινάκη 184 Κεντρική 09/09/2001 Ελλάδα ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil
16 Ιωάννα Γεωργαντζή 188 Ακραία-Διαγώνια 16/02/2001 Ελλάδα ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil
18 Θεοδώρα Μπόκη 186 Κεντρική 07/03/2002 Ελλάδα ΓΣ Ηλιούπολης
19 Πολίνα Λιουτίκοβα 197 Ακραία 29/05/1989 Ουκρανία Kohila (Εσθονία)
Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Χώρα Προηγούμενη ομάδα
1 Μαριάννα Λιάρου 163 Λίμπερο 21/05/1996 Ελλάδα ΑΟΦ Πορφύρας
2 Νιόβη Γκούρα 183 Κεντρική 27/03/1980 Ελλάδα ΑΟΦ Πορφύρας
3 Έμιλυ Κωνσταντέλου 184 Κεντρική 27/05/1997 Ελλάδα ΑΟΦ Πορφύρας
5 Εβελίνα Θαλασσινού 177 Ακραία 11/05/1995 Ελλάδα ΑΟΦ Πορφύρας
7 Τόνια Σπυριδάκη 186 Διαγώνια 02/08/1999 Ελλάδα ΓΣ Ηλιούπολης
8 Δέσποινα Σιδεράτου 181 Διαγώνια 03/11/1995 Ελλάδα Irvine College
10 Σέλεϊ Ραε Άντερσον 181 Πασαδόρος 06/04/1995 ΗΠΑ Irvine College (ΗΠΑ)
11 Ιφιγένεια Σαμπάτη 170 Λίμπερο 01/08/1998 Ελλάδα ΓΑΣ Μεσσαράς
12 Κέλλυ Ευθυμιάδη 178 Ακραία 05/08/1998 Ελλάδα ΑΟΦ Πορφύρας
13 Άννα Φωτεινού 184 Κεντρική 16/07/1986 Ελλάδα ΑΟΦ Πορφύρας
15 Αναστασία Ποντικάκη 186 Διαγώνια 02/03/2000 Ελλάδα ΑΟ Κύδων Χανίων
16 Ειρήνη Νικολάκη 175 Πασαδόρος 09/12/1996 Ελλάδα ΑΟΝ Αμαζόνες
17 Ελένη Ζαννή 179 Ακραία 25/02/2002 Ελλάδα ΑΟΦ Πορφύρας
18 Μαριαλένα Δραγουμάνου 181 Ακραία 18/12/1992 Ελλάδα ΑΟΦ Πορφύρας
Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Χώρα Προηγούμενη ομάδα
1 Ιωάννα Χαριτωνίδη 181 Ακραία 07/01/2001 Ελλάδα ΑΟ Αιγάλεω
2 Μανωλίνα Κωνσταντίνου 182 Ακραία 10/04/1993 Ελλάδα ΓΣ Ηλιούπολης
3 Αναστασία Γεωργιάδου 187 Κεντρική 29/04/1991 Ελλάδα ΑΣΠΕ Θέτις Βούλας
4 Μίλτον Τέιλορ 182 Διαγώνια 22/08/1992 ΗΠΑ Cocolife-United VC
5 Ευδοξία Αργυροπούλου 186 Ακραία 23/10/1986 Ελλάδα ΑΣΠΕ Θέτις Βούλας
6 Κωνσταντίνα Δρακουλίδου 181 Πασαδόρος 27/11/1996 Ελλάδα ΑΣΠΕ Θέτις Βούλας
7 Αναστασία Σιρίνινα 183 Κεντρική 25/08/1995 Ελλάδα ΑΣΠΕ Θέτις Βούλας
8 Αλεξάνδρα Βενέτη 182 Πασαδόρος 29/08/2002 Ελλάδα ΑΣΠΕ Θέτις Βούλας
9 Εβίτα Ξηνταρά 173 Λίμπερο 09/02/1993 Ελλάδα ΑΣΠΕ Θέτις Βούλας
10 Νίκη Απλαδά 183 Κεντρική 08/11/2002 Ελλάδα ΓΕ Ηρακλείου
11 Αναστασία Γαλανού 185 Ακραία-Διαγώνια 26/03/2001 Ελλάδα ΑΣΠΕ Θέτις Βούλας
12 Χρυσάνθη Καράμπαλη 168 Λίμπερο 05/07/1995 Ελλάδα ΑΣΠΕ Θέτις Βούλας
15 Ράνια Στυλιανού 179 Ακραία-Διαγώνια 19/11/2000 Ελλάδα Απόλλωνας Λεμεσού
17 Ιωάννα Γκουτιμένκο 189 Κεντρική 03/01/1996 Ελλάδα ΓΣ Πανιώνιος
Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Χώρα Προηγούμενη ομάδα
1 Μαρία Σωτηρίου 181 Ακραία 24/04/1996 Ελλάδα ΑΟ Ηλυσιακός
2 Μαριάννα Λιαρούτσου 187 Κεντρική 04/07/1988 Ελλάδα ΑΟ Ηλυσιακός
3 Βασιλική Χατζηκωνσταντά 172 Ακραία 15/06/1998 Ελλάδα ΑΟ Ηλυσιακός
6 Αριστέα Τζαλίδη 180 Ακραία 19/07/2003 Ελλάδα ΑΟ Ηλυσιακός
7 Στεφανία Μπέμπη 183 Διαγώνια 30/09/1990 Ελλάδα ΑΟ Ηλυσιακός
8 Χαρά Παπαδοπούλου 175 Πασαδόρος 09/12/1996 Ελλάδα Ολυμπιακός ΣΦΠ
10 Αλεξάνδρα Χαμπηλομάτη 182 Κεντρική 29/04/1996 Ελλάδα ΑΟ Ηλυσιακός
11 Βίβιαν Μαγγίνα 182 Λίμπερο 19/05/1997 Ελλάδα ΑΟ Ηλυσιακός
12 Τζίνα Καπάτου 169 Πασαδόρος 20/05/1996 Ελλάδα ΑΟ Παλλήνης
13 Σοφία Τζαλαλή 181 Κεντρική 20/08/1991 Ελλάδα ΑΟ Ηλυσιακός
14 Ελευθερία Μανιατογιάννη 161 Λίμπερο 09/12/1995 Ελλάδα ΓΣ Πανιώνιος
15 Λίλη Δασκαλοπούλου 185 Κεντρική 29/04/1989 Ελλάδα ΑΟ Ηλυσιακός
16 Σοφία Γκρέκα 180 Ακραία 25/06/1997 Ελλάδα ΑΕΚ
17 Χρυσάνθη Χριστοδούλου 178 Ακραία 10/08/1990 Ελλάδα ΑΟ Ηλυσιακός
Πηγή: Sport 24

Pin It on Pinterest

Shares
Share This