Επιλογή Σελίδας

Κλαούντιο Πιζάρο, το πρότυπο του Περού! Ενας 40αρης που με τις εμφανίσεις του ανάγκασε την Ευρώπη να υποκλιθεί στο ταλέντο του και τις εντυπωσιακές του ικανότητες στο σκοράρισμα. Ενας παίκτης που είναι καλύτερα να τον έχεις συμπαίκτη παρά αντίπαλο. Στα 40 του χρόνια αισθάνεται στα καλύτερά του. Οπως το 1999, όταν η Βέρντερ Βρέμης τον αποκτούσε από την Αλιάνσα, μιας και τότε είχε διακρίνει το ένστικτο του killer. Σε ηλικία 20 ετών τον έφερε στη Βρέμη δίνοντάς του την ευκαιρία να αρχίσει το ευρωπαϊκό του όνειρο. Επιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά.  Μια όμορφη ιστορία κλείνει με τον ιδανικότερο τρόπο, μιας και το καλοκαίρι ο Περουβιανός επέστρεψε στη Βέρντερ για πει το καλύτερο αντίο.

Στα 55 χρόνια ιστορίας της Bundesliga υπήρξαν λίγοι σκόρερ όπως ο Πιζάρο. Ειδικότερα, συγκαταλέγεται πέντε κορυφαίους  και βρίσκεται πίσω μόνο από τους Γκερντ Μίλερ (365), Κλάους Φίσερ (268), Γιουπ Χάινκες (220), και Μανφρεντ Μπουργκσμαλερ (213). Ο Πιζάρο σε 453 ματς πρωταθλήματος με Βέρντερ, Μπάγερν και Κολωνία έχει σημειώσει 193 γκολ. Το τελευταίο του σημειώθηκε στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος κόντρα στη Λεβερκούζεν και ήταν το πρώτη του στη φετινή χρονιά! Επειτα από επτά συμμετοχές κατάφερε να βρει δίχτυα και να γράψει ιστορία.

Είναι ο αλλοδαπός με τα περισσότερα ματς στη Βundesliga και συνολικά μέσα στους 25 παίκτες στο γερμανικό πρωτάθλημα. Στη Βρέμη είναι είδωλο και η επιστροφή του έφερε την αποθέωση. Τα ρεκόρ του; Τίτλος του Champions League, 6 πρωταθλήματα Γερμανίας, 6 κύπελλα (ανάμεσά τους και ο μοναδικός τίτλος του με τη Βέρντερ), διηπειρωτικό, ένα γερμανικό σούπερ καπ, ένα ευρωπαϊκό σούπερ καπ, όλα με τη Μπάγερν Μονάχου!

Λίγοι μπορούν να φτάσουν στο επίπεδο του, αλλά για τον Πιζάρο ίσως να θυμόμαστε κάτι ακόμα περισσότερο, μιας και στόχος του είναι να γίνει ο γηραιότερος σκόρερ της Bundesliga (3/10/1978).  Το ρεκόρ το έχει ο Γερμανός Μίρκο Βοτάβα, που σκόραρε σε ηλικία 40 ετών, τριών μηνών και 30 ημερών. Ετσι, από τις 3 Φεβρουαρίου αρχίζει η αντίστροφή μέτρηση για τον Περουβιανό, ο οποίος πάντως ξέρει να βγαίνει νικητής από τις μάχες του. Τη δεδομένη στιγμή είναι ο παίκτης που σκόραρε 40 ετών και 25 ημερών! Στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υπάρχουν μεγάλες μορφές που κατέχουν αυτό το ρεκόρ. Στην  Premier League, ο γηραιότερος σκόρερ ήταν ο Τέντι Σέριγχαμ (40 ετών, 8 μηνών και 24 ημερών),  στην Ιταλία, ο Δανός Σβεντ Χάνσεν (44 ετών, 9 μηνών και 24 ημερών), στη Γαλλία ο Μπένζαμιν Νιβέ (41 έτη, 3 μήνες και 26 ημέρες) και στην Ισπανία ο Ντονάτο (40 έτη, 4 μήνες και 17 ημέρες).

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This