Επιλογή Σελίδας

Στο ντεμπούτο και των δυο στο Next Gen ATP Finals, o Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Jaume Munar με 4-3 (5), 4-3 (3), 3-4 (4), 4-2 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στα ημιτελικά της διοργάνωσης του Μιλάνου.

Αν και έκανε break νωρίς στο παιχνίδι και βρέθηκε μπροστά με 2-1, ο Τσιτσιπάς έπρεπε να παίξει tie-break για να πάρει το 1ο σετ, αφού ο Ισπανός τον ισοφάρισε αμέσως σε 2-2. Στο tie-break ο Έλληνας παίκτης μετέτρεψε το 1-3 σε 5-3 και τελικά το κατέκτησε με 7-5.

Στο 2ο σετ μόνο ο Στέφανος είχε break point, που ήταν και set point στο 2-3, 30-40, αλλά δεν το αξιοποίησε. ο Munar ισοφάρισε σε 40-40 και κέρδισε και τον deciding point, για να στείλει κι αυτό το σετ στο tie-break, όπου η μοίρα του ωστόσο ήταν η ίδια, με τον “Στεφ” να “ξεφεύγει” με 6-2 και να το κατακτά με 7-3.

Στο 3ο σετ και οι δυο παίκτες ανταπεξήλθαν στα σερβίς τους από deciding points και μετέπειτα κανείς από τους δυο δεν είχε break point. Και αυτό οδηγήθηκε στο tie-break, αυτή τη φορά όμως ο 21χρονος Ισπανός πήρε το πάνω χέρι και δεν το έχασε ποτέ, επικρατώντας με 7-4.

Στο 4ο σετ ο Στέφανος είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 6ο game, όταν είχε τριπλό match point στο 2-3, 0-40. Ο Munar έσβησε και τα 3 match points, αλλά στον αποφασιστικό πόντο παρόλο που έκανε καλό σερβίς, ανέβηκε στο φιλέ και έκανε ένα μεγάλο λάθος, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί άδοξα γι’ αυτόν το παιχνίδι, 1 ώρα και 52 λεπτά μετά την έναρξή του.

“Eίμαι ικανοποιημένος με τη νίκη μου, γιατί ο Jaume είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και δεν ήταν καθόλου εύκολο. Πιστεύω πως το κλειδί ήταν το forehand μου, το χρησιμοποίησα σωστά και μου έδωσε πολλούς winners. To σερβίς μου με βοήθησε σε κρίσιμες στιγμές, έβρισκα πρώτα σερβίς σε δύσκολες στιγμές. Ελπίζω να μπορέσω να βελτιώσω τις επιστροφές μου στα επόμενα παιχνίδια, αλλά και τα σερβίς, να σερβίρω με καλύτερα ποσοστά”, δήλωσε μετά τον αγώνα ο Στέφανος.

Όσον αφορά τις συνθήκες στις οποίες γίνονται οι αναμετρήσεις στο Next Gen ATP Finals, o 20χρονος πρωταθλητής μας είπε: “Θεωρώ πως είναι αγχωτικό, όλα γίνονται πολύ γρήγορα, πρέπει να μη χάσεις ούτε στιγμή τη συγκέντρωσή σου και είναι εύκολο να πας σε tie-break, που τα tie-break έχουν πάντα μεγάλη πίεση. Ένα πράγμα που με δυσκόλεψε ήταν που δεν μας έφερναν τα ball kids τις πετσέτες και έπρεπε να πηγαίνουμε μόνοι μας.”

GROUPA
STEFANOS TSITSIPAS
JAUME MUNAR
FRANCES TIAFOE
HUBERT HURKACZ
W-L
SETS
GAMES
STEFANOS TSITSIPAS W 1-0 3-1 15-12
JAUME MUNAR L 0-1 1-3 12-15
FRANCES TIAFOE 0-0 0-0 0-0
HUBERT HURKACZ 0-0 0-0 0-0

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This