Επιλογή Σελίδας

Ιδανική εκκίνηση στο Challenge Cup, πραγματοποίησε ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός που επικράτησε άνετα με 3-0 σετ (25-4, 25-2, 25-12) της Ντιεκίρχ στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη Μελίνα Μερκούρη στο πρώτο παιχνίδι του Α’ Γύρου και πραγματοποίησαν το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση καταρρίπτοντας μάλιστα δυο μεγάλα ρεκόρ.  Οι Κυπελλούχες Ευρώπης, επιβεβαίωσαν με την εμφάνιση τους την διαφορά δυναμικότητας που τις χωρίζει από τον αντίπαλό τους και απομένει να τσεκάρουν το εισιτήριο στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο την επόμενη Πέμπτη (17/11).

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα κάνουν σπορ και γήπεδο μπάσκετ

Ο αγώνας δεν… αντέχει σε ιδιαίτερη ανάλυση καθώς ο Θρύλος ήταν εμφανώς σε άλλο και ανώτερο επίπεδο. Οι «ερυθρόλευκες» πήραν τα δυο πρώτα σετ μέσα σε 27 λεπτά πραγματοποιώντας ρεκόρ μεγαλύτερης διαφοράς  πόντων στο δεύτερο σετ το οποίο πήραν με +23, 25-2. Νωρίτερα στο πρώτο σετ είχαν ισοφαρίσει την καλύτερη προηγούμενη τους επίδοση με το +21 και το 25-4 το οποίο κρατούσε από την περσινή νίκη με 3-0 σετ (25-4, 25-18, 25-20) κόντρα στην Πφέφιγκεν. Πέρσι ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τη συγκεκριμένη επίδοση μετά από 17 χρόνια που κατείχε ο Φιλαθλητικός ο οποίος είχε κερδίσει με 25-4 την κυπριακή ΑΕΚ Κυτίου στο CEV Cup της σεζόν 2001-02. Και φέτος την κατέρριψε με το 25-2 το οποίο αποτελεί νέο ρεκόρ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα

Παράλληλα το δεύτερο ρεκόρ που κατέρριψε η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς αφορά τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη ελληνικής ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την 1η Ιανουαρίου 1999 όταν καθιερώθηκε το σύστημα καταγραφής πόντων με 25 πόντους ανά σετ. Πλέον και το ρεκόρ αυτό ανήκει στον Θρύλο, ο οποίος παραχώρησε μόλις 18 πόντους στον αντίπαλο του.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Από κει και πέρα ο Θρύλος ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και κυριάρχησε απόλυτα επιβεβαιώνοντας πλήρως την ανωτερότητά του. Με ένα σερί 11-0, οι «ερυθρόλευκες» πήγαν από το 5-2 στο 16-2 και διατήρησαν μεγάλες διαφορές στην εξέλιξη του σετ, το οποίο κατέκτησαν άνετα με 25-4, μετά από επίθεση της Έμοντς.  Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο 2ο σετ με τον Ολυμπιακό να προηγείται αρχικά με 12-1 στη συνέχεια με 21-1 και να φτάνει με άσσο της Λαμπρινής Κωνσταντινίδου στο εντυπωσιακό 25-2.  Στο τρίτο σετ, ο Ολυμπιακός χαλάρωσε λίγο την πίεση του στον αντίπαλο με τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς να προχωράει και σε αρκετές αλλαγές, χωρίς ωστόσο να δίνει το παραμικρό δικαίωμα και έφτασε με άνεση στο 25-12 με το οποίο σφράγισε την εύκολη νίκη του με 3-0 σετ, σε έναν αγώνα που διήρκησε λιγότερο από μια ώρα και συγκεκριμένα 48 λεπτά!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάνουν σπορ

Τα σετ: 25-4, 25-2, 25-12 σε 48′.

Η διακύμανση:
1ο σετ: 8-2, 16-2, 21-4, 25-4.

2ο σετ: 8-1, 16-1, 21-1, 25-2.
3ο σετ: 8-5, 16-9, 21-11, 25-12.

Ολυμπιακός (Μπράνκο Κοβάτσεβιτς): Γιώτα, Μέιφιλντι, Χριστοδούλου, Χίπε, Έμοντς, Κοκκινάκη –λ/.

Ντιεκίρχ (Μάσιμο Ταραντίνι): Φριστς Ι., Στογιάνοβα, Φριστς Σ. –λ/, Μάλερ, Ρουελάν, Βράνκεν –λ, Σκόλτς, Ρέουτερ, Βάγκνερ, Πλούσα, Λοράνκ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

O προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δήλωσε μετά το ματς: «Σίγουρα ο σημερινός μας αντίπαλος δεν ήταν καλός αλλά αυτό δεν αποτελεί δικό μας πρόβλημα. Χαίρομαι γιατί τα κορίτσια πήραν στο σοβαρά την αναμέτρηση και αγωνίστηκαν πολύ καλά. Το να παίζουμε με σοβαρότητα σε κάθε ματς είναι ο τρόπος για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει τη φετινή σεζόν»

Η Λάουρα Έμοντς δήλωσε μετά το ματς: «Το κλειδί ήταν το σερβίς αφού δημιουργήσαμε πολλά προβλήματα στην υποδοχή και σκοράραμε με ευκολία. Ξέραμε ότι θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι αλλά αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα τον αντίπαλο όπως πρέπει να κάνουμε πάντα. Πραγματοποιήσαμε μια καλή αρχή στη διοργάνωση και πάμε στο Λουξεμβούργο για να σφραγίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This