Επιλογή Σελίδας

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε τo απόλυτο comeback στο Τορίνο και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει όλες τις ήττες της «Μεγάλης Κυρίας» στο Τσάμπιονς Λιγκ, που ήρθαν με ανατροπή από την αντίπαλη ομάδα.

Μπάγερν Μονάχου – Γιουβέντους 4-2 (16/3/2016)
Το 2-2 του πρώτου αγώνα στο Τορίνο άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ωστόσο, στον επαναληπτικό της Αλιάνζ Αρίνα, η Γιουβέντους πήρε σαφές προβάδισμα, μετά το γρήγορο 0-2 (Πογκμπά, Κουαδράδο). Τα χρονικά περιθώρια άρχισαν να στενεύουν στην επανάληψη για την Μπάγερν, η οποία μείωσε αρχικά με τον Λεβαντόφσκι, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μίλερ έγραψε το 2-2, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Στο έξτρα 30λεπτο, οι Βαυαροί σημείωσαν δύο ακόμη τέρματα (Τιάγκο, Κομάν) και με τελικό σκορ 4-2 πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Γιουβέντους – Μπάγερν Μονάχου 1-4 (8/12/2009)
Τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν τη δεύτερη θέση (πρώτη η Μπορντό). Η Γιουβέντους ήταν ένα βαθμό μπροστά από την Μπάγερν και της αρκούσε ακόμη και η ισοπαλία. Η «Μεγάλη Κυρία» άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Τρεζεγκέ, όμως στη συνέχεια γνώρισε συντριβή. Μπουτ, Όλιτς, Γκόμεζ και Τίμοστσουκ βρήκαν δίχτυα για τους Βαυαρούς, οι οποίοι με το εντυπωσιακό 1-4 τσέκαραν το εισιτήριο για τους «16».

Βέρντερ Βρέμης – Γιουβέντους 3-2 (22/2/2006)
Πολλές συγκινήσεις προσέφεραν οι δύο ομάδες, στα παιχνίδια τους για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Στο πρώτο ματς, η Βέρντερ άνοιξε το σκορ με τον Σουλτς, για να φέρει τα πάνω-κάτω η «Μεγάλη Κυρία», με τα γκολ των Νέντβεντ και Τρεζεγκέ. Ωστόσο, με δύο τέρματα στο φινάλε, από τους Μπορόφσκι (87’) και Μικού (92’), οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-2 και πήραν μικρό προβάδισμα πρόκρισης. Στον επαναληπτικό, η Γιουβέντους πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα την Βέρντερ, καθώς πήρε νίκη-πρόκριση με 2-1, με… ανατροπή!

Βασιλεία – Γιουβέντους 2-1 (18/3/2003)
Τελευταία αγωνιστική της δεύτερης φάσης των ομίλων και η ελβετική ομάδα χρειαζόταν νίκη με πολλά γκολ διαφορά, ώστε να πετάξει έξω την Γιουβέντους και να προκριθεί εκείνη στα προημιτελικά. Μάλιστα, το γρήγορο γκολ των «μπιανκονέρι» με τον Τακινάρντι έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο της Βασιλείας, η οποία το μόνο που κατάφερε ήταν να ανατρέψει το σκορ (Κανταλούπι 38’, Χιμένεθ 92’) και να πάρει μια νίκη γοήτρου.

Γιουβέντους – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3 (21/4/1999)
Μετά το 1-1 των δύο ομάδων στον πρώτο ημιτελικό του Ολντ Τράφορντ, η Γιουβέντους πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης, μετά το γρήγορο 2-0 στο Τορίνο, με τα γκολ του Ινζάγκι (6’, 11’). Η Γιουνάιτεντ, όμως, αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει, φτάνοντας σε σκορ πρόκρισης, με τα τέρματα των Κιν και Γιορκ, πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στην επανάληψη, με τον Κόουλ να διαμορφώνει το τελικό 2-3 και τους «μπέμπηδες» να παίρνουν μία θριαμβευτική πρόκριση.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γιουβέντους 3-2 (1/10/1997)
Μόλις στο πρώτο λεπτό οι «μπιανκονέρι» πάγωσαν το Ολντ Τράφορντ, ανοίγοντας το σκορ με τον Ντελ Πιέρο, όμως η συνέχεια το αγώνα ήταν ένας μονόλογος της ομάδας του Φέργκιουσον. Σέρινγχαμ, Σκόουλς και Γκιγκς βρήκαν δίχτυα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ζιντάν απλά να μειώνει στο φινάλε για την Γιουβέντους, για το τελικό 3-2, στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων.

Ναντ – Γιουβέντους 3-2 (17/4/1996)
Ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ για τη σεζόν 1995-96, με το άλλο ζευγάρι να είναι το Άγιαξ-Παναθηναϊκός. Στο πρώτο παιχνίδι, στο Ντέλε Άλπι, η Γιουβέντους είχε νικήσει με το «καθαρό» 2-0, ενώ στον επαναληπτικό του Λα Μπουζουάρ βρέθηκε δύο φορές μπροστά στο σκορ, με 0-1 και 1-2. Η γαλλική ομάδα έφτασε στην ανατροπή με 3-2, παίρνοντας απλά μια νίκη γοήτρου, αφού το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό κατέληξε στη «Μεγάλη Κυρία».

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This