Επιλογή Σελίδας

Με την Τότεναμ να είναι σε δύσκολη θέση, o Matthew Gault επιλέγει για το FourFourTwo πέντε τρελές προκρίσεις από όμιλο του Champions League. Και η μία είναι ελληνική!

ΝΙΟΥΚΑΣΛ 2002/03

Η Νιούκασλ του Μπόμπι Ρόμπσον πετούσε στην Premier League αλλά όχι και στην Ευρώπη, έχοντας τρεις ήττες στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του ομίλου κόντρα σε Ντιναμό Κιέβου, Φέγενορντ και Γιουβέντους. Οι Καρακάξες, όμως, δεν τα παράτησαν. Κόντρα σε μία Γιούβε που είχε στην 11άδα τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο ή τον Εντγκαρ Ντάβιντς στο St James’ Park, αρκούσε μια στιγμή για να αλλάξουν όλα για τη Νιούκασλ. Ο Αντι Γκρίφιν είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μπουφόν μετά την προσπάθεια του και από εκεί και πέρα η ομάδα του Ρόμπσον νίκησε στη συνέχεια και τις Ντιναμό Κιέβου και Φέγενορντ, για να γίνει έτσι η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Champions League έχοντας χάσει στα πρώτα τρία παιχνίδια του ομίλου.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 2004/05

Μετά την ήττα από τη Μονακό στην προτελευταία αγωνιστική με 1-0, η Λίβερπουλ έπρεπε να νικήσει με δύο γκολ διαφορά τον Ολυμπιακό για να προκριθεί. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ έκανε ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή της όμως, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο μετά το φάουλ του Ριβάλντο. Για να προκριθούν οι Reds, χρειάστηκε τελικά ένα από τα πιο δραματικά comeback του ποδοσφαίρου. Στο 47′ ο Φλορέν Σιναμά-Πονγκόλ ισοφάρισε και στο 81′ ο Νιλ Μέλορ έκανε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την κατάσταση. Και τότε, στα τελευταία λεπτά, ο Τζέραρντ με ένα τρομερό σουτ έκανε το 3-1 και έστειλε τη Λίβερπουλ στην επόμενη φάση και τον Αντι Γκρέι του Sky στην τρέλα.

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ 2005/06

Εχοντας συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς σε πέντε αγωνιστικές, η Βέρντερ χρειαζόταν ένα μικρό θαύμα στην τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί, υποδεχόμενη τον Παναθηναϊκό. Ισόβαθμη με το Τριφύλλι, η ομάδα της Βρέμης ήθελε νίκη επί του Παναθηναϊκού, νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ουντινέζε και παράλληλα να καλυφθεί, μέσα σε 90 λεπτά, το -4 στη διαφορά τερμάτων. Οι πιθανότητες ήταν ξεκάθαρα εναντίον της ομάδας του Τόμας Σάαφ αλλά οι Γερμανοί πρόσφεραν ένα εκπληκτικό φινάλε επικρατώντας της ελληνικής ομάδας με 5-1. Παρ’ όλα αυτά, φαινόταν ότι δε θα ήταν αρκετή αυτή η νίκη, αλλά στα τελευταία πέντε λεπτά η Μπαρτσελόνα έβαλε δύο γκολ και νίκησε την Ουντινέζε, αποκλείοντας την έτσι. Φρικτό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2007/08

Αν και ήταν η ομάδα με το 5ο πιο χαμηηλό ranking από όσες συμμετείχαν στο Champions League εκείνη τη σεζόν, ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιβιώσει σε έναν όμιλο με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Βέρντερ Βρέμης και Λάτσιο. Οι προβλέψεις ήθελαν την ομάδα του Τάκη Λεμονή να τερματίζει στην τελευταία θέση του γκρουπ αλλά τελικά κατάφερε να τα ανατρέψει όλα και να γίνει η έκπληξη της σεζόν. Πετυχαίνοντας δύο νίκες επί της Βέρντερ και παίρνοντας ισοπαλία (0-0) με τη Ρεάλ στον Πειραιά, η ελληνική ομάδα κατάφερε να προκριθεί ως 2η πίσω από τους Μαδριλένους και στο +5 από τη Βέρντερ.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 2009/10

Οι Γερμανοί ήταν απογοητευτικοί στον όμιλο έχοντας συγκεντρώσει μόλις τέσσερις βαθμούς σε τέσσερα ματς, έχοντας δύο σερί ήττες από την Μπορντό. Η θέση του Λουίς Φαν Χάαλ ήταν εξαιρετικά επισφαλής και ο Ολλανδός χρειαζόταν μεγάλα αποτελέσματα και άμεσα. Τέσσερις βαθμούς πίσω από τη Γιουβέντους μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, στις δύο που απέμεναν η Μπάγερν ήθελε δύο νίκες και παράλληλα να πάνε όλα τα άλλα αποτελέσματα όπως τα ήθελε. Και με κάποιον απίστευτο τρόπο έγιναν όλα, αφού μετά το 1-0 επί της Μακάμπι Χάιφα στο Μόναχο και το εκπληκτικό 4-1 επί της Γιούβε στο Τορίνο, οι Βαυαροί πήγαν στους 10 βαθμούς και προκρίθηκαν αφήνοντας στην 3η θέση τους Ιταλούς. Με τρελή ψυχολογία έπειτα από αυτή την απίθανη απόδραση-πρόκριση από τον όμιλο, η Μπάγερν δεν σταμάτησε πουθενά στη συνέχεια και έφτασε ως τον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Ιντερ.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This