Επιλογή Σελίδας

Τις τελευταίες εβδομάδες όλα πάνε καλά για την πρωταθλήτρια στην Premier League και το Champions League και ο Khaldoon al-Mubarak θα έχει έναν ακόμα λόγο να χαμογελάσει όταν/αν θα δει τον Χιλιανό μεσοεπιθετικό να πατά το τερέν του Etihad με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ και όχι της Σίτι. Ο πρόεδρος των Πολιτών πάλεψε για να πάρει τον 30χρονο, όμως ο Εντ Γούντγουορντ του έδωσε συμβόλαιο αξίας 80 εκατ. λιρών για 4.5 χρόνια και τον πήρε στο Old Trafford. Οι Κόκκινοι Διάβολοι θεώρησαν ότι έβαλαν από κάτω τους συμπολίτες στη μάχη για έναν εκ των κορυφαίων παικτών του αγγλικού πρωταθλήματος, όμως εννιά μήνες μετά, στην Σίτι μπορούν να νιώθουν ανακούφιση που απέτυχαν να τον πάρουν.

Οπως προκύπτει από αξιόπιστες πηγές από την Αγγλία, ο Αλέξις θέλει να φύγει από το Old Trafford με προορισμό την Παρί Σεν Ζερμέν αφού δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί. Ο μάνατζέρ του, Φερνάντο Φελίτσεβιτς, έχει ξεκινήσει να ψάχνει ενδιαφερόμενα club, όμως παρότι η PSG έχει κάνει σαφές ότι τον θέλει, δεν είναι γνωστό αν η Γιουνάιτεντ θέλει να τον πουλήσει. Ο εκπρόσωπος του Αλέξις είχε μιλήσει και το καλοκαίρι του 2017 με την PSG και η μεταγραφή έπαιζε σαν σενάριο, όμως όλα χάλασαν ότι έγινε γνωστό ότι ο Κιλιάν Μπαπέ είναι διαθέσιμος. Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους η πανάκριβη ελεύθερη μεταγραφή δεν έχει πιάσει και θέλει να περάσει την έξοδο του Old Trafford…

Πέρυσι τέτοιο καιρό, ο Σάντσες ήταν ένας από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς στον κόσμο καθώς τη σεζόν 2016-17 πέτυχε 34 γκολ με Αρσεναλ και Εθνική Χιλής, όμως με την Γιουνάιτεντ έχει 4 γκολ σε 28 αγώνες. Σημειώνει δηλαδή ένα τέρμα κάθε 532 για τους Κόκκινους Διαβόλους, επίδοση η οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το ότι ο Χιλιανός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Γιουνάιτεντ.

Στην τελευταία του σεζόν με την Αρσεναλ, ο Σάντσες είχε μέσο όρο 3.6 σουτ ανα αγώνα στην Premier League, ο οποίος έπεσε στο 1.6 από τη στιγμή που μετακόμισε στο Old Trafford. Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καταστάσεις στο Carrington, δεν δίνει την εικόνα ανθρώπου που είναι ευτυχισμένος. Ο τεχνικός υπό τις οδηγίες του οποίου έκανε κάποιες από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, ο Αρσέν Βενγκέρ, έδωσε τη δική του εξήγηση λέγοντας ότι «έχει χάσει την αυτοπεποίθησή του.

Αν κάποιος θέλει να βρει τους λόγους της ελεύθερης πτώσης του Χιλιανού, σύμφωνα με κάποια ρεπορτάζ, πρέπει να ψάξει και στην προσωπική του ζωή. Στον πρώην άσο της Ουντινέζε φαίνεται πως λείπει ο ρυθμός μιας μεγάλης πόλης, κάτι το οποίο δίνει πόντους στην Παρί, μπορεί να του το προσφέρει. Οταν όλα ήταν καλά στην Αρσεναλ, πέρα από το σπίτι του, διατηρούσε διαμέρισμα στο κέντρο του Λονδίνου, στο οποίο περνούσε πολλές ώρες με την πρώην κοπέλα του, Μεϊτέ Ροδρίγες, η οποία, όπως γράφουν οι Αγγλοι, παίζει επίσης έναν ρόλο στην όλη υπόθεση.

Οταν το ζευγάρι χωρίστηκε λόγω της καριέρας του ποδοσφαιριστή, συνήθιζε να περνά πολλές ώρες στο FaceTime, όμως παρά τις προσπάθειες στις διακοπές, η απόσταση έφερε τον χωρισμό σύμφωνα με την ηθοποιό. Παρότι η σχέση κράτησε μόλις έναν χρόνο και κάτι, όσοι είναι κοντά στον Σάντσες τονίζουν ότι ήταν ‘έντονη’ και οι συμπαίκτες του έχουν παρατηρήσει ότι ο χωρισμός έχει μετατρέψει τον Αλέξις σε μια θλιμμένη φιγούρα στα αποδυτήρια. Ο Μουρίνιο τα γνωρίζει όλα αυτά, όμως είναι της γνώμης ότι ο παίκτης του πρέπει να αφήνει στην άκρη τα προσωπικά προβλήματα όταν μπαίνει στο γήπεδο.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να καταλάβει ότι το πράγμα δεν πάει καλά με τον Αλέξις, ο οποίος έχει πέσει στο επίπεδο ενός μέτριου παίκτη. Στην όλη κατάσταση δεν βοηθά το γεγονός ότι στον Χιλιανό δεν αρέσουν οι τακτικές επιλογές του Μουρίνιο και ο τρόπος που διαχειρίζεται την ομάδα, ενώ ο Πορτογάλος έχει προσπαθήσει πολλές φορές να καταλάβει πως ο Αλέξις έγινε σκιά του υπερπαίκτη που όλοι θαύμαζαν στην Αρσεναλ. Τα  ρεπορτάζ λένε ότι στις συζητήσεις με τους βοηθούς του Μουρίνιο η μεταμόρφωση του Σάντσες περιγράφεται ως ένα «μυστήριο».

Ο Special One ήταν πολύ χαρούμενος πριν έναν χρόνο όταν προσέθετε τον διεθνή άσο στις επιλογές του, όμως τα πηγαδάκια γνωρίζουν ότι προτιμούσε η Γιουνάιτεντ να έχει αποκτήσει τον Ιβάν Πέρισιτς από την Ιντερ έξι μήνες νωρίτερα. Ο Πορτογάλος θεωρεί ότι ο Κροάτης είναι καλύτερος στις σέντρες, ικανότητα που ταιριάζει πολύ στην Γιουνάιτεντ με τα πολλά ψηλά κορμιά. Από τη δική του πλευρά, ο Χιλιανός σέβεται τον Μουρίνιο για όλα αυτά που έχει πετύχει στην καριέρα του, όμως δεν του αρέσει ο τρόπος που κοουτσάρει, όπως για παράδειγμα το ότι θα ακούσει περισσότερα ‘μπράβο’ αν κυνηγήσει τον αντίπαλο μπακ απ’ όσα όταν κάνει μια καλή επιθετική ενέργεια.

Υστερα από μήνες απογοήτευσης στο Old Trafford, o Αλέξις δείχνει να ανεβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες και παίρνοντας ξανά φανέλα βασικού από τον Μουρίνιο να έχει συνεισφορά σε σημαντικές νίκες όπως εκτός με την Μπόρνμουθ. Ο Πορτογάλος έχει δείξει ξεκάθαρη προτίμηση στον Αντονί Μαρσιάλ για τα αριστερά της επίθεσης, όμως τα μεγάλα ματς είναι για τους υπερπαίκτες και ίσως πρέπει να θυμηθεί τη ματσάρα του Αλέξις πέρυσι στην τεράστια ανατροπή στο Etihad και να του δώσει και πάλι φανέλα βασικού…

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This