Επιλογή Σελίδας

Ο Huw Davies γράφει στο FourFourTwo για τις καλύτερες μεταγραφές της σεζόν στην Premier League.

Φελίπε Αντερσον (Γουέστ Χαμ)

Οπως έδειξε και στο τελευταίο ματς των Hammers με ένα εκπληκτικό γκολ, στην καλή του μέρα ο Φελίπε Αντερσον μπορεί να δημιουργήσει σε μια ομάδα τα προβλήματα που θα δημιουργούσαν οι κορυφαίοι παίκτες στον κόσμο. Ο Βραζιλιάνος ήταν εκπληκτικός κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (είχε εκτός των άλλων 7 τάκλιν) και τώρα προκάλεσε πανικό στην άμυνα της Μπέρνλι. Ο 25χρονος έχει μετατρέψει τον εαυτό του σε κάτι περισσότερο από έναν τύπο που του αρέσει να πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός και έχει κάνει τη μεταγραφή που μπορεί να φτάσει τα 46 εκατ. λίρες να μοιάζει επιτυχημένη.

Τζέιμς Μάντισον (Λέστερ)

Χωρίς να χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, ο Μάντισον στάθηκε αμέσως στο ύψος των περιστάσεων της Premier League. Ο 21χρονος δεν έπαθε σοκ κάνοντας ντεμπούτο στο Old Trafford και πέρασε στον αγώνα κόντρα στην Γιουνάιτεντ κάποιες εξαιρετικές πάσες, πριν γίνει εντυπωσιακός στον αγώνα με την Γουλβς. Η Λέστερ έδειξε πίστη όταν έδωσε 20 εκατ. λίρες για να πάρει τον μέσο που αγωνιζόταν στην Championship και αποτελεί λύση για το παρόν και όχι για το μέλλον. Ο Μάντισον ήταν μακράν ο πιο καθοριστικός στη δεύτερη κατηγορία πέρυσι, με τα γκολ και τις ασίστ του να χαρίζουν 26 βαθμούς στην Νόριτς και συνεχίζει με ανάλογες επιδόσεις στην Premier League.

Λούκας Τορέιρα (Αρσεναλ)

Ο Τορέιρα ίσως να μην θεωρήθηκε από την αρχή ότι θα είναι ο παίκτης που θα λύσει τα προβλήματα της Αρσεναλ στο κέντρο, όμως τα πρώτα σημάδια είναι ενθαρρυντικά. Ο Ουνάι Εμερι έκανε τον Ουρουγουανό να περιμένει για το ντεμπούτο του, όπως έκανε και με τον Μπερντ Λένο, με τον Τορέιρα να παίζει ως αλλαγή στα πέντε πρώτα του παιχνίδια στην Premier League. Αυτό επέτρεψε στον πρώην άσο της Σαμπντόρια να μάθει την ταχύτητα του αγγλικού πρωταθλήματος και αυτό είναι κλειδί όταν κοψίματα και τάκλιν παίζουν μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι σου. Ο 22χρονος βοηθά ήδη την Αρσεναλ με τις επεμβάσεις του αλλά και όταν έχει την κατοχή, με το ποσοστό στις πάσες του να φτάνει το 89.5%. Ο Τορέιρα δείχνει από νωρίς ότι πρόκειται για εξαιρετική μεταγραφή.

Ρουί Πατρίσιο (Γουλβς)

Με τις εμφανίσεις του, ο Ρουί Πατρίσιο αποδεικνύεται ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες φέτος στην PL. Μόνο εκείνοι των ομάδων του top-4 έχουν δεχθεί λιγότερα γκολ από τον Πορτογάλο, ο οποίος είναι ο Νο1 σε ποσοστό επεμβάσεων (76%) από ομάδες εκτός της πρώτης 5άδας. Η σημασία του Πατρίσιο στην Γουλβς ίσως υποτιμάται. Κόντρα στην Σίτι έκανε μια τρομερή επέμβαση στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, με την Γιουνάιτεντ έκανε το ίδιο σε φάουλ του Φρεντ και η ομάδα του πήρε 1-1 και από τα δύο club του Μάντσεστερ. Μόνο η δική του ομάδα και η Λίβερπουλ έχουν κόψει βαθμούς από την Σίτι. Με την Κρίσταλ Πάλας έκανε διπλή απόκρουση στην εκτός έδρας νίκη 0-1 και με αντίπαλο την Γουέστ Χαμ πραγματοποίησε δύο εκπληκτικές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Αρναούτοβις και Μιχαΐλ Αντόνιο σε ένα ματς που επίσης η Γουλβς νίκησε με 1-0. Τι θα έκαναν χωρίς τον τερματοφύλακα που κόστισε μόλις 16 εκατ. λίρες; Ο Πορτογάλος έχει δείξει ότ αξίζει τα λεφτά του.

Ριτσάρλισον (Εβερτον)

Τη σεζόν 2017-18 ο Ριτσάρλισον ήταν σούπερ μέχρι τον Δεκέμβριο, όμως δεν σκόραρε και δεν έδωσε ασίστ μετά τις 12 του μήνα, έχοντας 5 τέρματα και 4 ασίστ στο προηγούμενο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, δεν κατάφερε να σκοράρει με κανένα από τα τελευταία 53 σουτ του. Ομως οι αριθμοί του ήταν εντυπωσιακοί στην πρώτη του σεζόν εκτός Βραζιλίας. Τα 12 expected goals ήταν ενθαρρυντικά για έναν 20χρονο εξτρέμ που στάθηκε άτυχος, ενώ βρισκόταν συχνά στις σωστές θέσεις. Ο παίκτης που κόστισε 40 εκατ. λίρες, είναι εκείνος που του έχουν γίνει τα περισσότερα φάουλ στην PL. Με όλα αυτά ως δεδομένο, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε κάποιον γιατί ο Μάρκο Σίλβα τον μετέτρεψε σε επιθετικό στην Εβερτον.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This