Επιλογή Σελίδας

Με αφορμή το 4-3 της Μπέτις μέσα στο Καμπ Νου, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλα τα παιχνίδια, από τη δεκαετία του ’90 κι έπειτα, που η Μπαρτσελόνα δέχτηκε τέσσερα τέρματα στο γήπεδό της.

Μπαρτσελόνα – Λα Κορούνια 2-4 (12/4/2003)
Η «Σούπερ Ντέπορ» εκείνης της εποχής, με αστέρια όπως ο Μακάι και ο Βαλερόν, ήταν η τελευταία ομάδα, που σκόραρε τέσσερις φορές στο Καμπ Νου. Για την 29η αγωνιστική της La Liga, η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε δύο φορές (1-0, 2-1) με τους Σαβιόλα και Μότα, όμως τα δύο γκολ του Μακάι και τα άλλα δύο από τους Σκαλόνι και Σέρχιο έδωσαν στην Λα Κορούνια τη νίκη με 2-4.

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 2-4 (18/1/2003)
Από το κακό στο χειρότερο πήγαινε από το ξεκίνημα της σεζόν η Μπαρτσελόνα, με την Βαλένθια να κάνει πάρτι στο Καμπ Νου, στην 18η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Αϊμάρ, Κάριου, Αουρέλιο και Ρουφέτε ήταν οι τέσσερις διαφορετικοί σκόρερ για τις «νυχτερίδες», ενώ τα γκολ για την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ είχαν σημειώσει οι Μότα (1-2) και Κλάιφερτ (2-4). Αυτή η βαριά ήττα και η επόμενη από την Θέλτα ήταν η αφορμή για την απομάκρυνση του Ολλανδού προπονητή από την τεχνική ηγεσία των «μπλαουγκράνα».

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 2-4 (27/2/1999)
Η εποχή που οι «νυχτερίδες» μεγάλωναν ως ομάδα, φτάνοντας αργότερα στην κατάκτηση πρωταθλημάτων και στις δύο σερί παρουσίες σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Με δύο γκολ, ο Κλαούντιο Λόπες ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, ενώ από ένα είχαν πετύχει Ίλιε και Ανγκούλο. Για την Μπαρτσελόνα, ο Κλάιφερτ είχε ισοφαρίσει δύο φορές, χωρίς να καταφέρει να αποτρέψει την ήττα για την ομάδα του, στο ματς της 24ης αγωνιστικής.

Μπαρτσελόνα – Σαλαμάνκα 1-4 (15/5/1998)
Τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την Μπαρτσελόνα να έχει εξασφαλίσει προ πολλού τον τίτλο και να παρατάσσεται με αναπληρωματικούς στη σύνθεσή της. Αντίθετα, η Σαλαμάνκα «καιγόταν» για βαθμούς, ώστε να αποφύγει τα μπαράζ του υποβιβασμού. Με τον Πέδρο Παουλέτα να σημειώνει δύο γκολ και τους Σιλβάνι, Μπρίτο από ένα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-4. Ο Γιοφρέ μείωσε στο τελικό 1-4, που αποδείχθηκε «χρυσό» για την Σαλαμάνκα, η οποία έμεινε στην κατηγορία.

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 3-4 (19/1/1998)
Ο «κακός δαίμονας» των Καταλανών ήταν εκείνη την εποχή η Βαλένθια, σε ένα παιχνίδι που η εξέλιξή του ήταν συγκλονιστική. Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε 3-0 (Λουίς Ενρίκε, Ριβάλντο, Κάσερες), σε ένα αποτέλεσμα που κρατούσε σχεδόν μέχρι το 70’. Μέσα σε 20 λεπτά, οι «νυχτερίδες» σημείωσαν τέσσερα τέρματα με τους Μοριγκί, Λόπες (2) και Ορτέγκα, παίρνοντας μία θριαμβευτική νίκη με 3-4, στο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής. 

Μπαρτσελόνα – Ντιναμό Κιέβου 0-4 (5/11/1997)
Μετά από τρεις αγωνιστικές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπαρτσελόνα είχε μόλις ένα βαθμό και «καιγόταν» για τη νίκη, ώστε να μπει στο κόλπο της πρόκρισης. Δύο εβδομάδες μετά το 3-0 στο Ολιμπίνσκι, οι Ουκρανοί έκαναν… πλάκα και στο Καμπ Νου. Ο Αντρέι Σεφτσένκο ήταν ασταμάτητος, κάνοντας χατ-τρικ, ενώ το εντυπωσιακό 0-4 για την εκπληκτική ομάδα του Βαλερί Λομπανόφσκι έγραψε ο Σεργκέι Ρεμπρόφ.

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-4 (7/2/1995)
Στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του κυπέλλου Ισπανίας οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν με τον Αμπελάρδο, όμως η αποβολή του τερματοφύλακα Λοπετέγκι (μέχρι πρότινος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης) άλλαξε τις ισορροπίες. Η Ατλέτικο Μαδρίτης σημείωσε τέσσερα τέρματα (Σιμεόνε, Μόρι, Βαλέντσια 2) στη συνέχεια και με το τελικό 1-4 πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά.

Μπαρτσελόνα – Σαραγόσα 4-5 (30/8/1994)
Μετά το υπέρ της 2-0 στο πρώτο παιχνίδι του ισπανικού σουπερ καπ, η Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε χαλαρή στον επαναληπτικό και παραλίγο να… την πατήσει. Η Σαραγόσα έφτασε σε σκορ τίτλου (1-3) στο ημίχρονο, όμως δεν τα κατάφερε. Οι γηπεδούχοι σοβαρεύτηκαν στην επανάληψη, σημείωσαν τρία γκολ και έκαναν δικό τους το τρόπαιο. Οι παίκτες της Σαραγόσα το πάλεψαν, έφτασαν μέχρι το εντυπωσιακό 4-5, όμως έφυγαν με άδεια χέρια από το Καμπ Νου.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This