Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Πάππα

Σε εκπροσώπους ΜΜΕ της Κατερίνης, στα γραφεία του ΣΦΚ Πιερικός, γνωστοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης από τον Πρόεδρο του συλλόγου, Παναγιώτη Διακουμάκο, η απόφαση να πραγματοποιηθεί δημόσια συνάντηση – συνέλευση σχετικά με το μέλλον του ιστορικού σωματείου, το απόγευμα της Τετάρτης, στον 1ο όροφο της “Εκάβης”. Μια συνάντηση η οποία “βαφτίζεται” “Έκτακτη Γενική Συνέλευση” και στην οποία αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις όσον αφορά στα διοικητικά, μετά την δεδομένη αδυναμία του παρόντος Δ.Σ. να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του συλλόγου και με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του ΣΦΚ Πιερικός, για να οριστεί Γ.Σ., πρέπει να αναφέρεται το οίκημα, η ώρα και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, με γνωστοποίηση που θα γίνει τουλάχιστο δέκα ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής της Γ.Σ. (Άρθρο 9, παρ. 4).

Εν προκειμένω, επίσημο δελτίο τύπου-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ δεν υπάρχει, αλλά αυτό μπορεί κάποιος να το “καταπιεί” διότι ανάμεσα σε όλα τα άλλα, το εναπομείναν Δ.Σ. στερείται και επικοινωνιακών αρετών κι έτσι η απόφαση επικοινωνήθηκε στα Μ.Μ.Ε. με τον πατροπαράδοτο τρόπο που ξέρουν (τηλεφωνική πρόσκληση για ενημέρωση).

Το ΟΙΚΗΜΑ είναι το έλασσον μιας και κάθε φορά το ραντεβού δίνεται στην “ΕΚΑΒΗ”, σε σημείο μάλιστα που καταντά “ανέκδοτο” και κατά καιρούς, βλέποντας “σύννεφα” σε θητείες της εκάστοτε διοίκησης, καλοθελητές ή κακοθελητές κάνουν λόγο για “Εκάβη”.

Όσον αφορά στην ΩΡΑ, δε χρειάζεται να “διυλίσει κάποιος τον κώνωπα”, ας ήταν όλα τα άλλα σύννομα και η ώρα δε θα απασχολούσε κανέναν (εκτός κι αν συνέπιπτε με κάποιο μεγάλο παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ οπότε θα είχαμε θέμα!).

Εκεί που πάσχει η απόφαση για διεξαγωγή “Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης” είναι το γεγονός ότι ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη 13 Νοεμβρίου πως θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, χωρίς δηλαδή να έχουν μεσολαβήσει δέκα ημέρες, όπως ορίζει το Καταστατικό του σωματείου, κάτι που συνιστά καταφανή παραβίασή του.

Είναι άραγε η πρώτη φορά που δεν τηρείται το Καταστατικό του ΣΦΚ Πιερικός; Τουναντίον, πολλές φορές στο παρελθόν έχει καταστρατηγηθεί, είτε σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό. Θα ήταν ευτύχημα να βλέπαμε την παρούσα διοίκηση να διαφέρει από προηγούμενες και να βαδίζει με το Καταστατικό ως “Ευαγγέλιο”, όμως κάτι τέτοιο δε συμβαίνει.

Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε ως Πιερικοί, με τους ποδοσφαιριστές να έχουν ανακοινώσει αποχή από τις υποχρεώσεις της ομάδας, με τη διοίκηση να αδυνατεί να βρει λύσεις, κάθε ημέρα που περνάει μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα, οπότε η λογική της επίσπευσης των διαδικασιών μπορεί να γίνει κατανοητή, παρότι ρητά έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του σωματείου. Εν γνώσει μας δηλαδή, “κλείνουμε τα μάτια”, για το καλό της ομάδας.

Μπορεί όμως να μπει φραγμός στο “κλείσιμο του ματιού”; Ας αναρωτηθούμε όλοι μας, πόσες φορές στο παρελθόν κλείσαμε τα μάτια “για το καλό” του Πιερικού; Πόσες φορές δεν κάναμε κριτική “για να μη θυμώσει ο Πρόεδρος και φύγει”; Πόσες φορές φωνάξαμε ότι “ο οικονομικός απολογισμός εγκρίνεται” γιατί…που να μπλέκουμε τώρα με νούμερα, αφού η εξελεγκτική επιτροπή τον υπέγραψε, όλα καλά”; Πόσες φορές ψηφίσαμε διά βοής στη Γενική Συνέλευση, “αφού ένα υποψήφιο σχήμα υπάρχει μόνο, μη χάνουμε και το χρόνο μας”; Πόσες φορές φωνάζαμε “συντομεύετε” για “να μη μας πιάσει η νύχτα, καθότι έχουμε και άλλες δουλειές”; Πόσες φορές…πόσες φορές…

Και το σημαντικότερο. Πόσες φορές θα μπορούσαμε να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο, με “όπλο” το καταστατικό, κι όμως ούτε αυτό κάναμε; Ακόμη και τώρα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία της οικογένειας του Πιερικού (ποδοσφαιριστές, παλαίμαχοι, παραιτηθέντα μέλη Δ.Σ., οπαδοί – οργανωμένοι και μη -, αρκετοί εκ των οποίων αποδοκίμασαν τον Πρόεδρο, στο προηγούμενο παιχνίδι) επιθυμεί διακαώς την αλλαγή σελίδας στα διοικητικά, γιατί αυτή η πλειοψηφία δεν δραστηριοποιήθηκε συλλέγοντας υπογραφές έτσι ώστε να συμπληρωθεί το 1/5 των ταμειακώς εντάξει μελών του σωματείου το οποίο έχει δικαίωμα να ζητήσει τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης (Άρθρο 9, παρ. 1); Τι είναι αποτελεσματικό; Τι είναι ωφέλιμο για τον Πιερικό μας; Να φωνάζουμε, εις ώτα μη ακουόντων, για Γενική Συνέλευση ή να την προκαλούμε, με τα “όπλα” που μας δίνει το Καταστατικό και εκεί επιτέλους να εκφράζουμε θεσμικά την άποψή μας και να απαιτούμε λύσεις;

Με τις σκέψεις αυτές, ας προσέλθουμε για άλλη μια φορά στην Εκάβη, αύριο το απόγευμα. Και ας γίνει μια αρχή στην αυριανή πιερική συνάντηση, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, για να επανέλθει ο ΣΦΚ Πιερικός στις “ράγες” της “νομιμότητας”. Γιατί το “τραίνο” του Πιερικού έρχεται από μακριά και θέλουμε να πάει πιο μακριά…

Pin It on Pinterest

Shares
Share This