Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Κεφαλογιάννη

Ο Ατρόμητος του εξαιρετικού Νταμίρ Κάναντι νίκησε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και έκανε δώρο στον ΠΑΟΚ. Ή μήπως πάει κι αλλιώς; Μήπως δηλαδή ήταν η ΑΕΚ που δεν κατάφερε να κόψει βαθμούς από τον άμεσο διώκτη των «ασπρόμαυρων»;

Και λίγο αργότερα τα επονομαζόμενα και «μωρά του Δώνη» (πράγμα, πάντως που είναι ευφημισμός, διότι στους έντεκα που ξεκίνησαν στο ντέρμπι ,  οι τρεις ήταν πράγματι νεαροί και άπειροι, Μαυρομάτης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης, αλλά οι άλλοι οκτώ μια χαρά έμπειροι παίκτες είναι, και με μπόλικες παραστάσεις στο υψηλό επίπεδο), με γκολάρα του Κάτσε, πήραν ισοπαλία από τον Ολυμπιακό  στο  «Καραϊσκάκης». Ή τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός πήρε στο 95ο λεπτό ισοπαλία από μια ομάδα που στο χορτάρι έχει μαζέψει περισσότερους βαθμούς από τον ίδιο. 
Όλα αυτά ενώ ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να κερδίζει, δίχως να αποδίδει σπουδαία μπάλα – πάντως κόντρα στον Παναιτωλικό ήταν κάπως καλύτερος από άλλα ματς με αντίστοιχης δυναμικότητας αντιπάλους.
Έχει πάρει, λοιπόν, ο «Δικέφαλος του Βορρά» το πρωτάθλημα ήδη;  Ασφαλώς και όχι. Και αν οποιοσδήποτε μέσα στην ομάδα το πιστέψει, τότε ο δρόμος προς μια ακόμη οδυνηρή απώλεια του τίτλου, ανοίγει διάπλατα! 
Ο ΠΑΟΚ έχει αποσπαστεί από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, στη θεωρία τους δυο βασικούς τους ανταγωνιστές στη μάχη του πρωταθλήματος. 
Αλλά, πρώτον:  έχει κολλημένο στην πλάτη του τον ακατάβλητο Ατρόμητο. Μπορεί το περιβάλλον στην Ελλάδα να μην ευνοεί το ξεπέταγμα μιας «Λέστερ», πάντως όσο οι Περιστεριώτες αντέχουν, ουδείς δικαιούται να τους ξεγράφει.  
Και δεύτερον: Οι Θεσσαλονικείς μαζεύουν τα τρίποντα μεν, μετά κόπων και βασάνων δε. Σχεδόν σε όλα τους τα παιχνίδια μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα, φλέρταραν με την απώλεια βαθμών. Την απέφυγαν, με εξαίρεση το Περιστέρι, για διάφορους λόγους που έχουν αναλυθεί.  Τούτο δεν σημαίνει ότι θα την αποφεύγουν πάντα. 
Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να θεωρήσει εκ προοιμίου εύκολο κανένα ματς. Τόσο επειδή δεν του επιτρέπει η φετινή απόδοσή του, όσο και επειδή η σωστή νοοτροπία πρωταθλητισμού απαιτεί διαρκή εγρήγορση. Ναι, εντάξει, δεν έχασε βαθμούς από την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Άρη. Αν χαλαρώσει όμως, μια χαρά μπορεί να χάσει από την Ξάνθη, την Λάρισα και τον Λεβαδειακό. Ο Παναιτωλικός μείωσε το σκορ με μια ευκαιρία στην Τούμπα και παρότι δεν έκανε άλλη, το άγχος με το οποίο αντιμετώπισε η ομάδα του Λουτσέσκου το τελευταίο δεκάλεπτο δείχνει ότι σε επίπεδο ψυχολογίας, έχει ακόμα κάμποσα κενά και ανασφάλειες  – πράγμα λογικό, τώρα φτιάχνει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά της. 
Ο ΠΑΟΚ, με πιο απλά λόγια, δεν έχει πάρει απολύτως τίποτα.  Και ειδικά αυτός, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι μονάχα όταν εξασφαλίσει και βαθμολογικά τον τίτλο (και αφού βέβαια…επικυρωθεί η βαθμολογία), θα μπορεί να τον πανηγυρίσει.
Μέχρι τότε οφείλει να συνεχίσει με σοβαρότητα, να προσπαθήσει να βελτιωθεί και να θεωρεί τον Ατρόμητο ισότιμο διεκδικητή του πρωταθλήματος. 
Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This