Επιλογή Σελίδας

Η Γερμανία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του υποβιβασμού στο Nations League, το οποίο φτάνει στο τέλος του. Με τα τελευταία παιχνίδια να αναμένονται τις επόμενες μέρες, οι ομάδες θέλουν να κλείσουν τις υποχρεώσεις τους με όσο το δυνατόν καλύτερες εμφανίσεις και αποτελέσματα. Και οι τέσσερις θέσεις για τα τελικά της διοργάνωσης δεν έχουν κριθεί, ενώ μόλις τέσσερις ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει άνοδο (Γεωργία, Ουκρανία) και υποβιβαστεί (Ισλανδία, Πολωνία). Ακολουθούν στα γρήγορα τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα από τους αγώνες που έρχονται για το Nations League, συμπεριλαμβανομένων του Ολλανδία – Γαλλία και Ιταλία – Πορτογαλία.

LEAGUE A: Η κούρσα για τα τελικά

Ενας τίτλος παίζεται στο τέλος της χρονιάς στον πρώτο κύκλο του Nations League και τέσσερις ομάδες θα παίξουν ημιτελικά και τελικό στο φινάλε της σεζόν 2018-19. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γαλλία, είναι στην πρώτη θέση του Group1 με 7 βαθμούς ύστερα από 3 αγώνες, όμως η Ολλανδία μπορεί να την βάλει από κάτω αν κάνει δύο νίκες στα εναπομείναντα δύο ματς της.

Μια ισοπαλία στο Ρότερνταμ το βράδυ της Παρασκευής (16/11) είναι αρκετή για να στείλει τους Τρικολόρ στα τελικά. Το Βέλγιο ή η Ελβετία θα πάρουν την πρώτη θέση του Group2 και παίζουν μεταξύ τους. Η Ελβετία χρειάζεται νίκη με διαφορά δύο τερμάτων για να εξασφαλίσει την πρόκριση, ενώ στο Βέλγιο αρκεί απλή νίκη.

Η Πορτογαλία είναι στην κορυφή του Group3 και θέλει μια ισοπαλία εκτός έδρας κόντρα στην Ιταλία το Σάββατο (17/11), με τους παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι να ελπίζουν ότι θα κάνουν νίκη κόντρα στο σύνολο του Φερνάντο Σάντος και πως το τελευταίο δεν θα πάρει 3 βαθμούς με αντίπαλο την Πολωνία. Παρότι έχασε από την Αγγλία εντός έδρας τον προηγούμενο μήνα, η Ισπανία παραμένει πρωτοπόρος στο Group4. Μια νίκη στην Κροατία την Πέμπτη (15/11) θα είναι αρκετή για να στείλει την La Roja στα τελικά.

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ

Στο Group1 η υπόθεση άνοδος έχει γίνει τελειωμένη υπόθεση από την Ουκρανία, η οποία έχει 3×3 νίκες, ενώ η Ρωσία θα ανέβει από το Group2 αν η Σουηδία δεν νικήσει την Τουρκία. Η Ρωσία χρειάζεται έναν βαθμό στην Σόλνα για να καθαρίσει την πρωτιά στον όμιλο.

Ενας βαθμός θα εξασφαλίσει την άνοδο από το Group3 για την Βοσνία, που δεν έχει πετάξει ούτε βαθμό ύστερα από τρεις αγώνες, με τον επιθετικό της Ρόμα, Εντιν Τζέκο, να έχει ‘χτυπήσει’ τρεις φορές. Στο Group4 υπάρχουν πράγματα για να διεκδικήσουν οι ομάδες, με την Ουαλία να παίρνει την πρώτη θέση αν νικήσει την Δανία. Νίκη της τελευταίας στο Κάρντιφ την Παρασκευή (16/11) όμως, μπορεί να την στείλει στο League A.

Ενας βαθμός μπορεί να ανεβάσει το Ισραήλ στο League B, τη στιγμή που η ομάδα του Αλεξ ΜακΛις χρειάζεται νίκη για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες για άνοδο. Η Φινλανδία χρειάζεται επίσης έναν πόντο από τους αγώνες με Ελλάδα/Ουγγαρία για να κατακτήσει στην κορυφή του Group2, ενώ Νορβηγία και Βουλγαρία μάχονται για την πρωτιά στο Group3.

Η Σερβία θα εξασφαλίσει την άνοδο από το Group4 το Σάββατο (17/11) αν νικήσει εντός έδρας το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία δεν νικήσει την Λιθουανία. Η Γεωργία έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδο στο League C χάρη στο απόλυτο στις νίκες στους αγώνες της στο Group1, κάτι το οποίο μπορεί να κάνει το Λουξεμβούργο αν επικρατήσει την Πέμπτη (15/11) της Λευκορωσίας.

Η θέση που οδηγεί στην άνοδο από το Group3 πιθανότατα θα πάει στο Κόσοβο, το οποίο χρειάζεται νίκη στην Μάλτα και ελπίζει το Αζερμπαϊτζάν να μην κάνει το ίδιο κόντρα στα Νησιά Φερόε. Το Αζερμπαϊτζάν χρειάζεται όλους τους βαθμούς από τους δύο αγώνες που του απομένουν για να ανέβει. Μια από τις πιο δυνατές ιστορίες του Nations League γράφει το Γιβραλτάρ, όμως είναι τα Σκόπια που θα ανέβουν αν κάνουν νίκες στα ματς που απομένουν, με ένα από αυτά να είναι εκτός έδρας κόντρα στο Γιβραλτάρ.

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ

Το League D είναι το τελευταίο σκαλοπάτι στο Nations League, οπότε δεν γίνεται κάποια ομάδα να υποβιβαστεί, οπότε κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στο Σαν Μαρίνο που δεν έχει πάρει βαθμό στη διοργάνωση.

Η Αλβανία θα υποβιβαστεί από το League C αν δεν νικήσει εκτός την Σκωτία, τη στιγμή που η ουραγός του Group2, Εσθονία, θα πέσει επίσης αν χάσει από την Ουγγαρία. Η Σλοβενία χρειάζεται τέσσερις βαθμούς από τα ματς εντός με Νορβηγία και εκτός με Βουλγαρία αν θέλει να αποφύγει τον υποβιβασμό εκείνη και όχι η Κύπρος στο πλαίσιο του Group3.

Οσον αφορά το Group4, από αυτό πιθανότατα θα υποβιβαστεί η Λιθουανία, η οποία δεν έχει πάρει βαθμό και πρέπει να νικήσει εκτός Ρουμανία και Σερβία αν θέλει να έχει ελπίδες να μείνει στο League C. Εκεί θα βρεθεί η Σλοβακία, που καταλαμβάνει την τελευταία θέση στο Group1 χωρίς να έχει ούτε πόντο, όμως η Τσεχία μπορεί να της κάνει τη χάρη με ισοπαλία στην Πράγα την Δευτέρα (19/11).

Η Σουηδία έφτασε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως αναμένεται να υποβιβαστεί από το Group2 αν χάσει στην Τουρκία, η οποία θα πέσει αν ηττηθεί. Η Αυστρία χρειάζεται έναν βαθμό από τους δύο αγώνες που της απομένουν στο Group3, για να επιβεβαιώσει ότι η Βόρεια Ιρλανδία – δεν έχει πόντο – θα πέσει στο League C. Εκεί θα την συναντήσει λογικά η γειτόνισσα, Ιρλανδία, εκτός αν η Δανία χάσει από την Ουαλία και η ίδια πάρει τρεις βαθμούς στο Ααρχους.

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Το Γιβραλτάρ πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας του στο διεθνές ποδόσφαιρο, κάτι το οποίο δείχνει τη σημασία του Nations League για κάποιες Εθνικές. Υπάρχει επίσης πιθανότητα κάποιες ομάδες να εξασφαλίσουν εισιτήριο στην τελική φάση του Euro 2020, ανάλογα με το πως θα πάνε στα εναπομείναντα ματς.

Οι ομάδες που θα ανέβουν από τα Leagues B, C, D θα παίξουν playoffs μεταξύ τους για το Euro 2020 αν δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν εισιτήριο από τα προκριματικά. Ακόμα και όσες ομάδες δεν μπορέσουν να εξασφαλίσουν άνοδο, έχουν έναν λόγο να παίξουν, καθώς το ranking τους επηρεάζεται από τα αποτελέσματα που θα έχουν στο Nations League και αυτό θα παίξει ρόλο στην κλήρωση των προκριματικών στις 2 Δεκεμβρίου για το Euro 2020.

Πηγή: Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This