Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Σε αυτό το επίπεδο, με τα χρήματα που παίζονται, είναι αδιανόητο για την Πρέμιερ Λιγκ να μην προστατεύει το προϊόν της και η απόφαση για το VAR διορθώνει την ανορθογραφία που επικρατεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Από την επόμενη σεζόν, μετά και την ομόφωνη συμφωνία για την εφαρμογή του VAR στις αναμετρήσεις της Πρέμιερ Λιγκ, μια γρήγορη απόφαση θα είναι ικανή να σώζει την αξιοπιστία και του παιχνιδιού, αλλά και των διαιτητών της Λίγκας.

Με το νέο μέτρο της τεχνολογίας και της τρομερής βοήθειας που θα έχει ο κάθε ρέφερι στις στιγμές που οφείλει να πάρει μια πολύ δύσκολη απόφαση γιατί δεν θα έχει το οπτικό πεδίο ή θα έχει κρίνει λανθασμένα, θα μάθουμε και αν οι διαιτητές είναι ανίκανοι. Αυτό, διότι πλέον θα είναι αδικαιολόγητοι αν παρά και τη χρήση του βίντεο δεν αντιλαμβάνονται ορθά μια φάση και συμβούν ξανά παρόμοια περιστατικά όπως αυτά που σημειώθηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Ξεκινώντας από το ματς της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ και το κακώς ακυρωθέν γκολ του Σαντιό Μανέ στο Έμιρεϊτς, είχαμε το γκολ της Φούλαμ που λανθασμένα δεν πιστώθηκε στον Μίτροβιτς λίγα δευτερόλεπτα προτού ο Μοχάμεντ Σαλάχ ανοίξει το σκορ, ενώ, είχαμε και την… έκρηξη του Τσάρλι Όστιν για το γκολ του που δεν μέτρησε ποτέ για τη Σαουθάμπτον στο ματς απέναντι στη Γουότφορντ.

Και ειδικά για ομάδες όπως οι «άγιοι», τέτοια λάθη μπορούν να κοστίσουν και ολόκληρη την κατηγορία.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι Άγγλοι, είναι να βρουν έναν τρόπο να χρησιμοποιείται το VAR όπως έγινε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και όχι να χάνεται χρόνος όπως με την αστεία ιστορία που εκτυλίσσεται κάθε φορά στη Bundesliga όταν υπάρχει η ανάγκη να εφαρμοστεί το νέο μέτρο.

Πέρυσι, χρησιμοποιήθηκε με πολύ λάθος τρόπο στο Κύπελλο Αγγλίας και ειδικά σε ένα παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Γουέστ Μπρομ, όταν ο διαιτητής πήρε όλες τις σωστές αποφάσεις, σημειώνοντας όμως μεγάλη καθυστέρηση και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει ν’ αποφευχθεί. Όταν πλέον ξεκινήσει η επόμενη σεζόν, δεν θα χωρούν τέτοιες κωλυσιεργίες…

Πηγή: England 365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This