Επιλογή Σελίδας

Ο Θρύλος παρουσιάζοντας σημάδια αντίδρασης μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές, πανηγύρισε την πρώτη νίκη στο φετινό Champions League, επικρατώντας 11-4 της Σπαντάου. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης στην επιστροφή τους στο Παπαστράτειο, πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση και έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη, φανερώνοντας τις αρετές τους σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, με οδηγό την άμυνα, δεν άφησε περιθώρια στους Γερμανούς κυριάρχησε απόλυτα σε όλη τη διάρκεια του ματς και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση ξεκινώντας την αντεπίθεση της στον Α’ όμιλο με φόντο την πρόκριση στο Final 8!

Ο Θρύλος άνοιξε το σκορ στην πρώτη επίθεση του αγώνα, με τέρμα του Μουρίκη από το φουνταριστό και έφτασε στο 2-0 με σκόρερ τον Γενηδουνιά με τη συμπλήρωση των δυο πρώτων λεπτών. Οι Γερμανοί μείωσαν σε 2-1 με εύστοχο πέναλτι του Νεγκρεάν και στη συνέχεια ο Γούνας έχασε την ευκαιρία να επαναφέρει το προβάδισμα των δυο τερμάτων, με τον ίδιο τρόπο, αφού δεν ευστόχησε στο πέναλτι. Και έτσι αντί να προηγηθεί με 3-1 ο Ολυμπιακός, η Σπαντάου κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2, με τον Πλέσιβατς να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω ένα λεπτό πριν το φινάλε, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο οκτάλεπτο.

Το 2ο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν και πάλι στον παίκτη παραπάνω και με το επιμέρους 3-0, να μετατρέπουν το 2-0 σε 2-3 αποκτώντας για πρώτη φορά το προβάδισμα. Η απάντηση των «ερυθρολεύκων» ήταν άμεση με τον Γενηδουνιά να ισοφαρίζει σε 3-3 και τον Μπούσλιε να διαμορφώνει το 4-3 (4:57), βάζοντας ξανά τον Ολυμπιακό σε ρόλο οδηγού. Το σερί του Θρύλου συνεχίστηκε και μέσα λίγα λεπτά το 2-3 είχε μετατραπεί σε 5-3, με τον Γούνα να χρίζεται σκόρερ στα 2:05. Με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Γούνα (00:08) και σερί 4-0, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 6-3 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Ο Θρύλος είχε επιβάλει πλήρως το ρυθμό του και με όπλο την άμυνα, διαχειριζόταν το υπέρ του προβάδισμα το οποίο φρόντισε να αυξήσει στο +4, μετά από το πολύ ωραίο τέρμα του Πάουλο Ομπράντοβιτς ο οποίος έγραψε το 7-3 στο 4:49! Μετά από αρκετή ώρα η Σπαντάου, σκόραρε μειώνοντας σε 7-3 με τον Ντέντοβιτς (01:45), αλλά ο Μουρίκης απάντησε άμεσα επαναφέροντας τη διαφορά στο +4 και έγραψε το 8-4 (1:02), με το οποίο ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος.

Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου παρέμενε το 8-4, μέχρι το 5:09, όταν σκόραρε ο Φουντούλης για να διευρύνει για πρώτη φορά στο +5 το προβάδισμα υπέρ του Θρύλου. Από εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες διαχειρίστηκαν άψογα το σκορ, πέτυχαν άλλα δυο τέρματα με τους Αλέξανδρο Γούνα και Γιώργο Δερβίση και πανηγύρισαν την πρώτη φετινή τους νίκη στο Champions League!

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-1, 2-1, 3-0.

Η διακύμανση:
1ο οκτάλεπτο: 1-0 Μουρίκης (φουνταριστό, 07:34), 2-0 Γενηδουνιάς (06:02), 2-1 Νεγκρεάν (πέναλτι, 04:14) 2-2 Πλέσιβατς (π/π., 00:58).
2ο οκτάλεπτο: 2-3 Σαουντάντιερ (π/π., 06:56), 3-3 Γενηδουνιάς (π/π., 06:05), 4-3 (π/π., 04:57), 5-3 Γούνας (π/π., 02:05), 6-3 Γούνας (περιφέρεια, 00:08.
3ο οκτάλεπτο: 7-3 Ομπράντοβιτς (περιφέρεια, 04:49), 7-4 Ντέντοβιτς (περιφέρεια, 01:45), 8-4 Μουρίκης (π/π., 01:02)
4ο οκτάλεπτο: 9-4 Φουντούλης (π/π., 05:09), 10-4 Γούνας (π/π.,00:40), 11-4 Δερβίσης (κόντρα, 00:14)

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Νικολαϊδης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 2, Γούνας 3, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος.

Σπαντάου (Πέταρ Κοβάτσεβιτς): Μπάξα, Σαουντάντιερ 1, Τσουκ, Νεγκρεάν 1, Γιούγκλινγκ 1, Στρελέζκι, Ντέντοβιτς 1, Κούπερς, Ρέιμπελ, Ρέστοβιτς, Πλέσιβατς 1, Πέτερφαϊ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε τα εξής: «Ένα από τα πολύ θετικά είναι ότι επιστρέψαμε στο Παπαστράτειο. Γυρίσαμε σπίτι μας τις τελευταίες ημέρες για προπόνηση και στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μας έδωσε μια διαφορετική ώθηση. Πάντα παίζουμε πολύ διαφορετικά με τον κόσμο μας και πήραμε μια νίκη πολύ σημαντική. Θα χρησιμοποιήσω και μια δήλωση που έκανε χθες ο κ. Μπλατ. Ήταν ένα παιχνίδι που μπορούσε να σε αφήσει πολύ πίσω, αν δεν το κερδίσεις και να σε κρατήσει στο κόλπο της πρόκρισης αν το κερδίσεις. Εμείς το κάναμε, δεν είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας αλλά όταν δεν έχεις ξεκινήσει καλά, πάντα έχεις στο πίσω μέρος του μυαλό σου, ότι πρέπει να βρεις τον τρόπο να ξεκολλήσεις από τις κακές εμφανίσεις να επανέλθεις στον καλό σου εαυτό και να πάρεις μια νίκη που τη χρειαζόμασταν πάρα πολύ.  Σίγουρα το ξεκίνημα των δυο πρώτων παιχνιδιών μας είχε προσδώσει ένα άγχος. Αυτό φάνηκε στο πρώτο οκτάλεπτο αλλά στη συνέχεια το αποβάλαμε και καταφέραμε να δείξουμε τον καλό μας εαυτό. Η προσπάθεια μας στα τρία οκτάλεπτα, αντικατοπτρίζει την εικόνα της ομάδας και τις δυνατότητές της».

Ο Αλέξανδρος Γούνας μετά τη σπουδαία νίκη επί της Σπαντάου δήλωσε: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Εδώ μέσα δεν θέλουμε να χάσουμε κανένα ματς. Παίξαμε αρκετά καλά στην άμυνα, δεχθήκαμε μόνο 4 γκολ και εφόσον συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι, έχουμε πολλές πιθανότητες να πετύχουμε τους στόχους μας. Κρατάμε τη νίκη και κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια όπου στόχος είναι βελτιωνόμαστε συνεχώς»

Οι βαθμολογίες παρέχονται από το SofaScore LiveScore

Pin It on Pinterest

Shares
Share This