Επιλογή Σελίδας

Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα γνώρισε ο Πιερικός, ο οποίος, μπροστά σε 400-500 θεατές, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, έχασε στο Α’ Δ.Α.Κ. Κατερίνης με 0-2 από τον Ολυμπιακό Βόλου που βρίσκεται πλέον μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι Θεσσαλοί έφτασαν στο “τρίποντο” με δυο γκολ του Φλίγκου στο 52′ και στο 85′. Για το παιχνίδι υπήρχε ραδιοφωνική ενημέρωση από τον Κυριάκο Καλπακίδη στην εκπομπή του Δημήτρη Πάππα “katerinisport on air” που μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή 15.00-18.00 στο Ράδιο Ενημέρωση 92,2 FM. 
“Κομβικής σημασίας” αποδείχθηκε η αποβολή του Τριανταφυλλίδη με 2η κίτρινη κάρτα στο 49′, γεγονός που σε συνδυασμό με την απουσία του τιμωρημένου Κραγιόπουλου, δημιούργησε επιπλέον δυσκολίες στην αμυντική γραμμή του Πιερικού, η οποία είχε αντέξει στο α’ μέρος. Το “γρήγορο” γκολ στο β’ ημίχρονο, ουσιαστικά “έλυσε το γρίφο” που είχε βάλει ο Μιχάλης Ζιώγας και οι ποδοσφαιριστές του στον Παναγιώτη Τζαναβάρα και το βολιώτικο “συγκρότημα” και ο Ολυμπιακός “σφράγισε” τη έκτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια προς το τέλος του αγώνα. Χαρακτηριστικό της εικόνας του Πιερικού είναι ότι, πέρα από την προσπάθεια να κρατήσουν το “μηδέν” στην άμυνα, μεσοεπιθετικά η κατερινιώτικη ομάδα ήταν ακίνδυνη, καθώς δεν υπήρξε ουσιαστικά κάποια φάση που έκανε τους οπαδούς του Πιερικού να “σηκωθούν από τις καρέκλες τους, με τον Ζιώγα να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τυχόν κενούς χώρους των φιλοξενούμενων, πλάνο που “δεν του βγήκε”.
Η συνέχεια είναι δύσκολη για τον Πιερικό που καλείται να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, αρχής γενομένης από τον αγώνα της επόμενης Κυριακής με τους Μαύρους Αετούς Ελευθεροχωρίου, εκτός έδρας, μια αναμέτρηση με έναν αντίπαλο που είναι “στα μέτρα” της κατερινιώτικης ομάδας.

Το “φιλμ” του αγώνα:
5′ Σέντρα του Δωματά και σουτ του Φλίγκου, μπλόκαρε ο Πισάνι.

11′ Εκτέλεση φάουλ του Στουρνάρα από δεξιά, απομάκρυνε ο Πισάνι.
21′ Σουτ του Ιωαννίδη, η μπάλα πάνω από την εστία του Πιερικού.
26′ Ο Δωματάς έκανε του σουτ, η μπάλα έφυγε άουτ.
37′ Ακύρωση τέρματος σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου, το οποίο όμως δε μέτρησε διότι ο διαιτητής σφύριξε νωρίτερα.
38′ Το φάουλ εκτελέστηκε από τον Οικονόμου και ο Πισάνι “απογειώθηκε” και έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα σε κόρνερ.
42′ Μεγάλη στιγμή για τους Βολιώτες να ανοίξουν το σκορ καθώς ο Κωστόπουλος σημάδεψε το δοκάρι του Πισάνι με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή και στην επαναφορά ο Τέλλος έστειλε τη μπάλα άουτ.
49′ Αποβολή του Τριανταφυλλίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Πιερικός με δέκα παίκτες.
52′ ΓΚΟΛ! 0-1: Ο Ευθυμιάδης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Φλίγκος στην “καρδιά” της άμυνας του Πιερικού άλλαξε πορεία στη μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε στα δίχτυα του Πισάνι για να γίνει το 0-1.
60′ Ο Λαζόπουλος βρέθηκε στην περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου, όμως δεν είχε “στήριγμα” με αποτέλεσμα το πλασέ του να μπλοκάρει εύκολα ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

61′ Δυνατό σουτ του Κωστόπουλου έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Πισάνι.
81′ Σουτ του Σταύρου, η μπάλα άουτ.
85′ ΓΚΟΛ! 0-2: Ο Δωματάς από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Φλίγκος με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
87′ Σουτ του Κολημήτρα μετά από πάσα του Μπρίτος, η μπάλα έφυγε άουτ.

Διαιτητής ήταν ο Χ. Μανούρας με βοηθούς τους Ν. Μανούρα και Σταφυλά, άπαντες της Ε.Π.Σ. Τρικάλων.
Εκτός από την κόκκινη του Τριανταφυλλίδη με 2 κίτρινες κάρτες, κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν ακόμη οι Αχείμαστος, Νταντίνης και Ριβελίνο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πιερικός (Μιχάλης Ζιώγας): Ουμπέρτο, Αχείμαστος, Μπαρούτας, Αγησιλάου, Τριανταφυλλίδης, Νταντίνης (67′ Γελαδάρης), Ριβελίνο, Λούγκος, Καραμανώλας (46′ Παναγιωτίδης), Παπαδόπουλος, Λαζόπουλος (80′ Καμαρά).
Ολυμπιακός Βόλου (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Κατσούλης, Στουρνάρας, Ιωαννίδης, Τέλλος, Κωστόπουλος, Πότσι (46′ Αναστασίου), Οικονόμου (87′ Μπρίτος), Σταύρου, Δωματάς, Ευθυμιάδης (80′ Κολημήτρας), Φλίγκος.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This