Επιλογή Σελίδας

Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε με 55-80 από τον Αιγινιακό, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 9η αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Σε ένα ακόμη ντέρμπι της Πιερίας για την Α’ κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΜ, ο Αιγινιακός πέρασε σαν … σίφουνας από το κλειστό γήπεδο του Σταθμού αφού νίκησε εύκολα τον Πιερικό Αρχέλαο με 55-80! Το ματς ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι για ένα ημίχρονο με τους δύο μονομάχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλοι με 38-38. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι δεν εμφανίστηκαν … ποτέ στο παρκέ, και ο Αιγινιακός εκμεταλλευόμενος την κάκιστη απόδοσή τους εκτόξευσε την διαφορά στο +19 ”καθαρίζοντας” ουσιαστικά την αναμέτρηση από την τρίτη περίοδο!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τους φιλοξενούμενους πάντως να έχουν το προβάδισμα στην μεγαλύτερη διάρκεια του 1ου δεκαλέπτου μέχρι να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι σε 18-18 στο 1′ 30″, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα της περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκηνικό συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο, με τον Πιερικό Αρχέλαο να παίρνει το προβάδισμα για πρώτη φορά στο ματς στο 9′ 25″ (20-18). Στη συνέχεια, ο Αιγινιακός πήρε το πάνω χέρι ωστόσο με buzzer beater οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 38-38 και οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλοι.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Πιερικού Αρχέλαου υπέστησαν ένα τρομερό ”μπλακ-άουτ” αφού σκόραραν μόλις έξι πόντους, την στιγμή που η ομάδα του Αιγινίου συνδέθηκε … για τα καλά με το αντίπαλο καλάθι σκοράροντας είκοσι πέντε πόντους και με αυτό το φοβερό επιμέρους +19 τελείωσε την τρίτη περίοδο με 44-63 ”καθαρίζοντας” ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πιερικός Αρχέλαος προσπάθησε να ”συμμαζέψει” την διαφορά και να διεκδικήσει τις λιγοστές πιθανότητες που του είχαν απομείνει, ωστόσο ο Αιγινιακός συνέχισε το επιθετικό του ρεσιτάλ, έφτασε μέχρι και το +29 (51-80 1′ 35″ πριν τη λήξη) και τελικά πήρε το ροζ φύλλο αγώνα επικρατώντας με 55-80!

Διαιτητές: Ταρενίδης Στ. – Χρυσάφης.

Δεκάλεπτα: 18-18, 38-38, 44-63, 55-80.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Μηλιάτης): Σκρέτας 3 (1), Χατζηαγοράκης 15 (1), Ζησόπουλος 11 (2), Καρυπίδης 7 (1), Λαγαμτζής 4, Τζιοβάρας 2, Ρέντζος,  Φανούλης 4, Καλλιφατίδης 4, Ζαρκανέλας 5, Κουπάντσης.

ΑΟΚ Αιγινιακός (Λοτζανιώτης): Πιπιλίκας, Κατσιάνος 30 (4), Αργυρόπουλος 10, Κοιλιάς, Βουτσακόπουλος Α., Βουλτσίδης 24 (1), Μελίδης 4, Βουτσακόπουλος Θ. 6, Γιουμούκης 6, Κομπατσιάρης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This