Επιλογή Σελίδας

Χάρη σε γκολ του Αθ. Καρτσαμπά στο 90′ ο Πιερικός έκαμψε με 1-0 την αντίσταση του αξιόμαχου ΓΑΣ Σβορώνου στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας και απέκτησε προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου, στο γήπεδο του Σβορώνου.

Ο Πιερικός είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά πριν το 90′ δεν κατόρθωσε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή του, έχοντας τις σημαντικότερες στιγμές του στο 24′ όταν ο Μηλιώτης σημάδεψε το δοκάρι και στο 85′ όταν ο Αθ. Καρτσαμπάς σούταρε αλλά ο Ντρελαλάι έδιωξε πάνω στη γραμμή. Οι Σβορωνιώτες παρατάχθηκαν με κύριο μέλημά τους το μηδέν στην άμυνα και παρότι ήταν ουσιαστικά ακίνδυνοι επιθετικά, πήραν το αποτέλεσμα που τους δίνει ελπίδες στη ρεβάνς ενώ θα μπορούσαν να “παγώσουν” το Α’ ΔΑΚ στο 83′ όταν ο Βούλγαρης από κοντά αστόχησε σε κεφαλιά. Τελικά όμως το γκολ του Αθ. Καρτσαμπά έκρινε την αναμέτρηση και φέρνει τον Πιερικό πιο κοντά στα ημιτελικά του θεσμού.

Το “φιλμ” του αγώνα
24′ Μετά από πάσα του Κραγιόπουλου ο Μηλιώτης έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σακελλαρίδη.
Στο 26′ σουτ του Λαμπίρη, η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 28′ ο Μηλιώτης έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 34′ σουτ του Ζώβληκα, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Κούζα.
Στο 40′ εκτέλεση φάουλ του Κραγιόπουλου, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Σακελλαρίδη.
Στο 45′ σουτ του Κραγιόπουλου, η μπάλα άουτ.
Στο 46′ σουτ του Χατζηδίμπα, η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 48′ σουτ του Μηλιώτη, η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 56′ σουτ του Αθ. Καρτσαμπά. η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 59′ ο Μπατσαράς σε τετ α τετ με τον Σακελλαρίδη βρήκε “αέρα”.
Στο 60′ ο Σιώκας βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ολιγώρησε και κόπηκε από την άμυνα του Πιερικού.
Στο 69′ σουτ του Τσιούχα, η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 70′ ο Κριεμάντι έκανε το σουτ, μπλόκαρε ο Σακελλαρίδης.
Στο 73′ ο Καμπερίδης έκανε το σουτ, ο Κούζας μπλόκαρε.
Στο 77′ ο Κριεμάντι ξεμαρκαρίστηκε μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, η μπάλα όμως έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σακελλαρίδη.
Στο 83′ από φάουλ του Τσαγκαράκη από δεξιά, ο Καμπερίδης στο δεύτερο δοκάρι γύρισε προς την εστία όπου ο Βούλγαρης έπιασε την κοντινή κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Κούζα.
Στο 85′ ο Αθ. Καρτσαμπάς μέσα από τη μικρή περιοχή απέφυγε τον Σακελλαρίδη και σούταρε προς το τέρμα όμως ο Ντρελαλάι σαν “από μηχανής θεός” έδιωξε πάνω στη γραμμή και εν συνεχεία ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων μπλόκαρε.
Στο 89′ κεφαλιά του Σεχολάρι, μπλόκαρε ο Σακελλαρίδης.
Στο 90′ ο Αθ. Καρτσαμπάς με κοντινό σουτ “έγραψε” το 1-0.
Στο 90’+3′ ο Κριεμάντι από κοντά δε μπόρεσε να νικήσει τον Σακελλαρίδη.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Μέγας με βοηθούς τους Μηνούδη και Κουτσικανίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Λευτέρης Φωτιάδης): Κούζας, Κραγιόπουλος, Τσιούχας, Χατζηδίμπας (75′ Μαυρίδης), Αθ. Καρτσαμπάς, Λαμπίρης (46′ Αλ. Καρτσαμπάς), Βερνάρδος, Λαζαρίδης, Σεχολάρι, Μπατσαράς, Μηλιώτης (59′ Κριεμάντι).
Στον πάγκο: Γιώτσας, Αλεξιάδης, Τουλίκας, Παντζιάλας
ΓΑΣ Σβορώνου (Δημήτρης Παυλίδης): Σακελλαρίδης, Φορτομάρης, Ντρελαλάι, Βούλγαρης, Τσαγκαράκης, Ζώβληκας, Στεφανίδης (88′ Σκαμπαρδώνης), Τσάτσος (82′ Τριανταφύλλου), Ταφραλής (29′ λ.τ. Ζιάκας), Τσικαδέρης (66′ Σιώκος), Καμπερίδης.
Στον πάγκο: Κουκάρας, Σάββας, Πέτρογλου, Τριανταφύλλου.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This